REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policija kreipėsi į teismą, prašydama paimti 18 arklių iš jų neprižiūrinčio ūkininko ir perduoti juos asmenims, galintiems pasirūpinti gyvuliais.

Policija kreipėsi į teismą, prašydama paimti 18 arklių iš jų neprižiūrinčio ūkininko ir perduoti juos asmenims, galintiems pasirūpinti gyvuliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lazdijų valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (Lazdijų VMVT) kreipėsi į policijos komisariatą dėl Lazdijų rajone, Šventežerio seniūnijoje, Teizininkų kaime arklius auginančio ūkininko patraukimo baudžiamojon atsakomybėn.

REKLAMA

Policijos pareigūnai kovo 22 dieną pateikė medžiagą teismui, kad priimtų sprendimą paimti arklius iš ūkininko.

Teismo posėdis numatytas birželio 13 dieną, pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

18 arklių laikantį ūkininką nuspręsta patraukti baudžiamojon atsakomybėn dėl žiauraus elgesio su gyvūnais, nes Lazdijų VMVT inspektoriai ne kartą tikrinę šio ūkininko arklių laikymo vietą ir priežiūros sąlygas, visais atvejais nustatydavo rimtų pažeidimų.

REKLAMA
REKLAMA

Šiam ūkininkui už nepakankamą arklių priežiūrą buvo skirtos 3 administracinės nuobaudos, ne kartą patvirtinti trūkumų šalinimo planai.

Minėtame ūkyje laikomi arkliai nepakankamai šeriami ir girdomi, išliesėję, laikymo vietose per retai šalinamas mėšlas, ne visiems gyvuliams skirtas pakankamas plotas, jie nesužymėti mikroschemomis.

Patikrinimų metu ūkininkas rodydavo šieno ir avižų atsargų, tačiau inspektoriams kilo įtarimų, jog avižos nenaudojamos, nes nuolat buvo rodomas tas pats jų kiekis.

Reaguodami į gyvūnų globėjų reakciją, ir siekdami užtikrinti gyvūnų gerovės reikalavimų laikymąsi iki kol bus priimtas teismo sprendimas, Lazdijų VMVT inspektoriai nuolat stebi šį ūkį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį apsilankę arklių laikymo vietoje, inspektoriai nustatė, kad šiuo metu gyvuliai ganosi laukuose, turi pakankamai pašaro, vandens, jų būklė pagerėjusi.

„Panašūs gyvulių nepriežiūros atvejai, deja, vis dar pasitaiko. Žmonės įsigyja daugiau gyvūnų, nei sugeba pasirūpinti, tiesiog neįvertina savo sveikatos, amžiaus ar finansinės padėties.

VMVT imasi visų priemonių, kad arkliai būtų laikomi tinkamomis sąlygomis. Šis ūkis priskirtas padidintai rizikos grupei, todėl nuolat kontroliuojamas, tikrinama, kad arkliai būtų pagirdyti ir pašerti“, – sako VMVT direktorius Darius Remeika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų