REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas Baltijos taurės turnyre ir kontrolinėse rungtynėse savo apkaboje turės ne visus šovinius, kurių norėtų. Kai kurie futbolininkai atsisakė padėti komandai. Šiuos atletus treneris pateisina.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas Baltijos taurės turnyre ir kontrolinėse rungtynėse savo apkaboje turės ne visus šovinius, kurių norėtų. Kai kurie futbolininkai atsisakė padėti komandai. Šiuos atletus treneris pateisina.

REKLAMA

Galimybėms naujiems žaidėjams

Lietuvos rinktinė gegužės 30-ąją pradės Baltijos taurės turnyrą. Pirmoji varžovė – Estijos komanda.

Pasak E. Jankausko, rungtynes praleis Mantas Kuklys, Artūras Žulpa, neaišku, ar žais Egidijus Vaitkūnas. Visų jų nenori išleisti klubai, nes vyks Kazachstano ir Baltarusijos čempionatų turai.

„Netekčių turime dėl įvairiausių priežasčių. Baigėsi sezonai, žaidėjai jaučiasi pavargę. Juos galima suprasti. Sezonas buvo ilgas. Kažkam baigėsi sutartis, jie nenori rizikuoti. Taip atsiveria langai ir naujos galimybės žaidėjams, kuriuos matyti turime mažiau šansų. Norime parodyti, kad visus stebime“, – kalbėjo E. Jankauskas.

14 rinktinės kandidatų žaidžia Lietuvoje – A lygoje.

Tarp jų – po ilgos pertraukos į komandą pakviestas „Kauno Žalgirio“ saugas Gratas Sirgėdas.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis labai talentingas žaidėjas. Galbūt šiek tiek vėlesnio brendimo ir didesnio traumuotumo. Tai stabdo jį kaip žaidėją, jo progresą. Tačiau šiuo metu Gratas sveikas, gerai pasirengęs. Matome rungtynes ir tai, kad jis geros formos“, – vertino E. Jankauskas.

REKLAMA

Tikslas – laimėti Baltijos taurę

Rinktinė Baltijos taurės turnyrą pratęs birželio 5-ąją Vilniuje – susitiks su Latvijos komanda. Ją treniruoja naujas strategas – suomis Mixu Paatelainenas.

E. Jankausko teigimu, rengtis mačui su latviais bus sunkiau – pasikeitus treneriui, daug klaustukų dėl varžovų žaidimo braižo ir taktikos.

Lietuvos rinktinės strategas ilgai dvejojo, išgirdęs klausimą, kurie oponentai pavojingesni – estai ar latviai.

„Visos komandos turi vienodas galimybes laimėti, – mano E. Jankauskas. – Vienintelis bei pagrindinis mūsų dalyvavimo tikslas – pergalė. Kitokio ir negali būti.“

REKLAMA
REKLAMA

Žais su pasaulio čempionato dalyviais

Lietuviai po Baltijos taurės turnyro sužais dvejas kontrolines rungtynes – birželio 8-ąją su Irano futbolininkais, 12-ąją – lenkais. Tiek vieni, tiek kiti varžovai dalyvaus birželio 14-ąją startuosiančiame pasaulio čempionate.

„Tai – labai stiprios komandos. Visada smagu ir naudinga žaisti su tokio lygio varžovais“, – vertino Lietuvos rinktinės treneris.

Į pasaulio čempionatą planuoja vykti ir pats E. Jankauskas. Jo teigimu, šalies futbolo federacija suteikia galimybę pamatyti rungtynes Maskvoje tarp Brazilijos bei Serbijos komandų.

Pastaroji – Lietuvos rinktinės oponentė UEFA Tautų taurės varžybose.

E. Jankauskas, pristatydamas savo pasirinktą rinktinės sudėtį, sulaukė ir klausimo apie šeštadienį Kijeve vyksiantį UEFA Čempionų lygos finalą. Jame susitiks Madrido „Real“ bei „Liverpool“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žinau, kad nėra nieko blogiau, kaip pralaimėti finale. Komandos žino tą patį. Bus įtampos kupinos rungtynės. Mačas, kuris viską vainikuoja. Nemėgstu spėlioti favoritų, prognozuoti. Pasakysiu tiek, kad susitiks aukščiausios klasės meistrai ir bus puikus reginys žiūrovams“, – neabejoja E. Jankauskas.

Čempionų lygos finalą, Baltijos taurės turnyrą ir Lietuvos rinktinės kontrolines rungtynes tiesiogiai transliuos TV6 televizija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų