REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
66
Michaelis Schumacheris ir žmona Corina (nuotr. asm. archyvo)

Po skaudžiai pasibaigusio Michaelio Schumacherio incidento Alpių kalnyne žymaus sportininko žmona, kaip niekad anksčiau, sulaukia ypač didelio visuomenės dėmesio.

66

Po skaudžiai pasibaigusio Michaelio Schumacherio incidento Alpių kalnyne žymaus sportininko žmona, kaip niekad anksčiau, sulaukia ypač didelio visuomenės dėmesio.

REKLAMA

Naujienų apie garsaus piloto sveikatos būklę ištroškę asmenys neduoda jai ramybės iki šių dienų.

Tačiau Corinna Schumacher (pirmoji pavardė – Betsch) toliau griežtai laikosi tylos taktikos ir jau penktus metus nesidalina praktiškai jokia informacija apie savo vyrą.

Pavyzdinė sportininko ir jo žmonos santuoka vos per kelias akimirkas virto sunkiai pakeliama našta mažame Vokietijos Halverio mieste gimusiai moteriai.

Ji, kaip niekas kitas, vengia viešumos, bijo rodytis artimiausiose parduotuvėse, jos beveik niekada nepamatysi kultūros renginiuose, jos gyvenimas tiesiog nebeprimena normalaus moteriško pasaulio.

Viskas, ko geidžia jos širdis, yra ramybė ir aplinkinių supratingumas. O svarbiausia – neuždavinėkite jai klausimų apie Michaelio sveikatos būklę!

REKLAMA
REKLAMA

Rojaus kampelis

Tačiau grįžkime į laikus, kai danguje ryškiai švietė saulė ir Schumacheriai buvo pavyzdinė, darni vokiška šeima.

Corinna Schumacher gimė 1969 metų kovą, vos pora mėnesių vėliau nei jos būsimas vyras Michaelis.

REKLAMA

Pora susituokė 1995 metais gimtojoje Vokietijoje, kai Michaelis Schumacheris jau buvo iškovojęs savo pirmąjį F-1 čempiono titulą vairuodamas „Benetton“ bolidą.

Po vestuvių ceremonijos mes daugybę kartą galėjome matyti Corinną lydinčią savo vyrą į lenktynes.

Apie tai mums visada primindavo lenktynių transliacijos režisieriai ir akylai kiekvieną poros žingsnį stebėję fotografai.

Tais pačiais 1995 metais M.Schumacheris iškovojo antrąjį iš eilės Formulės-1 čempiono titulą ir pasirašė sutartį su legendine „Ferrari“ komanda.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes niekada nebuvome rimtai susipykę. Nuo pirmosios mūsų santuokos dienos kartu dalindavomės visais gyvenimo džiaugsmais ir negandomis. Ji visada buvo mano angelas sargas, kai aš lenktyniavau“, – 2013 m. prieš incidentą Alpių kalnyne vokiečių televizijai prisipažino Michaelis.

1997 m. porai gimė dukra Gina-Maria, o praėjus dviem metams dienos šviesą išvydo ir sūnus Mickas.

Sutverti pergalėms

Netrukus Michaelis Schumacheris kartu su „Ferrari“ komanda net penkis sezonus iš eilės (2000-2004) tapo Formulės-1 čempionu.

Žymiojo sportininko šeimyną daugelis vokiečių ir sportininko gerbėjų laikė kultine, pavyzdine šeima.

Tačiau veikiausiai net nesate girdėję, jog ne vienintelis Michaelis skindavo pergales sporto varžybose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2010 metais Corinna tapo Europos čempione žirgų jodinėjimo varžybose.

Motinos pėdomis sekanti Gina-Maria neseniai taip pat triumfavo žirgų jodinėjimo varžybose Italijoje.

Schumacherių šeimynai iki šiol priklauso du žirgynai, esantys Šveicarijoje ir Teksase (JAV).

Ne vieną pergalę motosporto lenktynėse jau spėjo iškovoti ir Mickas Schumacheris, šiuo metu lenktyniaujantis F-3 čempionate.

Ir nieko keisto, jog šios nuostabios šeimos namais tapo vienas gražiausių pasaulio kampelių, esantis Šveicarijos Glando mieste, Ženevos ežero pakrantėje.

Čia jie gyvena iki šių dienų, tačiau rojaus kampelį šiandien gaubia tamsūs debesys.

Skaudi akimirka

Atrodė, jog tai buvo eilinė diena rojuje, kai Formulės-1 piloto karjerą baigęs Michaelis Schumacheris kartu su sūnumi Micku išsiruošė slidinėti į Alpių kalnyną.

REKLAMA

Legendinis pilotas visada garsėjo meile slidinėjimui, tačiau niekas nesitikėjo, kad jo dievinamas hobis vos jo nepražudys.

Tą lemtingą akimirką Michaelis nusprendė palikti oficialią slidinėjimo trasą. Vokiečiui nepavyko išsilaikyti ant kojų ir jis galva stipriai trenkėsi į akmenis.

Viskas pasibaigė labai prastai: ligoninėje Schumacheriui buvo sukelta dirbtinė koma, iš kurios jis buvo budinamas palyginti lėtai, kas buvo pirmas rimtas blogas signalas.

Po 9-is mėnesius trukusio gydymo ligoninėje, 7-is kartus Formulės-1 čempionas buvo pervežtas į namus, kur jį iki šių dienų prižiūri maždaug penkiolikos medikų komanda, kuri Schumacherių šeimynai kasmet kainuoja apie 20 mln. eurų.

REKLAMA

Vos tik įvykus nelaimei medikai pripažino, kad jei žymusis vokietis nelaimės metu būtų nedėvėjęs šalmo, jo šiandien tarp gyvųjų jau nebūtų.

Tylos siena

Tiesa, penktus metus tvyranti tyla dėl Michaelio sveikatos būklės jau senokai verčia manyti, kad nieko gero mes ir nebeišgirsime.

Pirmuosius pora metų po nelaimės garsųjį pilotą namuose dažnai lankė jo artimiausi draugai, bičiuliai ir giminės, kurių atsiliepimai lenktynininko fanus varė į neviltį.

Galbūt dėl to, piloto žmona Corinna ne vienam buvusiam šeimos draugui pradėjo drausti lankytis Schumacherių namuose.

Paskutinis sulaukęs šio draudimo buvo ilgametis vokiečio komandos draugas „Ferrari“ ekipoje Rubensas Barrichello.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neseniai legendinio sportininko žmona dar kartą viešai paprašė visuomenės atstovų nesikišti į jos ir Michaelio privatų gyvenimą.

Kovoja teismuose

Anksčiau savo vyrą pergalių link lydėjusi Corinna šiandien priversta kovoti dėl savo teisių ir teismuose.

Praėjusiais metais ji laimėjo bylą prieš vieną iš Vokietijos dienraščių, kuris pateikė melagingą informaciją, jog padedamas medikų Michaelis neva sugeba vaikščioti.

Už šį melą Schumacherių šeima prisiteisė 50 tūkst. JAV dolerių.

Praėjusių metų pavasarį Corinna tokią pačią sumą pinigų bandė prisiteisti ir iš moteriško dienraščio „Die Aktuelle“, ant kurio viršelio buvo pasirodžiusi Michaelio žmonos nuotrauka, su prierašu „Corrina Schumacher – nauja meilė daro ją laiminga“.

REKLAMA

Straipsnis, skirtingai nei skelbė antraštė, buvo apie naują dukros širdies draugą, tačiau šįkart pergale teisme džiaugėsi Vokietijos dienraščio atstovai.

Anksčiau buvo pasirodę pranešimų, jog vienam iš paparacių pavyko nufotografuoti sunkiai sergantį Michaelį, tačiau minėta nuotrauka taip ir neišvydo dienos šviesos.

Vengia viešumos

Schumacherių namus nuo paparacių akių juosia palapinių eilė. Ji greičiausiai skirta tam, kad M.Schumacherį būtų galima neįgaliojo vežimėliu išvežti į lauką pakvėpuoti grynu oru.

Viešumos vengia ir pati Corinna. Ją dažniausiai galima pastebėti nebent šalia vaikų, kai jie dalyvauja jodinėjimo ir motosporto varžybose.

REKLAMA

Ir viskas dėl to, kad jai pačiai jau gerokai pabudo išaugęs visuomenės dėmesys.

Po nelemtos tragedijos Alpių kalnyne praėjo beveik 4,5 metų.

Per šį laiką apie Šumio sveikatos būklę sužinojome vos pora tikslesnių faktų, kurių būtume geriau neišgirdę niekada.

Michaelis negali vaikščioti, nesugeba rišliai kalbėti, jis sunkiai reaguoja į aplinką, jo raumenys sunykę, kūno svoris pavojingai sumažėjęs ir jis nė iš tolo neprimena to Schumacherio, kokį buvo įpratusios matyti mūsų akys.

Ir nors labai sunku nujausti, ką šiuo metu jaučiu žymusis sportininkas, galima net neabejoti, kad jo žmona išgyvena baisų košmarą ir niekas negali pasakyti, kada ji pagaliau iš jo pabus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų