REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Belgijoje nušauti du policininkai  (nuotr. SCANPIX)

Belgijos rytiniame Lježo mieste ginkluotas vyras antradienį nušovė tris žmones, iš jų – dvi policininkes, kol buvo nukautas elitinių policijos pajėgų, pranešė prokurorai.

14

Belgijos rytiniame Lježo mieste ginkluotas vyras antradienį nušovė tris žmones, iš jų – dvi policininkes, kol buvo nukautas elitinių policijos pajėgų, pranešė prokurorai.

REKLAMA

„Dvi policininkės žuvo, dar du pareigūnai“ – naujienų agentūrai AFP sakė Lježo prokuratūros atstovė Catherine Collignon.

Incidentas maždaug už 90 km į rytus nuo Briuselio esančiame mieste įvyko apie 10 val. 30 min. vietos (11 val. 30 min. Lietuvos) laiku netoli vienos vidurinės mokyklos vienoje pagrindinių Lježo gatvių – D'Avroy bulvare.

Tačiau užpuoliko motyvai kol kas neaiškūs. Lježo prokuratūros atstovė Catherine Collignon (Katerin Kolinjon) sakė naujienų agentūrai AFP: „Kol kas nieko nežinome.“

„Esama elementų, rodančių, kad tai galbūt yra teroro aktas“, – sakė federalinės prokuratūros atstovas Ericas Van Der Syptas (Erikas Van Der Siptas). Jis pridūrė, kad šį įvykį ėmėsi tirti kovos su terorizmu pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Policininkės nužudytos jų pačių ginklais

Pareigūnai patvirtino, kad antradienį išpuolį surengęs vyras dvi policininkes ir vieną automobilyje buvusį civilį nušovė iš pareigūnių atimtais ginklais.

REKLAMA

Prokuroras Philippe'as Dulieu sakė, kad užpuolikas, iš už nugaros prisiartino prie dviejų policijos patrulių, keliskart smogė joms peiliu, ir, atėmęs policininkių ginklus, pareigūnes nušovė.

Pasak Ph. Dulieu, vyras taip pat nušovė šalimais stovėjusiame automobilyje buvusį 22 metų vyrą, po to nubėgo į Leonie de Wahos licėjų, kur paėmė įkaite vieną valytoją.

Galiausiai užpuolikas buvo nušautas elitinio policijos padalinio narių, nurodė prokuroras.

„Lježo policija reagavo. Jis išėjo šaudydamas į policininkus ir du jų sužeidė – į kojas. Jis buvo nušautas“, – sakė Ph. Dulieu.

REKLAMA
REKLAMA

-------

Belgijos vidaus reikalų ministras Janas Jambonas sakė, kad padėtį stebi Federalinis krizių centras.

„Mūsų mintys – su šio siaubingo išpuolio aukomis. Stengiamės nustatyti tikslias įvykio aplinkybes“, – J. Jambonas rašė savo „Twitter“ žinutėje.

Krizių centras nurodė, kad įvykio vieta buvo apsupta saugumo pajėgų, o žmonės raginami vengti to rajono.

Vaizdo medžiagoje, kurią socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė liudininku prisistatantis asmuo, matyti bėgantys žmonės. Girdimi maždaug šeši šūviai.

Belgijos policijai ir kariškiams galioja aukšto laipsnio parengtis po 2016 metų teroro atakos Briuselyje, kai bombas susprogdinę mirtininkai oro uoste ir metropolitene nužudė 32 žmones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų