REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
32
Robertas Kupstas  (nuotr. asm. archyvo)

Tikriausiai daugelis pamena garsųjį realybės šou „Kelias į žvaigždes“. Pasiryžę gyventi kartu ir susikauti dainavimo kovose, visi dalyviai troško laimėti didįjį prizą. Vienas iš jų buvo ir prie dalyvių šou viduryje prisijungęs, daug kalbų sulaukęs, Robertas Kupstas.

32

Tikriausiai daugelis pamena garsųjį realybės šou „Kelias į žvaigždes“. Pasiryžę gyventi kartu ir susikauti dainavimo kovose, visi dalyviai troško laimėti didįjį prizą. Vienas iš jų buvo ir prie dalyvių šou viduryje prisijungęs, daug kalbų sulaukęs, Robertas Kupstas.

REKLAMA

Nuo projekto pradžios praėjo jau beveik 13-ką metų, o jo dalyviai susikūrė stiprius savo asmeninius gyvenimus. Štai vienas iš projektų dalyvių, Robertas Kupstas, šiandien dirba žemės ūkio versle ir aukštųjų technologijų pasaulyje kaip kompanijų įkūrėjas ir patarėjas.

Sėkmingas verslo kelias

2013 metais R. Kupstas baigė Stanfordo universitetą ir įgavo magistro laipsnį. Prieš maždaug du metus vyras įkūrė ir kompaniją „Pure Harvest Smart Farms“.

„Iš esmės statome naujos kartos šiltnamius Arabų šalyse, kur klimato sąlygos ir vandens trūkumai stabdo vietinę šviežių daržovių ir vaisių gamybą. Mūsų tikslas – per penkerius metus pastatyti mažiausiai 50 hektarų stiklinių šiltnamių“, – paaiškina jis.

REKLAMA
REKLAMA

R. Kupstas atvirauja, kad tai dar nėra jo visa veikla. Vyras pasakoja, kad būdamas studentu, jis pateko į pasaulio technologinių inovacijų centrą – žymųjį Silicijaus slėnį. Čia jis sutiko daug jaunų verslininkų ir išradėjų. Dabar buvęs projekto dalyvis patarinėja keliems sėkmingiems startuoliams.

REKLAMA

„Iki šiol palaikau artimus ryšius su Stanfordo universitetu, esu aktyvus „Stanfordo skaitmeninių miestų iniciatyva“ rėmėjas. Čia aptarti ateities technologijų tendencijas renkasi privačios įmonės kartu su pasaulio šalių valstybinėmis agentūromis“, – sako vyras. Prie viso to jis dar ir konsultuoja didelius pasaulio investicinius fondus.

Projektas – psichologinis išbandymas

Nors R. Kupstas sėkmingai kopia karjeros laiptais užsienyje, Lietuvoje jį vis dar daugelis atpažintų kaip populiariaus realybės šou dalyvį. Pats R. Kupstas pripažįsta, kad būtent šis projektas jam buvo labai naudingas iš brandos pusės.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai buvo nemažas psichologinis išbandymas. Į projektą buvau įtrauktas ties jo viduriu, kai žiūrovai jau buvo pasidalinę savo simpatijas. Prieš mano pasirodymą spaudoje buvo nemažai neigiamos nuomonės apie mane, dėl to projekto dalyvių pirmasis nusistatymas prieš mane buvo gana neigiamas.

Vyras atvirauja, kad prieš, žengiant į populiarųjį projektą, jam teko peržengti didžiulį jaudulį. Kaip sako pats R. Kupstas, jis nerimavo, kaip prodiuseriai jį pristatys visai Lietuvai. Nors jis laidoje išsilaikė tik tris savaites, R. Kupstas su visa filmavimo grupe spėjo išvykti ir į Egiptą. Anot jo, būtent tai pagerino jo, kaip dalyvio, reputaciją.

Vis dar prisimena aistringą publiką

„Pati laida man atidarė nemažai durų į kitas laidas, kvietė dalyvauti ir kituose projektuose. Tačiau aš nusprendžiau sugrįžti į Ameriką ir užbaigti bakalauro studijas. Malonu, kad net po 13-kos metų daugelis žmonių vis dar atsimena mane ir prisimena šį projektą“, – džiaugiasi R. Kupstas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovas tikina, kad būtent šis projektas buvo unikali gyvenimo galimybė, o pats realybės šou, anot jo, turėjo didelę kultūrinę įtaką visai Lietuvai.

„Manau, pirmą kartą po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo žmonės pradėjo atsipalaiduoti koncertų salėse ir aistringai dalyvauti muzikinio projekto renginiuose. Žiūrovų aistros lygis buvo tikrai nepakartojamas, manau, net iki šiol nėra buvę laidos, kuri pakartojo tokį populiarumą kaip šis projektas“, – griausmingus pasirodymus su šypsena prisimena R. Kupstas.

Vyras atvirauja, kad žiūrovų dėmesys po projekto nuslūgo tikrai negreitai. O su beveik visais projekto dalyviais jis palaiko ryšį iki šiol.

REKLAMA

„Kartais susirašome per internetą, o kartais net kartu ir pakoncertuojame“, – trumpai priduria jis.

Muzika – svarbi gyvenimo dalis 

R. Kupstas neslepia, kad muzika iki šiol yra labai svarbi jo gyvenimo dalis. Amerikoje jis kelis metus turėjo ir savo Jazz‘o grupę, jam teko koncertuoti žymiuose salėse kaip Blues Alley, Vašingtone.

Tačiau tikriausiai daugeliui kiltų klausimas, kurioje šalyje R. Kupstas ketina planuoti savo ateitį. Vyras atvirauja, kad tikriausiai jo gyvenimas taip ir klostysis tarp Lietuvos ir Amerikos visuomet. Dabar didžiausias R. Kupsto tikslas – gilinti savo dalyvavimą ateities technologijų vystyme.

„Noriu prisidėti prie technologinės pažangos, kuri remia žmonijos išlikimą, gyvenimo kokybės gerinimą ir aplinkos apsaugojimą“, - sako jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų