REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Pasirengimo ir tarptautinių karinių pratybų metu vyks didesnis technikos kolonų judėjimas (nuotr. KAM)

Lietuvos kariuomenė penktadienį perspėjo, kad artimiausias kelias savaites dėl didelio pratybų skaičiaus šalies keliais judės daugiau karinės technikos.

3

Lietuvos kariuomenė penktadienį perspėjo, kad artimiausias kelias savaites dėl didelio pratybų skaičiaus šalies keliais judės daugiau karinės technikos.

REKLAMA

„Artimiausiu metu Lietuvoje ir Baltijos šalyse vyks keletas regiono saugumą stiprinančių didelio masto tarptautinių karinių pratybų, todėl jau artimiausiomis dienomis šalies teritorijoje gyventojai pamatys pirmąsias karines transporto priemonių kolonas. Tai – pasirengimo pratyboms etapas“, – rašoma pranešime.

Iš pradžių technikos judėjimas nebus intensyvus, tačiau artėjant pratyboms jis vis augs. Daugiausia karinės technikos keliuose bus birželio 6-9 dienomis, kai per Lietuvos teritoriją vyks 3 tūkst. JAV karių su pustrečio tūkstančio transporto priemonių.

Šis didžiausias iki šiol Lietuvoje vykdytas tokio masto karinės technikos judėjimas numatomas per Kalvarijų užkardą, kiek mažesnis – per Lazdijų.

REKLAMA
REKLAMA

Technika nuo Kalvarijų užkardos keliu „Via Baltica“ judės per visą Lietuvos teritoriją į Latviją, numatomas pratybų vietas, daugiausiai į karinį Adažių poligoną, dar dalis šios kolonos tęs kelionę iki Estijos.

REKLAMA

JAV karių kolonos, kurios dalyvaus pratybose Lietuvoje, nuo Kauno rajono judės į pratybų vietas Lietuvos kariniuose poligonuose. Birželio 18-21 dienomis iš pratybų vietovių kariai keliais grįš į nuolatines dislokacijos vietas.

„Minėtomis dienomis (...) gyventojų, planuojančių savo keliones per Lazdijų ar Kalvarijų pasienio punktus, prašome įvertinti, kad kelionė gali užtrukti dėl labai intensyvaus karinės technikos judėjimo“, – teigiama kariuomenės pranešime.

Ji ragina keliones į Lenkiją planuojančius Lietuvos piliečius atkreipti dėmesį į minimus laikotarpius ir esant galimybei pasirinkti kitą kelionės per šalių pasienį datą. Kitu atveju kariuomenė rekomenduoja vengti kelionės tamsiu paros metu – tada karinės technikos judėjimas bus pats intensyviausias.

REKLAMA
REKLAMA

Sąjungininkai į Lietuvą taip pat vyks per Klaipėdą, iš čia atvykę kariai dalyvaus pratybose „Baltops“, „Perkūno griausmas“ ir „Kardo kirtis“.

Į pastarąsias dvejas pratybas atvykę kariai su turima technika kolonomis per Klaipėdos miestą judės į pratybų vietas tiek Lietuvoje, tiek Latvijoje.

Planuojama, kad per Klaipėdą laivais į Lietuvą iki birželio 2 dienos atvyks apie 400 technikos priemonių. Pirmieji technikos kolonų judėjimai per Klaipėdos miestą prasidės nuo gegužės 25 dienos.

Dėl karinės technikos judėjimo Klaipėdos miesto gatvėmis galimi trumpalaikiai eismo sutrikimai.

Birželį Baltijos jūros regione vyksiančių pratybų metu dalyvaus keliasdešimt tūkstančių karių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų