REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
101
Šarūnas Jasikevičius (nuotr. Fotodiena.lt)

Kauno „Žalgiris“ ir toliau ruošiasi istoriniam Eurolygos finalo ketvertui: Lietuvos čempionų Belgrade laukia mūšis su Europos gigantais.

101

Kauno „Žalgiris“ ir toliau ruošiasi istoriniam Eurolygos finalo ketvertui: Lietuvos čempionų Belgrade laukia mūšis su Europos gigantais.

REKLAMA

Eurolygos kūrybinė grupė prieš artėjančias rungtynes pakalbino visų komandų trenerius, tarp kurių yra ir „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

Lietuvis atskleidė, kokią svarbą jam turi gimtojo miesto komanda ir kaip jis pats šventė „Žalgirio“ triumfą Eurolygoje dar vilkėdamas Vilniaus „Lietuvos ryto“ marškinėlius.

– Sveikinimai su puikiu sezonu. Kaip tikram kauniečiui, ar patekimas į finalo ketvertą yra svajonės išsipildymas?

– Žinoma. Augdamas neturi tokių planų kaip treneris, įsivaizduoji save tik kaip žaidėją. Tačiau dabar nieko geresnio ir negaliu įsivaizduoti. Žmonės čia yra labai laimingi, džiaugiuosi dėl miesto ir klubo, kuriam pavyko žengti žingsnį į priekį. Tikiuosi, galime nuveikti ir daugiau.

REKLAMA
REKLAMA

– 1999 metais, kai „Žalgiris“ triumfavo Eurolygos finale Miunchene, jūs buvote Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjas. Kaip išgyvenote tokį momentą?

REKLAMA

– Ėjau į Vilniaus gatves ir švenčiau. „Lietuvos rytas“ tada buvo tik kylanti krepšinio jėga, o „Žalgiris“ yra ir buvo visos šalies komanda. Nemanau, kad dabar Vilniuje būtų švenčiame taip smarkiai. Tada gatvės buvo pilnos, žmonės sveikino vieni kitus, mašinos signalizavo, visur buvo „Žalgirio“ vėliavos. Aš buvau tarp tų žmonių, nuostabus vakaras.

– Šį sezoną mažai kas tikėjo tokiu „Žalgirio“ žygiu. Ar jus patį tokį rezultatai taip pat nustebino?

– Tikėtis ar nesitikėti, tai niekaip nepadeda. Stengiesi koncentruotis kitoms rungtynėms. Antrojoje sezono pusėje nugalėjome daug galingų komandų, akivaizdu, kad žaidėjai gali tai padaryti. Dvi pergalės prieš „Olympiacos“ reguliariajame sezone suteikė pasitikėjimo. Gerbėjai buvo puikūs, labai mums padėjo, tai buvo neįtikėtina.

REKLAMA
REKLAMA

– Neturite nė vieno žaidėjo, kuris būtų žaidęs finalo ketverte. Kaip galite perteikti jiems savo šio patirtį?

– Pasakosiu jiems tai, ką žinau. Kaip treneriui, man tai taip pat bus pirmasis finalo ketvertas. Tiesa, negali visko perteikti tik žodžiais, galų gale, jie patys turi įveikti jaudulį, atmosferą, susikoncentruoti į įvykius aikštėje, sekti žaidimo planą ir viską išpildyti maksimaliai, kad suteiktų sau šansą laimėti.

– Puikiai pažįstate ir kito pusfinalio dalyvius, Madrido „Real“ bei Maskvos CSKA klubus. Ką galite pasakyti apie šią porą?

– Tikiuosi itin lygios kovos. Nuo dabar iki pat rungtynių pradžios yra svarbu žaidėjams įgyti kuo geresnę formą. Abi komandos turi problemų dėl traumų. CSKA sugebėjo peržengti ketvirtfinalį be Nando De Colo ir Kyle‘o Hineso, dabar jie gali sugrįžti. „Real“ tik neseniai susigrąžino Sergio Llullą, bet prarado Facundo Campazzo. Tai suteikia daugiau vietos netikėtumams, nes treneriams sunkiau pasiruošti tokiems mačams.

– Ką „Žalgiriui“ reikštų triumfas Eurolygoje?

– Reikštų labai daug. Kaunas yra krepšinio miestas, Lietuva – krepšinio šalis, o „Žalgiris“ – visos šalies komanda. Suprantame, už kokią komandą žaidžiame. Stengsimės iš visų jėgų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų