REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visą Lietuvą sukrėtė pareigūnų žinia apie sulaikytą įtariamąjį pedofilija 32-jų Viktorą Usovą. Pramogų pasaulio atstovu pristatomas vyras įtariamas mažamečių ir nepilnamečių berniukų tvirkinimu. Portalui tv3.lt įtariamojo tapatybę patvirtino Klaipėdos apskrities policijos atstovai.

Visą Lietuvą sukrėtė pareigūnų žinia apie sulaikytą įtariamąjį pedofilija 32-jų Viktorą Usovą. Pramogų pasaulio atstovu pristatomas vyras įtariamas mažamečių ir nepilnamečių berniukų tvirkinimu. Portalui tv3.lt įtariamojo tapatybę patvirtino Klaipėdos apskrities policijos atstovai.

REKLAMA

Ši naujiena nepraslydo pro akis vienam šios kadencijos Seimo nariui Gintarui Vaičekauskui, kuriam su V. Usovu neįprastomis aplinkybėmis teko susidurti lygiai prieš trejus metus.

Savo „Facebook“ paskyroje palikęs įrašą „Klaipėdos pramogų pasaulis valosi. Viktoras Usovas – out“ parlamentaras naujienų portalui tv3.lt atskleidė daugiau detalių apie įtariamąjį.

Kraupi avarija

„Atvirai pasakysiu, tas mano susidūrimas su juo įvyko neįprastomis aplinkybėmis. 2015 m. gegužės 25 d. Klaipėdoje įvyko kraupoka avarija. Tada magistralėje buvo partrenkta briedė su briedžiuku.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to automobilis dar nuvažiavo apie 1 kilometrą ir 100 metrų. Dirbau žurnalistu, kūriau laidą apie saugų eismą, todėl puikiai prisimenu visas aplinkybes. A. Usovo vairuojamas automobilis vėliau pravažiavo visą Jakų žiedą, iššoko iš jo, pylė į stulpą ir nuriedėjo atgal“, - trejų metų senumo įvykiais dalijosi parlamentaras.

REKLAMA

Anot jo, tada A. Usovo vairuojamame automobilyje buvo rasta įdomių dalykų: „Taip, jis buvo blaivus, šoko būsenos išvežtas į ligoninę. Bet apžiūrėję automobilį pareigūnai jame rado pistoletą, teleskopinę lazdą. Taip pat rado dvejus mobiliojo ryšio telefonus, kuriuose keistų dalykų buvo (neoficialiais duomenimis, telefone buvo nepilnamečių kontaktiniai numeriai – aut. past.). Ir staiga po tos istorijos prabėgus trims metams išlenda šitas dalykas (įtarimai pedofilija – aut. past.). Skaitau komentarus, kuriuose žmonės pasakoja, kad žinojo, įtarinėjo šį asmenį, stebėjosi jo keistu elgesiu.“

REKLAMA
REKLAMA

Atviras bausmės klausimas

Penktadienį pareigūnai pranešė, kad įtariamajam pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 151 ir 153 straipsnius. 151 str. aprašoma tokia nusikalstama veika – „Privertimas lytiškai santykiauti“. Kai šis nusikaltimas įvykdomas su nepilnamečiu, tada gresia iki 8 metų nelaisvės.

Tuo tarpu 153 str. kalbama apie „Jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimas“. Už tai numatoma įkalinimo bausmė iki penkerių metų.

Nesunku paskaičiuoti, kad neįrodžius įtariamojo prievartos veiksmų, jam grėstų įkalinimas tik iki 5 metų. Ką apie tokias bausmes mano tv3.lt pašnekovas G. Vaičekauskas?

„Net sunku pasakyti, kas yra pedofilija – tai nusikaltimas ar liga? Negaliu to pasakyti. Bet kaip bebūtų aistros tenkinimas su vaiku, tai šlykštu, tai pasibaisėtina. Tad gal ne apie 5 metus kalėjime, o apie priverstinį gydymą Rokiškio psichiatrinėje ligoninėje turėtume kalbėti?“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Suėmė mėnesiui

Klaipėdos apskrities VPK Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai po ilgo ir sudėtingo tyrimo nustatė ir sulaikė asmenį Viktorą Usovą (gim. 1985 m.), kuris įtariamas kelerius metus tvirkinęs mažamečius ir nepilnamečius berniukus Klaipėdos rajono ribose ir kituose Lietuvos miestuose.

2018-05-17 Klaipėdos apylinkės teismas įtariamajam paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą vienam mėnesiui. Asmuo V. U. yra plačiai žinomas pramogų ir sporto pasaulyje, taip pat įvairiuose socialiniuose projektuose skirtuose vaikams.

Įtariama, jog vyras nusikaltimus galimai vykdydavo tik nakties metu įvairių markių automobiliuose, kurie priklausė įtariamajam arba buvo nuomojami ar skolinami.

REKLAMA

Sulaikytas asmuo laikėsi didelio konspiratyvumo, buvo labai atsargus, aukoms prisistatydavo esąs turtingas verslininkas iš Vilniaus miesto, gydytoju, masažistu arba turtingo Lietuvos verslininko, kurio neįvardydavo, sūnumi.

Įtariamajam pavykdavo įkalbėti socialiai pažeistus vaikus tenkinti jo lytinę aistrą už įvairų atlygį, t. y. alkoholį, tabako gaminius, pinigus ir galimai narkotines medžiagas.

Tolimesnį ikiteisminį tyrimą atlieka Klaipėdos AVPK KP Sunkių nusikaltimų tyrimo valdyba, kontroliuoja Klaipėdos apygardos prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų