REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Skaniai ir paprastai: Malaizijos skonių įkvėpti pusryčiai ir lengvi pietūs karštam savaitgaliui (tv3.lt fotomontažas)

Visą savaitę mus džiuginanti saulė ir vasariškas oras niekur nesitrauks ir savaitgalį, tad šeštadienis bei sekmadienis bus puiki galimybė nustebinti savo artimuosius ypatingais skoniais. TV3 laidoje „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas paruošė du išskirtinius patiekalus su egzotiškais akcentais.

6

Visą savaitę mus džiuginanti saulė ir vasariškas oras niekur nesitrauks ir savaitgalį, tad šeštadienis bei sekmadienis bus puiki galimybė nustebinti savo artimuosius ypatingais skoniais. TV3 laidoje „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas paruošė du išskirtinius patiekalus su egzotiškais akcentais.

REKLAMA

Virtuvės šefas pasiūlys vėlyvuosius pusryčius – kiekvienam tautiečiui įprastus blynus. Tačiau šie blynai bus kitokie – įkvėpti Malaizijos skonių su dviejų rūšių sūriais. Turėtų patikti visai šeimai ir net mažiausiems gurmanams. Pasidalinęs patarimu, kodėl išmaišytą tešlą visada reikia palikti šiek tiek pastovėti, virtuvės šefas visus pakvies į lauką. O ten sužinosime, kaip paruošti puikius ir abejingų nepliekančius savaitgalio pietus gamtoje. Šį kartą laidos vedėjas iškeps sultingą lašišos filė, marinuotą natūralioje mango vaisių tyrėje, bei paruoš gaivias libanietiškas salotas su perliniu kuskusu.

Malaiziški blynai

Reikės:

• 120 g kvietinių miltų • 60 g lazdyno riešutų • 2 arb.š. kepimo miltelių • 3 vnt. kiaušinių • 1 stiklinės pieno • 5 valg. š. alyvuogių aliejaus • 3 valg. š. sviesto (kepimui) • 200 g baltojo pelėsio minkšto sūrio bri • 200 g abrikosų sūrio su migdolais • Šviežių uogų

REKLAMA
REKLAMA

Į smulkintuvą suberti miltus, kepintus lazdyno riešutus, kepimo miltelius ir viską susmulkinti iki vientisos masės. Įmušti 3 kiaušinius, įpilti stiklinę pieno ir vėl viską gerai išmaišyti. Tešlą palikti 10 minučių brandintis (kol miltai išbrinks). Po 10 minučių supilti alyvuogių aliejų.

REKLAMA

Blyną kepti ant vidutinės arba žemesnės kaitros. Į įkaitusią keptuvę įdėti šaukštą sviesto. Sviestui ištirpus, įdėti 2 samčius blynų masės ir tolygiai paskirstyti po visą keptuvės plotą. Blyną kepti tik iš vienos pusės. Prieš beveik iškepant blynui (kai į viršų pakyla burbuliukai ir tešla sutvirtėja, o apačia truputį paskrunda), įdėti dar sviesto ir išdėlioti plonai supjaustytus sūrius.

Grilyje kepta lašišos filė su rytietiškomis salotomis

Reikės:

• 600 g lašišos filė • 150 g mangų tyrės • Keleto šakelių šviežios mėtos • Keleto žiupsnelių druskos ir pipirų • 500 g išvirto perlinio kuskuso • 1 didelio raudono pomidoro • 1 didelio geltono pomidoro • 1 saujos šviežių petražolių • 1 saujos šviežios kalendros • Keleto svogūnų laiškų • 5 valg.š. alyvuogių aliejaus • 0,5 žaliosios citrinos

REKLAMA
REKLAMA

Supjaustyti lašišos filė į 4 porcijas. Ant lašišos gabalėlių užpilti mangų tyrę, užberti smulkintą mėtą, druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišyti ir įtrinti lašišos filė. Palikti 15–20 minučių marinuotis.

Į salotoms skirtą indą sudėti kubeliais supjaustytus pomidorus, susmulkintas petražoles ir kalendrą, suberti virtą perlinį kuskusą, pašlakstyti alyvuogių aliejumi, išspausti pusę žaliosios citrinos, įberti kelis žiupsnelius druskos, pipirų ir viską gerai išmaišyti.

Grilį įkaitinti iki 120 laipsnių, lašišą sudėti ant karščiui atsparaus kilimėlio ir kepti 20–25 minutes. Iškepus lašišai, ant serviravimo lentos dėti paruoštas salotas, ant viršaus – iškeptus lašišos gabalėlius ir viską pašlakstyti alyvuogių aliejumi

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų