REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė griausmingai grįžta į Vilnių. Šalies sostinės „Siemens arenoje“ lietuviai jau rugsėjo 9-ąją dieną žais kontrolines rungtynes su „broliais“ latviais. Visi Lietuvos krepšinio gerbėjai, žinovai ir ekspertai puikiai supranta, kad principiniai susitikimai su amžinais varžovais iš kaimyninės valstybės Latvijos retai būna „broliški“.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė griausmingai grįžta į Vilnių. Šalies sostinės „Siemens arenoje“ lietuviai jau rugsėjo 9-ąją dieną žais kontrolines rungtynes su „broliais“ latviais. Visi Lietuvos krepšinio gerbėjai, žinovai ir ekspertai puikiai supranta, kad principiniai susitikimai su amžinais varžovais iš kaimyninės valstybės Latvijos retai būna „broliški“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiais metais Lietuvos rinktinė svečiuose pralaimėjo kontrolines rungtynes Latvijai, todėl artėjantį rugsėjį žada atsigriebti prieš priešininkus ir pasiekti saldų revanšą.

REKLAMA

„Visada būdavo mūsų derbis toks su „broliukais“, kuris kelia daug emocijų. Tokios bus ir tos artėjančios rungtynės. Aišku, buvo toks metas, kai latviai vis vydavosi mus“, – tarpusavio mūšių su latviais praeitį ir dabartį lygino Lietuvos rinktinės vyriausiasi treneris Dainius Adomaitis.

2017-ųjų metų rugpjūtį Rygoje Europos čempionatui besirengianti Lietuvos rinktinė pralaimėjo Latvijos krepšininkams rezultatu 77:87, o vienu metu mūsiškių deficitas siekė net 16 taškų. Tąsyk Davis Bertanis į lietuvių krepšį įmetė 18, Kristapas Porzingis – 16, o Dairis Bertanis – 13 taškų.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar, kai atsirado K.Porzingis ir užaugo jų nauja ir labai talentinga karta, latviai yra tarp tų geriausiųjų komandų Europoje. Latvija yra galinga ir stipri varžovė. Tos rungtynės, aš manau, bus labai rimtos ir įdomios“, – prognozavo lietuvių strategas D.Adomaitis.

Lietuvos komanda įtikinamai žaidė 2019-ųjų metų pasaulio čempionato atrankos etapo dvikovas, nors ekipai trūko NBA, Eurolygoje ir Kinijoje kovojusių krepšininkų.

Per atrankos „langus“ sėkmingai pasirodė Eimantas Bendžius (vid. po 15,3 taško), Marius Grigonis (12 tšk., 5 atk. kam., 3,5 rez. perdav.), Martynas Echodas (8,5 tšk., 7 atk. kam.), Adas Juškevičius (8,3 tšk., 3,5 atk. kam.), Rokas Giedraitis (8,3 tšk., 2,8 atk. kam.), Renaldas Seibutis (7 tšk.), Evaldas Kairys (6,8 tšk., 6 atk. kam.) Mindaugas Girdžiūnas (5,3 atk. kam.) ir kiti. Nors rinktinėje nebuvo pirmojo ryškumo žvaigždžių, mūsiškių raktas į pergales buvo komandinis krepšinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasaulio čempionato atrankoje Lietuva iškovojo 4 pergales iš tiek pat galimų, dukart įveikė Kosovą (99:61 ir 106:50), sykį nugalėjo Lenkiją (77:55) ir taip pat įrodė pranašumą prieš Vengriją (80:75).

Niekada Lietuvos rinktinei atstovauti neatsisakantis Mindaugas Kuzminskas rugsėjį nekantriai lauks savo akistatos su NBA „New York Knicks“ komandos buvusiu draugu latviu K.Porzingiu.

„Su Kristapu esame geri bičiuliai, tačiau krepšinio aikštelėje kovojant vienas prieš kitą visos draugystės pasitraukia į antrąjį planą. Rungtynės su latviais mums turi dvigubą svarbą, nes įveikti kaimynus yra garbės ir prestižo reikalas. Ir visiškai nereikšminga, kad tai bus tik kontrolinės rungtynės“ – sakė Milano klubo „Olimpia“ (Italija) puolėjas M.Kuzminskas.

REKLAMA

Tikru desertu Lietuvos krepšinio gurmanams turėtų tapti ne tik M.Kuzminsko – K.Porzingio priešprieša, bet ir galimos Manto Kalniečio – Janio Strielnieko, Jono Mačiulio – Janio Timmos, M.Grigonio – D.Bertanio ar Artūro Gudaičio – Anžėjaus Pasečniko dvikovos ant „Siemens arenos“ parketo.

„Latviai visada garsėjo, kaip metikų komanda. Ir klubai, ir ypač rinktinė. Latviai visada turėdavo daug gerų metikų. Kai penktojoje pozicijoje žaidžia K.Porzingis, kai jis būna perimtre daugiau, negu po krepšiu, latvių krepšinis tampa išsiplėtęs toks. Latvijos rinktinė žaidžia komandinį ir greitą krepšinį, pagrįstą gausybe tritaškių“, – būsimųjų varžovų stipriąsias puses vardino D.Adomaitis.

REKLAMA

Latvija pasaulio čempionato atrankoje iškovojo 2 pergales (82:73 prieš Švediją ir 79:70 prieš Turkiją) bei patyrė 2 nesėkmes (73:82 prieš Turkiją ir 68:82 prieš Ukrainą).

„Atstovaujant Lietuvos rinktinei, nebūna nesvarbių rungtynių. Eini į aikštę, stengiesi iš visų jėgų ir grumiesi tik dėl pergalės. Net neabejoju, kad toks pat atkaklus ir įtemptas turėtų būti mačas ir su Latvija Vilniuje“, – teigė M.Kuzminskas.

Bilietus į (Ne)broliškas rungtynes Lietuva – Latvija bus galima įsigyti jau nuo birželio 9-osios dienos. Tam, kad vasaros malonumai neužgožtų būsimųjų krepšinio batalijų, verta įsirašyti šias svarbias datas (birželio 9-ąją ir rugsėjo 9-ąją) jūsų kalendoriuose ar dienotvarkėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Krepšinio rungtynės tarp Lietuvos ir Latvijos rinktinių turi ir istorinę potekstę, skaičiuojant nuo praėjusio amžiaus ketvirtojo dešimtmečio, todėl jas svarbu išvysti gyvai Vilniaus „Siemens arenoje“.

„Jau dabar raginčiau Lietuvos krepšinio aistruolius įsigyti bilietus ir palaikyti mus Vilniuje. Žaisti prie pilnutėlių tribūnų yra daug maloniau ir žymiai smagiau yra miniai savųjų gerbėjų padovanoti pergalę“, – iš anksto pasirūpinti bilietais į rungtynes Vilniuje siūlo M.Kuzminskas.

Rinktinės vyriausiasi treneris D.Adomaitis neslėpė, kad triukšmingas mūsų šalies krepšinio aistruolių palaikymas ir žaidėjams, ir treneriams yra svajonės išsipildymas.

„Jei teisingai būtų galima taip pasakyti, tai kiekvienam žaidėjui ar treneriui yra svajonės išsipildymas. Kai yra pilna salė žiūrovų, tu rungtyniauji ir visada tie Lietuvos rinktinės fanai yra tas šeštasis žaidėjas, kuris tikrai sunkiu momentu padeda, reikiamomis akimirkomis neleidžia atsipalaiduoti. Lietuviai žino, kaip tą reikia daryti“, – savo šalies krepšinio gerbėjus gyrė D.Adomaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų