REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
tv3.lt koliažas

Vieno Vilniaus mikrorajono gyventojai savaitė prasidėjo tarsi ji būtų siaubingame filme – ryte moteris prie savo durų išgirdo du vyrus su šunimi, agresyviai bandančius įsilaužti į jos namus.

3

Vieno Vilniaus mikrorajono gyventojai savaitė prasidėjo tarsi ji būtų siaubingame filme – ryte moteris prie savo durų išgirdo du vyrus su šunimi, agresyviai bandančius įsilaužti į jos namus.

REKLAMA

Vilniaus daugiabučio gyventojus vienijančioje „Facebook“ grupėje moteris pasidalino kraują stingdančiu pasakojimu apie nepažįstamų vyrų bandymą pirmadienio rytą įsilaužti į jos gyvenamą butą.

Laužėsi apsiginklavę šunimi

„Apie 9 val. ryto į pirmos laiptinės butą veržėsi vagys. Su savimi turėjo rotveilerių veislės šunį, tai reiškia, kad įsiveržę ne tik būtų apšvarinę jūsų butą, bet ir sunaikinę jūsų augintinį“, – „Facebook“ rašė moteris.

Įraše ji išsakė susirūpinimą, kad jų namo gyventojai per 9 metus taip ir nesugebėjo įsirengti stebėjimo kamerų, todėl moteris pataria būti budriais ir stebėti, ar aplink namą neslankioja nepažįstami vyrai su šunimi, ar į garažą niekas nebando įvažiuoti paskui gyventojus.

REKLAMA
REKLAMA

„Tuo atveju, jei vagys buvo iš aplinkinių gyventojų, rašau, kaip atrodė: du jauni vyrai, vienas aukštas su šviesiais ilgų rankovių marškiniais (bliuzonu), su rotveilerių veislės šuniu“, – vyrus apibūdino moteris.

REKLAMA

Vyrai toliau tykojo prie namo

Vilniaus Vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius patvirtino, kad pirmadienio rytą policija tikrai sulaukė moters skambučio apie bandymą įsilaužti.

„Užregistruotas toks pranešimas: prieš penkias minutes į pranešėjos butą veržėsi du vyrai, bandė sulaužyti durų spyną. Ar sugadino, nežino. Pranešėjai sušukus, vyrai pasišalino“, – tv3.lt sakė P. Radvilavičius.

Per 8 minutes į moters namus atvyko policija. Pareigūnų teigimu, pranešėja buvo labai išsigandusi, tačiau buto durys nebuvo sugadintos. Policijos ekipažas pagal nurodytus vyrų požymius jų dar ieškojo, tačiau įtariamųjų nenustatė.

REKLAMA
REKLAMA

Po kelių minučių policijai paskambino ir pranešėjos mama, buto savininkė. Ji esą sulaukė dukters skambučio, kad ją gąsdina vyrai, kurie kažkodėl stovi prie namo ilgesnį laiką ir nesitraukia.

Kad namai būtų saugūs

Prieš išvykdami atostogauti ar pasitikdami ilgąjį savaitgalį ne namuose, vadovaukitės šiais policijos patarimais, kad jūsų namai ir turtas liktų saugūs.

- Nepasakokite pašaliniams, mažai pažįstamiems žmonėms, kad paliekate namus ilgesniam laikui.

- Neskelbkite apie tai socialiniuose tinkluose.

- Susitarkite su kaimynais, kad pasaugotų būstą kol būsite išvykę.

- Pasakykite jiems kada ketinate grįžti, praneškite savo duomenis kontaktams.

- Kaimynams išvykus, net ir neprašyti, būkite pasiruošę pasaugoti jų namus.

- Nesigirkite namuose turimomis vertybėmis.

- Brangius daiktus, pinigus ir dokumentus saugokite patikimame seife.

- Vertybes galite laikyti ir bankų saugyklose.

- Namus palikite be nereikalingos skubos, užrakinkite duris visais užraktais ir patikrinkite ar jie veikia gerai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kruopščiai uždarykite langus, balkono duris.

- Jei galite, išvykdami pasistenkite sudaryti buvimo namuose įspūdį – palikite įjungtą šviesą nakčiai, o dieną – grojančią muziką.

- Jei nepasisekė

- Jei grįžę namo pastebėjote, kad bute svečiavosi piktadariai (atviros durys, išdaužtas langas ir pan.), neikite į vidų – gal nusikaltėliai dar neišėjo.

- Be to, susijaudinę galite sunaikinti nusikaltėlių paliktus pėdsakus.

- Telefonu tuojau iškvieskite policiją.

- Visuomet nedelsdami kreipkitės į policiją, jeigu Jus apvogė ar kitaip Jums nusikalto.

- Skubiai pranešus apie nusikaltimą, bus galima greičiau sulaikyti nusikaltėlius ir apsaugoti nuo nelaimių kitus žmones. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų