REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžyje - miuziklo premjera

Panevėžio Muzikiniame teatre gegužės pradžioje numatoma premjera, praneša "Panevėžio balsas".

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžiečiai galės įvertinti dviejų dalių miuziklą "Mafiozas operoje". Pagrindinį vaidmenį atliekantis dainininkas Deivis - Deividas Norvilas, - pirmą kartą vaidins mafiozą ir pirmą kartą mirs scenoje, tačiau tikina, kad šis faktas jo negąsdina.

REKLAMA

Vilnietis režisierius Nerijus Petrokas PB prisipažino, kad džiaugiasi vėl suteikta galimybe kurti spektaklį Panevėžio muzikinio teatro scenoje. Be to, statyti tokį originalų veikalą mūsų mieste buvo malonu dar ir dėl to, kad kartu dirba aktoriai, jau pažįstami iš operetės "Balius Savojoje" - Deividas Norvilas, Algirdas Bagdonavičius, Kristina Zmailaitė, Vida Taurinskaitė, Rytis Janilionis. Be to, vaidina ir panevėžiečiai. Apskritai - į darbą įtrauktas beveik visas Muzikinio teatro kolektyvas.

REKLAMA
REKLAMA

"Neslėpsiu - tai malonu. Juolab kad tai originalus Milan Novak kūrinys. Miuziklas - komiškas žanras. Be to, miuziklo veiksmas - teatras teatre. Į teatrą ateina mafiozas ir paprašo pastatyti Žoržo Bizė operą "Karmen". Intrigų scenoje bus daug. Išmonės ir humoro - taip pat. Bus daug šokių. Atlikėjai dainuos ir su mikrofonais, ir be jų. Manau, kad panevėžiečiams miuziklas patiks", - pakalbintas prieš repeticiją šypsodamasis pasakojo spektaklio režisierius.

N.Petrokas pasidžiaugė, kad repeticijos vyksta normaliai, nors ne vienam miuziklo atlikėjui tenka sukarti nemažą kelią, kad atvažiuotų į repeticijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Rimtai repetuoti pradėjome po Velykų. Nors laiko ir labai mažai, - jo visada trūksta, - bet manau, kad iki premjeros gegužės 6 dieną suspėsime. Beje, kiekvienas spektaklis - tai irgi kaip repeticija. Kiekvienas spektaklis - išbandymas. Juos rodydami kelsime profesinį lygį."

"Numirti" ruošiasi smagiai

Pagrindiniam naujojo miuziklo atlikėjui Deiviui, anot jo paties, jokio skirtumo, kur tenka važiuoti repetuoti.

"Lietuva nėra tokia didelė. Koks skirtumas, kur važiuoji? - šypsosi dainininkas. - Tai yra darbas."

Miuzikle vaidinsiantis mafiozą Džiuzepę Martinesą Bjanką Deivis sako, jog vaidmuo labai įdomus: "Tokio dar neturėjau."

REKLAMA

"Beje, pirmą kartą teks scenoje numirti. Smagu turėtų būti... - repeticijos metu laisvą akimirką radęs aiškino būsimasis "mafiozas". - Be to, smagu vaidinti Panevėžyje. Ir trupė nuostabi. Tikiuosi, kad panevėžiečiai spektaklį įvertins gerai."

Parenka tinkamus vaidmenis

Miuzikle teatro direktorių Antonijų Bulgavelį vaidinantis vilnietis aktorius Algirdas Bagdonavičius vis dėlto prisipažino, kad kelionės į repeticijas šiek tiek vargina. "Bet toks aktoriaus gyvenimas. Turi susikaupti. Nieko kito nelieka", - sakė jis.

Aktorius džiaugėsi režisieriumi, su kuriuo dirba ne pirmus metus. "Jis tiesiog atspėja, kokį vaidmenį parinkti aktoriui. Taip pataiko personažus, kad atrodo, jog pats toks ir esi. Ir dabartinis teatro direktoriaus vaidmuo tinka man", - tikino A.Bagdonavičius, ir pridūrė: "Beje, režisierius užsiaugino mane. Esu jo mokinys, gal todėl taip tiksliai ir parenka vaidmenis."

Dviejų veiksmų miuziklą panevėžiečiai Muzikiniame teatre galės išvysti gegužės 6, 7 ir 10 dienomis. Spektaklio režisierius - Nerijus Petrokas, dirigentas - Vidmantas Kapučinskas, dailininkė - Rita Kosmauskienė, baletmeisteris - Alfredas Kondratavičius, chormeisteris - Algirdas Viesulas, apšvietimas - Ramūnės Petrikaitės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų