REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A lygos 13-asis turas praėjusį savaitgalį nesėkmingai susiklostė namie žaidusioms komandoms. Rungtynių šeimininkai per keturis mačus įvarčių taip ir nepelnė.

A lygos 13-asis turas praėjusį savaitgalį nesėkmingai susiklostė namie žaidusioms komandoms. Rungtynių šeimininkai per keturis mačus įvarčių taip ir nepelnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Derbis. Antrajame šio sezono sostinės regiono derbyje savaitgalį susikibo „Trakai“ ir Vilniaus „Žalgiris“, o pergalę vėl šventė žalgiriečiai. LFF stadione šeimininkų teisėmis žaidusi Trakų komanda patyrė pralaimėjimą minimaliu rezultatu 0:1. Pergalę vilniečiams atnešė Liviu Antalio tikslus smūgis po eiliniu tapusio Tomašo Šimkovičiaus rezultatyvaus perdavimo. „Trakų“ treneris Olegas Vasilenka saviškių žaidimą šiame epizode apibūdino kaip koncentracijos stoką ir „klaidą lygioje vietoje“.

REKLAMA

Užtikrintai. Lyderiai Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai iškovojo 10-ąją pergalę. Šį kartą sūduviečiai Klaipėdoje rezultatu 3:0 nugalėjo „Atlanto“ komandą. Nors klaipėdiečiai tikino nenusipelnę pralaimėjimo tokiu skirtumu, turėtų pripažinti, kad varžovai buvo pranašesni. „Sūduva“ be perstojo spaudė ir atakavo varžovų vartus, kol galiausiai sužaidus daugiau nei valandą, „Atlanto“ gynyba griuvo.

Sapnas. O. Vasilenka toliau pasitiki Trakų klubo jaunimu. Per rungtynes su „Žalgiriu“ treneris kelias minutes žaidimo laiko suteikė Elvinui Ališauskui. 19-mečiui futbolininkui tai buvo debiutas aukščiausioje lygoje. „Po rungtynių vis dar negalėjau patikėti, kad tai įvyko. Tuo momentu man mintyse kelis kartus kilo klausimas, ar tikrai nesapnuoju“, – prisipažino E. Ališauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Sukaktis. Rungtynės prieš „Trakus“ sutapo su „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Aurelijaus Skarbaliaus 45-uoju gimtadieniu. Žalgiriečiai šios sukakties pasistengė nesugadinti ir savo treneriui dar labiau pagerino nuotaiką. O pats A. Skarbalius teigė, kad šiuo metu jaučiasi taip pat gerai, kaip ir jaunystėje: „Man atrodo, kad aš nedaug kuo skiriuosi nuo to 17–18 metų vaikino, kuris prieš kelis dešimtmečius lakstė „Žalgirio“ bazės aikštėje. Gal tik plaukų tada buvo daugiau. Be abejo, dabar yra daugiau gyvenimo patirties, ji leidžia kitaip vertinti įvykius, nutikimus. Bet savijauta tikrai gera. Gal tik lėčiau bėgioju.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Duobė. Penkerios rungtynės – taškas. Tokia pastarųjų trijų savaičių „Jonavos“ komandos rezultatų statistika. Jonaviškių duobę dar labiau pagilino pralaimėjimas savo aikštėje Kauno „Stumbro“ komandai rezultatu 0:2. Socialinėje erdvėje matyti raginimų „Jonavos“ ekipos treneriui Filipe Ribeiro trauktis. Tačiau pats portugalas išlieka ramus: „Dabar mums sunkus metas, dėl traumų vis nepavyksta surinkti optimalios sudėties. Turime rasti problemų sprendimo būdų komandos viduje ir priversti žaidėjus patikėti savo jėgomis.“

REKLAMA

Sausi. „Kauno Žalgiris“ žaidžia gerą sezono atkarpą ir gegužę per trejas rungtynes dar nepraleido įvarčio. Iš pradžių įveikę „Jonavą“ (1:0) ir „Stumbrą“ (2:0), sekmadienį Kauno žalgiriečiai vėl išlaikė savo vartus sausus per dvikovą su „Palanga“ – 0:0.

Pašalintas. „Kauno Žalgirio“ treneris Mindaugas Čepas 13 ture sugebėjo „užsidirbti“ raudoną kortelę ir komandą paskutines minutes kovoti prieš „Palangą“ paliko vieną. Likus žaisti apie 10 minučių, M. Čepas teisėjams pabandė įrodyti, kad varžovai sužaidė ranka. Emocijų apimtas treneris riktelėjo taip, kad buvo girdėti priešingoje aikštės pusėje esančių tribūnų viršutinėse eilėse. M. Čepas nusiramino tik tada, kai teisėjas Donatas Šimėnas išsitraukė raudoną kortelę.

Gandai. Tampa įprasta, kad kiekvieną sezoną „Atlantą“ lydi įvairūs gandai. Teigiama, kad klaipėdiečiai rado potencialius investuotojus iš Balkanų regiono, o šie neva norėtų permainų klubo trenerių štabe. Pranešama, kad „Atlanto“ vadovas Vacys Lekevičius ne kartą susitiko su Rusijos treneriu Anatolijumi Šelestu, kuris komandos trenerio pareigose esą pakeis Algimantą Briaunį. Pastarasis tokias kalbas neigia: „Tai geltonosios spaudos prasimanymai ir tiek. Niekas jais netiki.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų