REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
Prabangūs namai Jūrmaloje Audriaus Bareišio nuotr.

Nekilnojamojo turto (NT) rinka yra milžiniška, tačiau joje galime išskirti tam tikras nišas. Viena tokių – milijonus kainuojantys NT objektai, kurių pirkėjas, savaime suprantama, nėra vidutines pajamas gaunantis asmuo.

27

Nekilnojamojo turto (NT) rinka yra milžiniška, tačiau joje galime išskirti tam tikras nišas. Viena tokių – milijonus kainuojantys NT objektai, kurių pirkėjas, savaime suprantama, nėra vidutines pajamas gaunantis asmuo.

REKLAMA

Šie objektai skirti milijonais eurų disponuojantiems pirkėjams. Tad šįkart norime parodyti jums objektus, esančius visiškai šalia Lietuvos – mūsų kaimynystėje Latvijoje.

Naujienų portalas tv3.lt pasikalbėjo su lietuvių itin pamėgtame Jūrmalos kurorte NT pardavimais užsiimančios įmonės „Vip Real“ vadovu Aleksandru Tsykunovu. Pašnekovas atskleidė įdomių detalių, viena jų, nuo ko priklauso NT kaina.

Bet prieš tai, kad susidarytumėte aiškesnį vaizdą, norėtume jums parodyti tris itin brangius namus Jūrmaloje. Tiesa, jie toli gražu nėra patys brangiausi. Pasižvalgykite po šiuos objektus nuotraukų galerijose.

REKLAMA
REKLAMA

Objektas Nr. 1. (Kaina 5,5 mln. Eur., Jūrmala, Lielupe rajonas, namo plotas 1,5 tūkst. kv. m., sklypo plotas 3888 kv. m., 2 aukštai, 5 miegamieji, 8 vonios kambariai, 100 metrų iki jūros)

REKLAMA

Objektas Nr. 2. (Kaina 5 mln. Eur., Jūrmala, Melluzi rajonas, namo plotas 670 kv. m., sklypo plotas 4188 kv. m., 3 aukštai, 5 miegamieji ir 5 vonios kambariai, 50 metrų iki jūros)

Objektas Nr. 3. (Kaina 4,7 mln. Eur., Jūrmala, Lielupe rajonas, namo plotas 1284 kv. m., sklypo plotas 2791 kv. m., 4 aukštai, 5 miegamieji, 9 vonios kambariai, 200 metrų iki jūros)

Svarbiausias kriterijus

Naujienų portalo tv3.lt pašnekovas A. Tsykunovas atkreipė dėmesį, kad be NT objekto savybių, bene svarbiausiu kainą lemiančiu veiksniu tampa atstumas iki jūros, o dar konkrečiau – žemės sklypo įsigijimas.

REKLAMA
REKLAMA

„Turime kalbėti apie tai, kad Jūrmaloje yra itin brangi žemė. Laisvų jos plotų beveik nebeliko, todėl kainos yra tikrai didelės. Pateiksiu bendrą pavyzdį. Tarkime, kad vos už kelių šimtų metrų nuo jūros esančio sklypo 1 kv. m. kaina yra apie 700-800 eurų. Tai kilometro ar dviejų atstumu esančio sklypo 1 kv. m. kaina krenta daugiau kaip 10 kartų – iki 30-50 eurų“, - dėmesį atkreipė A. Tsykunovas.

Anot jo, didelės vertės (pradeda nuo kelių milijonų eurų – aut. past.) namų pirkėjams svarbiausia, kad jie galėtų gyventi prie pat jūros, taip pat, kad jų ramybės nedrumstų aplinkiniai žmonės, poilsiautojai.

„Tokie pirkėjai nori privatumo, todėl jų nedomina namai, esantys centrinėje Jūrmalos dalyje. Jiems svarbu, kad išėję į kiemą galėtų matyti banguojančią jūrą. Tikrai mažai kam rūpi, pavyzdžiui, 5 ar 10 vonios kambariai įrengti name ar kitos panašios detalės. Savaime suprantama, daug lėšų investuojama interjerui pagal savo skonį sukurti. Bet kai perki namą už kelis milijonus, tai išleisti papildomai keletą 100 tūkstančių eurų problemų nekyla“, - pasakojo A. Tsykunovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuviškas akcentas

Paklaustas, iš kurių šalių sulaukiama didžiausio susidomėjimo dėl NT įsigijimo, A. Tsykunovas pradėjo nuo to, kad šiuo metu, kaip tik vyksta derybos su pirkėju iš Lietuvos.

„Kaip tik turime vieną pirkėją iš Lietuvos, bet, savaime suprantama, nei lietuviai, nei tie patys latviai nėra pagrindiniai mūsų klientai. Daugiausia Jūrmaloje NT objektus perka rusai, baltarusiai, kazachstaniečiai bei ukrainiečiai“, - pasakojo tv3.lt pašnekovas.

Anot jo, NT rinkoje itin stipriai pasijautė ES valstybių bei JAV pritaikytos sankcijos Rusijai: „Tokie veiksmai optimizmo NT rinkai nepridėjo. Susidomėjimas NT rinka iki sankcijų buvo žymiai didesnis. Tačiau nėra taip, kad jaučiamas ypatingas sąstingis.

Ypač jei kalbame apie kelių milijonų eurų vertės objektus. Jiems pirkėjų gali būti ieškoma nuo kelių mėnesių iki 10 ar daugiau metų. Tai nėra automobilis, kurį gali nusipirkti ir netrukus pakeisti kitu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų