REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV elektroninės logistikos bendrovė „Carggo“ paskelbė perkelianti savo plėtros padalinį į Vilnių. Bendrovė ketina didinti savo darbuotojų komandą ir pasamdyti dar 65 vietos specialistus. Pasak „Carggo“ atstovų, Lietuvą savo MTEP centrui jie pasirinko dėl talentingų IT specialistų, patogios infrastruktūros ir palankių sąlygų derinti profesinį ir šeiminį gyvenimą.

JAV elektroninės logistikos bendrovė „Carggo“ paskelbė perkelianti savo plėtros padalinį į Vilnių. Bendrovė ketina didinti savo darbuotojų komandą ir pasamdyti dar 65 vietos specialistus. Pasak „Carggo“ atstovų, Lietuvą savo MTEP centrui jie pasirinko dėl talentingų IT specialistų, patogios infrastruktūros ir palankių sąlygų derinti profesinį ir šeiminį gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniuje dirbsianti komanda kurs bendrovės skaitmeninę platformą, kurią JAV rinkai ketinama pristatyti 2018 m. trečiąjį ketvirtį.

REKLAMA

Sklandus įsiliejimas

„Vilnius užkariavo mūsų širdis savo jaunais talentais, tvirtomis techninio ugdymo tradicijomis ir palyginti maža rinka, kurioje puikūs specialistai visada gerai matomi, – teigia Andrejus Mačianskis, Rusijoje gimęs ir augęs lietuvių kilmės „Carggo“ finansų direktorius. – Daug pasako ir tai, kad čia jau yra įsikūrusi ne viena žymi tarptautinė IT bendrovė. Tai rodo, kad Lietuvoje netrūksta aukšto lygio techninių ekspertinių žinių ir patirties, kurią gali pasiūlyti vietos talentai.“

REKLAMA
REKLAMA

Šią vasarą „Carggo“ ketina perkelti į Lietuvą maždaug 35 IT kūrėjus iš Rusijos, kur bendrovė gana ilgai vykdė didžiąją dalį MTEP operacijų. A. Mačianskis įsitikinęs, kad perkeltų specialistų komanda turės daug galimybių pasidžiaugti geresne, aukštesnius standartus atitinkančia gyvenimo kokybe.

„Tikimės sklandžiai įsilieti. Vilnius – nedidelis ir jaukus miestas, tad priprasti nebus sunku. Be to, šiam miestui būdinga įvairovė ir kultūros gausa“, – teigia bendrovės finansų direktorius.

Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūra „Go Vilnius“ padeda įmonei ir jos darbuotojams įsikurti sostinėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Perkelti keliasdešimt „Carggo“ darbuotojų ir jų šeimas į kitą šalį nėra lengva užduotis. Tam, kad šis procesas neužtruktų, būtinas svetingas ir profesionalus priimančiosios šalies požiūris. Siekiame užtikrinti, kad „Carggo“ įsikurtų Vilniuje kuo sklandžiau, – sako „Go Vilnius“ direktorė Inga Romanovskienė. – Mūsų agentūra padeda „Carggo“ komandai skirtingais klausimais – nuo biuro pasirinkimo Vilniuje ir butų nuomos iki reikalų, susijusių su šeimos narių perkėlimu, pavyzdžiui, vaikų registracija darželiuose. Panašios pagalbos gali tikėtis ir kitos įmonės bei pavieniai specialistai, pasirinkę Vilnių kaip kitą savo profesinio gyvenimo etapą.“

REKLAMA

Pagreitintos procedūros talentams iš ne ES šalių

Savo MTEP skyrių „Carggo“ perkels dviem etapais, o būtinosios migracijos ir įdarbinimo procedūros jau yra beveik užbaigtos. Darbuotojai turės galimybę pasinaudoti ES mėlynosios kortelės programa, skirta palengvinti aukštos kvalifikacijos darbuotojų atvykimo procedūras.

„Carggo“ atvejis, kai bendrovė perkelia gana daug savo darbuotojų iš už ES ribų, nėra beprecedentis. Turime ir kitų panašių pavyzdžių, kai ištisos žaidimų kūrėjų studijos perkeliamos iš Ukrainos, Baltarusijos ir Rusijos, – sako tiesioginių užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ vadovas Mantas Katinas. – ES mėlynoji kortelė šį procesą išties palengvina, o tokių bendrovių kaip „Carggo“ susidomėjimas rodo, kad Vilnius turi daug galimybių pritraukti novatoriškas bendroves iš ne ES šalių, atverdamas joms Europos rinką.“

REKLAMA

Anot Lietuvos ūkio ministro Virginijaus Sinkevičiaus, inovatyvų produktą globaliai rinkai kuriančios bendrovės sprendimas perkelti komandą į Lietuvos sostinę patvirtina, kad Vilnius yra vienas patraukliausių ir sparčiausiai augančių technologijų centrų Europoje.

„Pažangiausių pasaulio technologijų bendrovių komandos yra daugiatautės, Lietuva jau nebėra jokia išimtis, todėl šalies mastu kol kas pakankamai didelės apimties „Carggo Europe“ komandos relokacija ir ambicija patrigubinti kolektyvą Lietuvos talentais yra dar vienas žingsnis į priekį Vilniui tampant regioniniu Silicio slėniu“, – teigia ūkio ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stiprėjantis MTEP sektoriaus potencialas

Įsikūrusi Lietuvoje, bendrovė „Carggo“ ketina plėstis ir iki 2018 m. pabaigos pasamdyti dar iki 65 specialistų, daugiausia besispecializuojančių programinės įrangos architektūros ir kūrimo srityje.

„Ieškome žmonių, kurie ne tik būtų savo srities specialistai – programinės įrangos inžinieriai ar analitikai, – bet ir palaikančios, sukalbamos, darniai kartu dirbančios ir viena kryptimi panašiu greičiu judančios asmenybės, – sako Evgenijus Konšinas, „Carggo Europe“ generalinis direktorius. – O mes siūlome galimybę prisidėti kuriant produktą, kuris netrukus pakeis gabenimo operacijų valdymą visame pasaulyje. Savaime suprantama, kad į mūsų pasiūlymą įeina ir lankstumas, laisva atmosfera darbo vietoje ir galimybė sparčiai kopti karjeros laiptais.“

REKLAMA

Bendrovė ketina aktyviai bendradarbiauti su vietos aukštojo mokslo įstaigomis ir siūlyti studentams galimybę susipažinti su e. logistikos rinka.

„Matome daugybę kelių, kaip mūsų bendrovė ir Lietuvos universitetai galėtų padėti vieni kitiems klestėti, – įsitikinęs įmonės direktorius. – Tam yra įvairių būdų, pradedant tradiciškai įprastomis stažuotėmis ir baigiant hakatonais ar net specialiomis stipendijomis gabiausiems studentams.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų