REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Uostamiesčio savivaldybė paskelbė konkursą, kurio nugalėtojas parengs baseino galimybių studiją ir techninį projektą.

REKLAMA
REKLAMA

Planuojama, kad 53 metrų ilgio, 10 plaukimo takų baseinas atsiras laukymėje prie Lietuvos krikščioniškojo fondo koledžo, kur baigiamas tiesti šiaurinis Klaipėdos išvažiavimas.  Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjo Irenijaus Zaleckio teigimu, kartu su olimpinio dydžio baseinu bus įrengtas ir apšilimo baseinas. Jame, anot vedėjo, kai nebus rengiamos tarptautinės varžybos, miestiečiai galės maudytis, naudotis kaskadomis ir taip gerinti savo sveikatą. Per svarbias varžybas visa plastmasinė įranga būtų išmontuojama ir sportininkai galėtų prieš rungtynes daryti apšilimą.

REKLAMA

Pasak Irenijaus Zaleckio naujame baseine tilps apie 500 žiūrovų. Be to, šalia baseinų numatoma pastatyti ir sporto salę. Joje būtų žaidžiamas krepšinis, tinklinis, mini futbolas. Taip pat ketinama įrengti sales imtynininkams, sunkiosios atletikos sportininkams.

Irenijus Zaleckis kol kas neprognozuoja kada naujasis baseinas atvers duris. Manoma, jog naujojo komplekso statyba kainuos apie 12-15 milijonų litų. Dalį lėšų tikimasi gauti iš struktūrinių fondų.

Panašaus tipo baseinas turėtų atsirasti ir Kaune, „Girstučio“ kultūros ir sporto centre, informuoja Vox Maris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų