REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paraišką Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržai pateikęs Martynas Echodas apie stipriausias pasaulio pirmenybes nesvajoja. Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininko mintyse – šalies krepšinio lygos (LKL) pusfinalis ir kova su Klaipėdos „Neptūno“ monstru Simu Galdiku.

Paraišką Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržai pateikęs Martynas Echodas apie stipriausias pasaulio pirmenybes nesvajoja. Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininko mintyse – šalies krepšinio lygos (LKL) pusfinalis ir kova su Klaipėdos „Neptūno“ monstru Simu Galdiku.

REKLAMA

Norėtųsi užtikrintesnio žaidimo

Serijos tarp „Lietuvos ryto“ ir „Neptūno“ rezultatas – 1:1.

Vilniečiai pirmąjį mačą namuose pralaimėjo 79:84, o antrosiose svečiuose šventė pergalę 67:49.

„Norėtųsi, kad sektųsi geriau. Pirmąsias rungtynes pralaimėjome, jos tikrai nebuvo užtikrintos. Antrosiose, manau, šiek tiek stabilizavomės. Laukiame trečiųjų“, – tv3.lt sakė M. Echodas.

Jaunasis krepšininkas neturėjo paaiškinimo, kodėl namų komandoms pusfinalio serijoje sekasi daug prasčiau.

Pirmajame mače „Lietuvos rytas“ kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimėjo 24:37, antrajame – 40:49. Pastarojoje dvikovoje vilniečiai varžovams leido nusiimti 19 kamuolių puolant.

REKLAMA
REKLAMA

„Treneris labiausiai akcentuoja kovą dėl atšokusių kamuolių. Tikrai jų nesugriebiame tiek, kiek turėtume“, – mano M. Echodas.

Amžius – ne pasiteisinimas

„Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas pirmosiose rungtynėse pelnė 10 taškų ir surinko 12 naudingumo balų. Antrosiose aukštaūgis pasižymėjo trimis taškais bei vienu naudingumo balu.

REKLAMA

„Eik, nedalyk tų interviu. Paskui vėl negali žaisti. Nei treniruotis, nei rungtyniauti“, – praeidamas pro su tv3.lt bendraujantį M. Echodą, šmaikštavo 39-erių Mindaugas Lukauskis.

M. Echodui sunkiai sekėsi stabdyti „Neptūno“ raumenų kalną S. Galdiką. Klaipėdietis pirmajame mače pelnė 17 taškų ir surinko 18 naudingumo balų. Antrojo susitikimo statistika – septyni taškai, 10 atkovotų kamuolių bei tiek pat naudingumo balų.

S. Galdikas Martyną apgalynėjo. Mūsiškis – 20-metis, jam trūksta jėgos, bet jis stengiasi“, – penktadienį vertino vyriausiasis „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis panašią mintį išdėstė ir Klaipėdoje, iškart po rungtynių: „Visi mums priekaištauja, kai ką nors pralaimime, bet pažiūrėkite su kuo žaidžiame. Mūsų vidurio puolėjas – M. Echodas, 20-metis. Jis su tokiu, kaip S. Galdikas, ne visada susitvarko. Tą matėme ir šiandien.“

„Niekada nėra pasiteisinimo, kad esu jaunas. Kartais nepavyksta, trūksta patirties, bet tiesiog stengiuosi kovoti, atiduoti visas jėgas, visą save, – tikino M. Echodas. – Taip, S. Galdikas fiziškai stipresnis, bet aš greitesnis. Vikrumu turiu kompensuoti jėgos trūkumą ir tiek.“

Trankytis po stovyklas nėra kada

M. Echodas šiame LKL sezone pelno 9,7 taško, atkovoja 6,1 taško, dvitaškius meta 61 procento taiklumu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

20-metis – naudingiausias komandos krepšininkas. Jis renka 14,8 balo.

„Viso sezono vertinti dar negaliu, priešaky – svarbiausios kovos. Kol kas viskas neblogai“, – nedaugžodžiavo M. Echodas.

Jis, kaip ir dar keturi lietuviai – Laurynas Birutis, Matas Jogėla, Arnoldas Kulboka, Tadas Sedekerskis, – pateikė paraišką NBA naujokų biržai.

M. Echodas kandidatūros dar gali atsisakyti.

Birža vyks birželio 21-ąją Brukline.

„Dar nežinau, ar paraišką atsiimsiu. Šitie dalykai nustumti į šoną. Koncentruojuosi LKL pusfinaliui“, – nukirto vidurio puolėjas.

A. Kulboka spėjo pasirodyti ir Los Andželo „Lakers“ vadovams.

Arnoldas bei M. Jogėla pakviesti į prestižinę „Global Camp 2018“ stovyklą Trevize.

Pasak M. Echodo, į stovyklas vyktų ir jis, bet nėra kada – žaidžia lemiamas LKL rungtynes. Martyno sezonas baigsis anksčiausiai birželio 15-ąją, tad įrodyti savo vertę bus per vėlu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų