REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Vasara (nuotr. Fotodiena.lt)

Jau rytoj Lietuvą paliks ilgai varginę karšti orai, bus gerokai vėsiau, tiesa, didesnių kritulių nesulauksime, bet kai kur tikrai palis. Vėliau įsivyraus šilti, bet ne kaitrūs orai.

29

Jau rytoj Lietuvą paliks ilgai varginę karšti orai, bus gerokai vėsiau, tiesa, didesnių kritulių nesulauksime, bet kai kur tikrai palis. Vėliau įsivyraus šilti, bet ne kaitrūs orai.

REKLAMA

Šiandien dieną daug kur trumpai palis, vietomis galima perkūnija. Vėjas pietvakarių, vakarų, pereinantis į šiaurės vakarų, 7–12 m/s, daugelyje rajonų gūsiai sieks 15–18 m/s. Aukščiausia temperatūra 26–28, vakariniame šalies pakraštyje 21–23 laipsniai.

Artimiausią naktį orai ims vėsti. Numatomas šiaurės vakarų, 8–13 m/s vėjas, temperatūra kris iki 7–9 laipsnių.

Rytojaus dieną, vietomis trumpai palis. Vietomis vėjo gūsiai sieks 15–18 m/s. Temperatūra kils iki 15–17 laipsnių.

Trečiadienį išliks panašūs orai

Trečiadienio naktį vės iki 5 – 7 laipsnių šilumos. Daug kur numatoma giedra naktis, kritulių gali sulaukti šiauriniai Lietuvos rajonai.

REKLAMA
REKLAMA

Diena numatoma saulėta, šils iki 15 – 17 laipsnių šilumos, palyti gali šiauriniuose rajonuose.

Ketvirtadienį ir penktadienį bus šilčiau

Ketvirtadienio naktį vės iki 7 – 8 laipsnių šilumos, pajūryje iki 12 laipsnių. Numatoma debesuota naktis be kritulių.

REKLAMA

Ketvirtadienio diena numatoma saulėta, šils iki 20 – 22 laipsnių. Numatoma saulėta diena be kritulių.

Penktadienio naktį vės iki 12 – 13 laipsnių, pajūryje iki 15 laipsnių šilumos. Bus debesuota naktis, bet krituliai neturėtų pasirodyti.

Penktadienio dieną šils iki 24 – 26 laipsnių, pajūryje iki 22 laipsnių šilumos. Numatoma debesuota su pragiedruliais diena.

Savaitgalis bus vidutiniškas

Savaitgalį numatomi saulėti, vidutiniškai šilti orai. Temperatūra kils iki 23 – 25 laipsnių. Prognozuojamos saulėtos dienos be kritulių.

Birželis bus šiltesnis už normą

„Žiūrėtume į prognozes, kurios yra dabar, remdamiesi daugiametėmis tendencijomis matome, kad šis birželis turėtų būti puse laipsnio šiltesnis, nei daugiametė norma. Ji siekia 15,4 laipsnius – tai yra mėnesio temperatūros vidurkis, susumavus nakties ir dienos temperatūras. Žinoma, prognozių tikslumas ne visuomet yra toks, kokio norėtume“,– kalbėjo klimatologas Donatas Valiukas.

REKLAMA
REKLAMA

Vandens telkinių temperatūra

Pagal Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose temperatūra yra labai įvairi. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos 12 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragnų ežere – 21 laipsnis, Alnio ež. (Molėtų raj.) – 22 laipsnių šiluma, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra 22 laipsniai, Neryje (Vilniuje) – 21 laipsnis šilumos, Nemune (Druskininkuose) – 22 laipsniai, Šventojoje (Anykščiuose) – 20 laipsnių, Kuršių mariose – 19 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų