REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį vyks visiems abiturientams privalomas lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminas.

Šeštadienį vyks visiems abiturientams privalomas lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jį laikys per 30 tūkst. abiturientų, nurodo Nacionalinis egzaminų centras (NEC). Didžioji dalis kandidatų rinkosi laikyti valstybinį (18,6 tūkst.) egzaminą, likę (beveik 12 tūkst.) laikys mokyklinį egzaminą.

REKLAMA

Kaip ir ankstesniais metais, mokiniai turės parašyti rašinį, pasirinkę vieną temą iš siūlomų keturių: dviejų samprotaujamųjų ir dviejų literatūrinių. Per egzaminą prie kiekvienos temos bus pateikti du autoriai, tačiau jie bus tik rekomenduojami. Reikalavimas remtis bent vienu privalomu autoriumi lieka, bet mokiniai jį galės rinktis ne tik iš tų, kurie nurodyti prie temos, bet iš visų 36 šio dalyko bendrojoje programoje nurodytų privalomų autorių, kurie bus pateikti ir užduoties sąsiuvinyje.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais per lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą mokiniai galės 20 minučių naudotis suskaitmenintais privalomų programos autorių kūriniais kompiuteryje, atjungtame nuo interneto tinklo.

„Ši naujovė, viena vertus, yra pagalba mokiniui, antra vertus, – tam tikras laiko planavimo iššūkis, nes juk egzamino trukmė nepailgėja“, – aiškina NEC.

Centras taip pat primena, kad šiais metais per visus brandos egzaminus mokiniai turi rašyti juodai rašančiais tušinukais. Tai turėtų užtikrinti skenuotų atsakymų lapų vaizdų, kuriuos mokiniai mato skelbiant egzamino rezultatus, kokybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš viso laikyti brandos egzaminus šiemet užsiregistravo per 31,6 tūkst. kandidatų (abiturientų ir anksčiau mokyklas baigusiųjų).

Pagrindinė valstybinių brandos egzaminų sesija truks iki birželio 22 dienos. Pakartotinė brandos egzaminų sesija vyks birželio 25–liepos 9 dienomis.

Norint gauti brandos atestatą, šiemet reikia išlaikyti privalomą lietuvių kalbos ir literatūros bei dar vieną pasirinktą brandos egzaminą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų