REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
48
Ugnies vulkano pragarą išgyvenusi moteris: mano šeima tikriausiai palaidota po lava (nuotr. SCANPIX)

Viena moteris, kuri išgyveno Gvatemalos vulkano išsiveržimą, tikina, jog visa jos šeima galėjo žūti pragaištingos nelaimės metu, rašoma „The Independent“.

48

Viena moteris, kuri išgyveno Gvatemalos vulkano išsiveržimą, tikina, jog visa jos šeima galėjo žūti pragaištingos nelaimės metu, rašoma „The Independent“.

REKLAMA

„Ugnies vulkanas“, arba „Volcan de Fuego“, per savaitgalį suniokojo tris Centrinės Amerikos valstybės miestus, ir pražudė mažiausiai 25 žmones.

Moteris vardu Consuelo Hernandez apskriejo viso pasaulio žiniasklaidą, nufilmuota visa padengta pelenais ir bėganti keliu nuo visa naikinančio vulkano. „Ne visi pabėgo. Aš manau, kad juos palaidojo (vulkanas, – red. past.)“, – aiškino ji į kamerą.

Paklausta, kaip jai pavyko išsigelbėti, ji pasakojo: „Pamatę, kad lava veržiasi pro pasėlius, mes sprukome į kalnus“.

Gelbėjimo tarnybos pranešė, kad mažiausiai 300 žmonių buvo sužeista, kai netoli Gvatemalos sostinės išsiveržęs ugnikalnis į orą išmetė didelį kiekį pelenų ir akmens skeveldrų, o apylinkes užklojo lavos sluoksnis.

REKLAMA
REKLAMA

Sostinėje Gvatemaloje buvo uždarytas tarptautinis oro uostas, negalėdami išvykti liko tūkstančiai turistų.

Vietos gelbėtojai praneša, kad dėl išsiveržusios lavos vis dar negali pasiekti vienos gyvenvietės, nėra galutinai aiškus jos gyventojų likimas. Skelbiama, kad nukentėjusiųjų paieškos vis dar tęsiamos, o daugiau nei 3 tūkst. jau buvo evakuota.

REKLAMA

Izraelis po ugnikalnio išsiveržimo siunčia skubią pagalbą Gvatemalai

Izraelis pirmadienį pranešė siunčiantis 10 tūkst. JAV dolerių vertės humanitarinę pagalbą Gvatemalai, kur išsiveržus ugnikalniui žuvo mažiausiai 25 žmonės.

Užsienio reikalų ministerijos atstovas Emmanuelis Nahshonas (Emanuelis Nahšonas) socialiniame tinkle „Twitter“ nurodė, kad už šią sumą bus nupirkta skubiai reikalingų priemonių, įskaitant vaistus, maisto produktus ir antklodes.

Ministerijos atstovas sakė, kad dėl tolesnės pagalbos bus tariamasi su Gvatemalos pareigūnais.

Gvatemala yra viena iš kelių valstybių, palaikiusių Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trumpo) sprendimą atsisakyti ne vieną dešimtmetį Vašingtono vykdytos politikos bei tarptautinio konsensuso ir pripažinti Jeruzalę žydų valstybė sostine.

Gegužės 16 dieną Gvatemala pasekė JAV pavyzdžiu ir atsidarė savo ambasadą Jeruzalėje. Vašingtonas tai padarė dviem dienomis anksčiau. Savo diplomatinę atstovybę Jeruzalėje kiek vėliau atidarė ir Paragvajus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų