REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Viskas, kas galėjo nutikti blogai, jau nutiko“, – pareiškė George'as Sorosas ir prognozavo artimoje ateityje naują didelę globalią finansinę krizę pasaulyje. Europai, anot jo, teks susidurti su neišvengiama grėsme, rašoma „The Financial Times“.

„Viskas, kas galėjo nutikti blogai, jau nutiko“, – pareiškė George'as Sorosas ir prognozavo artimoje ateityje naują didelę globalią finansinę krizę pasaulyje. Europai, anot jo, teks susidurti su neišvengiama grėsme, rašoma „The Financial Times“.

REKLAMA

Tokią įvykių eigą nulems auganti dolerio vertė ir kapitalo bėgsmas iš besivystančių rinkų, mano jis. Nutraukta sutartis su Iranu ir „transatlantinio ES bei JAV aljanso sugriovimas“ neišvengiamai negatyvai paveiks Europos ekonomiką ir iššauks kitus sukrėtimus, įskaitant ir besivystančių šalių valiutos devalvaciją, mano milijardierius.

„Mes galime išvysti dar vieną didžiulę finansų krizę“, – cituojamas „Bloomberg“ G. Sorosas.

„Viskas, kas jau galėjo įvykti neigiama linkme, ne taip ir įvyko“, – pareiškė jis, priminęs apie pabėgėlių krizę ir griežtos ekonomikos politiką, kuri, jo teigimu, į valdžią iškėlė populistus.

REKLAMA
REKLAMA

Prie negatyvių reiškinių G. Sorosas taip pat priskyrė „teritorinę dezintegraciją“, kurios pavyzdžiu laikyta Didžiosios Britanijos pasitraukimas iš ES. „Teiginiai apie tai, kad Europa atsidūrė egzistencinėje grėsmėje, daugiau nėra vaizdiniai teiginiai, tai niūri realybė“, – aiškino jis.

REKLAMA

Finansų eksperto manymu, Europai derėtų sukurti ir finansuoti „Afrikos Maršalo planą“, kurio vertė būtų apie 30 mlrd. eurų, o jo realizacija galėtų padėti sumažinti migracijos bangos spaudimą. G. Sorosas taip pat pasiūlė radikaliai transformuoti ES, įskaitant ir būtinybę jos narėms jungtis prie euro zonos.

„Euras turi daug neišspręstų problemų, ir jiems negalima leisti sugriauti Europos sąjungą“, – aiškino ekspertas.

Sorošas ir globalizacija

​2017-ųjų pavasarį Vengrijos, kur gimė G. Sorosas, valdžia pradėjo informacinę kampaniją prieš žymų filantropą ir investuotoją, išsiuntinėdama 8 mln. laiškų šalies gyventojams, kuriuose buvo surašytas taip vadinamas „Soroso planas“. Jame milijardierius, anot vengrų valdžios, yra suplanavęs „paskandinti“ valstybę (ir Europą iš esmės) migrantuose, verčiant ES šalis išlaikyti „nekviestus svečius“.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau vengrų premjeras Viktoras Orbanas pareiškė paskelbė apie „Soroso kariaunos“ infiltravimą į ES valdžios struktūras ir Vengrijos opozicijos partijas siekiant „skleisti globalistines vertybes“ ir naudojantis „sovietų agitacinės propagandos metodais“.

Atsakydamas į tai milijardierius apkaltino vietos valdžią bandymais apgauti rinkėjus, kad išsilaikytų valdžioje. „Tai, kad vyriausybė veržiasi išsaugoti valdžią, kurstydama neapykantą ir klaidinant visuomenę, yra tikra tragedija visai Vengrijai“, – pareiškė tuomet G. Sorosas.

2017-ųjų sausį G. Sorosas įžvelgė Donaldo Trumpo politikos virsmą į diktatūrą. „Aš jį (D. Trumpą) charakterizuočiau kaip apgaviką ir aferistą. Ir jis gali tapti diktatoriumi, jeigu jam pavyks išlipti sausam iš vandens“, – pareiškė jis tuomet. Milijardierius taip pat pareiškė, kad D. Trumpas vadovaujasi tokia valdymo forma, kuri priešpastatyta visuomenei. „Iš tiesų tai geriau apibūdinti kaip diktatūrą ar mafijos valstybę“, – pareiškė jis tačiau pridūrė, kad Amerikos konstitucija ir valstybės institucijos JAV yra pakankamai stiprūs, jog įveiktų šią negandą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų