REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
70
Kirpykla (nuotr. SCANPIX)

„Rinkos aikštė“ sulaukė pasipiktinusios kėdainietės skambučio. Moteris sakė susidūrusi su netinkamu kirpėjų elgesiu.

70

„Rinkos aikštė“ sulaukė pasipiktinusios kėdainietės skambučio. Moteris sakė susidūrusi su netinkamu kirpėjų elgesiu.

REKLAMA

„Giraitės“ kirpykloje kerpuosi jau gana ilgai, tačiau dabar abejoju, kad daugiau ten eisiu. Kodėl? Nes ten dirbančios kirpėjos visiškai nesiskaito su klientėmis, bendrauja nemandagiai, nepaiso jų pageidavimų dėl šukuosenos ar prašymų. Be to, pati savo akimis mačiau, kad nedezinfekuoja įrankių, plaukus nuo grindų negrabiai sustumia su šluota į kampą ir palieka.

Dar vienas dalykas užkliuvo, kad ten pastoviai sėdi koks nors vyras, nors kirpykla yra moterų. Kaip suprantu, tai vienos iš kirpėjų vyras. Na, bet aš nenoriu, kad į mane tuo metu, kai man dažo plaukus, kas nors pašalinis spoksotų. Pati visų tų pastabų neišsakiau savo kirpėjai, nes tikrai būtume susipykusios. Tačiau nutylėti viso to irgi negaliu, todėl ir kreipiuosi į jus. Ar kas nors tikrina, prižiūri kirpyklas? Kas kiek laiko atliekama patikra?“

Šiuos pasipiktinusios kėdainietės žodžius perdavėme Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kauno deparatamento Kėdainių skyriaus vadovei Onai Šulcienei. Gavusi šį laišką, ji užtikrino, kad „Giraitės“ kirpykloje bus atliekamas patikrinimas.

REKLAMA
REKLAMA

„NVSC Kauno departamento Kėdainių skyriaus specialistė 2018 m. gegužės 15 d. atliko operatyviąją visuomenės sveikatos saugos kontrolę „Giraitės“ kirpykloje adresu J. Basanavičiaus g. 80, Kėdainiai, ir nustatė, kad įrankiai dezinfekuojami su 2 proc „Instrusept“ tirpalu. Dezinfekcijos priemonės naudojamos pagal paskirtį, naudojimo instrukcijas. Atlikus operatyviąją visuomenės sveikatos saugos kontrolę Lietuvos higienos normos HN 117:2007 „Grožio paslaugų sveikatos saugos reikalavimai“ pažeidimų nenustatyta.

REKLAMA

Kirpyklų, grožio salonų saugos priežiūra yra pavesta Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui, kuris periodiškai tikrina, kaip paslaugų teikėjai laikosi nustatytų Lietuvos higienos normos HN 117:2007 „Grožio paslaugų sveikatos saugos reikalavimai“ patvirtintos Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2007 m. rugpjūčio 1d. įsakymu Nr. V-633 reikalavimų, - atsakė NVSC Kauno deparatamento Kėdainių skyriaus vadovei O. Šulcienė. – Na, o dėl to, kad kirpėjos nemandagiai elgiasi ar kirpykloje neaišku ko sėdi žmonės, mes, deja, nieko padaryti negalime.“

REKLAMA
REKLAMA

Vis tik pati tos kirpyklos klientė tikriausiai turėtų išsakyti pastabas savo kirpėjai, o jau kirpėjai derėtų atsižvelgti į klientės pageidavimus, aišku, jeigu kirpėja nenori prarasti savo nuolatinės klientės.

Inga VALIUKEVIČIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų