REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas geriausių Lietuvos regbininkų Karolis Navickas su Buržo USBPA klubu triumfavo Prancūzijos čempionato „Federale 1“ divizione ir iškovojo teisę kitais metais varžytis aukštesnėje „Pro D2“ lygoje.

Vienas geriausių Lietuvos regbininkų Karolis Navickas su Buržo USBPA klubu triumfavo Prancūzijos čempionato „Federale 1“ divizione ir iškovojo teisę kitais metais varžytis aukštesnėje „Pro D2“ lygoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

K. Navickas į „Pro D2“ lygą sugebėjo patekti su antra skirtinga komanda per trejus metus.

Pusfinalyje USBPA regbininkai du kartus – 16:13 išvykoje ir 28:16 namuose – įveikė „Tarbes“ ekipą, o finale taip pat abu sykius – 27:24 svečiuose bei 23:18 savo aikštėje – pranoko „Rouen“ komandą.

REKLAMA

„Gražu tai, kad antrą kartą patenku į „Pro D2“ su skirtingomis komandomis. Tai nėra lengva. Tikrai reikia įdėti daug darbo, nes dabar nemažai komandų yra gerų, kurios gali laimėti ir kilti aukščiau. Pergalė priežastys – treniruotėse atidirbta žaidimo strategija, užribio deriniai, kad sunkiausiais momentais nepadarytume apmaudžių klaidų, kurios gali nulemti pralaimėjimą. Komandinis sportas nėra lengvas. Didžiausias darbas treneriams yra padaryti gerą atmosferą ekipos viduje, nes komanda tau yra kaip antra šeima ir jei visų santykiai šalti, tai atsispindi ir rungtynėse. Mūsų treneriai tikrai padarė didelį darbą, nes komandoje buvo daug pakeitimų ir sulipdyti komandą per metus tikrai nėra lengva. Manau, visa tai ir didelis noras mums padėjo laimėti čempionatą. Atmosfera buvo „superinė“ ir be jokių ryškesnių žaidėjų“, – mintimis dalijosi K. Navickas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak ne kartą geriausiu Lietuvos regbininku tapusio K. Navicko, ankstesnėje jo ekipoje – „Aix en Provence“ – buvo nemažai ryškių bei žinomų žaidėjų, tarp jų ir aukščiausios lygos čempionas, bet tai negarantavo pergalių.

„Buvome kokie 20 žaidėjų, rungtyniavę aukščiausioje lygoje, bet viduje nebuvo vienas kolektyvas, o USBPA klube tik keletas žaidėjų turi antros lygos patirties, o amžiaus vidurkis yra 23–24 metai. Neturime daug patyrusių žaidėjų, bet atmosferą viduje pasiekėme tokią, kokios norėjome“, – pabrėžė K. Navickas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reguliariajame sezone USBPA klubas užėmė antrąją vietą ir buvo vienintelė ekipa, kuri namuose nepralaimėjo nė vienų rungtynių.

„Sunku pralaimėti, kai turi tokius sirgalius ir jauti tokį didelį jų palaikymą. Antroji vieta mums suteikė aikštės pranašumą, todėl atsakomąsias rungtynes žaisdavome prie savų sirgalių. Atkrintamosiose varžybose viską lemia mažos detalės, geriau paruošti namų darbai. Kiekvienas žaidėjas atiduoda viską ir laimi ta ekipa, kuri geriau pasiruošusi taktiškai. Daug kas klausė, kodėl pirmą kartą žaidžiau be šalmo, atsakymas paprastas – buvo labai karšta, apie 30 laipsnių, tai nusprendžiau rungtyniauti be jo“, – pasakojo K. Navickas 

K. Navickas, kuris praėjusiais metais buvo atvykęs padėti Lietuvos rinktinei svarbiose Europos čempionato rungtynėse su Ukraina, padėkojo visiems regbio gerbėjams Lietuvoje, kurie sekė jo rezultatus ir ne tik siuntė palaikymo žinutes, o ir atvykdavo į stadioną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų