REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
To nepastebėjo niekas:  skelbiant „Eurovizijos“ nugalėtoją – nemaloni akimirka

Izraelio atstovė Netta Barzilai ankstų sekmadienio rytą Portugalijos sostinėje Lisabonoje pasibaigusiame „Eurovizijos“ dainų konkurse buvo paskelbta laimėtoja, įveikusi 25 finalistus su daina „Toy“ („Žaisliukas“).

15

Izraelio atstovė Netta Barzilai ankstų sekmadienio rytą Portugalijos sostinėje Lisabonoje pasibaigusiame „Eurovizijos“ dainų konkurse buvo paskelbta laimėtoja, įveikusi 25 finalistus su daina „Toy“ („Žaisliukas“).

REKLAMA

Tiesa, tie, kurie įdėmiai žiūrėjo visą transliaciją iki pat pabaigos, pastebėjo, kas įvyko, kai Izraelio atstovė buvo paskelbta laimėtoja ir su visa palyda ėjo link scenos atsiimti apdovanojimo.

Užfiksuotoje akimirkoje, kurios veikiausiai daugelis net nepastebėjo, matyti, kaip Izraelio atstovę lydintys du vyrai gana agresyviai nustumia austrų atstovą, tenorėjusį pasveikinti Nettą. Vienas iš vyrų net sugriebė atlikėją už veido. 

Primename, kad 25 metų Izraelio atstovė savo neįprasto pasirodymo metu vilkėjo margą kimono ir treliavo, kudakavo bei rodė vištą primenančius judesius. „Esu labai laiminga. Labai dėkoju. Dėkoju, kad remiate įvairumą, – po rezultatų paskelbimo scenoje sakė Netta, vėliau dar kartą atlikusi savo dainą. – Žmonės renkasi tai, kas yra kitaip, kas yra atgaiva.“

REKLAMA
REKLAMA

Scenos invazija

Kasmetinis muzikinis konkursas garsėja įspūdingais dalyvių kostiumais, blizgesiu ir scenos efektais. Šiemet Portugalijoje vykusio renginio metu pirmą kartą buvo padegti laiptai bei buvo sukurta milžiniška spalvas keitusi projekcinė suknelė.

REKLAMA

Neapsieita ir be incidentų. Didžiosios Britanijos atstovės SuRie pasirodymo metu į sceną įbėgo vyras ir jai iš rankų pagriebė mikrofoną, kai ji dainavo savo dainą „Storm“ („Audra“). Tačiau dainininkė nepasimetė, ramiai stovėjo šone ir plojo ir netrukus vėl dainavo, kai jai buvo grąžintas mikrofonas.

Vyras šiuo metu yra suimtas, pranešė „Eurovizijos“ organizatoriai. Nors Britanijos atstovei buvo pasiūlyta atlikti dainą dar kartą, ji nusprendė to nedaryti, nes „be galo didžiuojasi“ savo pasirodymu. Finale ji užėmė 24-ąją vietą. Izraelis „Eurovizijos“ konkursą laimėjo 1978, 1979 ir 1998.

REKLAMA
REKLAMA

„Geriausia ambasadorė“

N. Barzilai pergalė Izraelyje sukėlė didžiulę šventę. Šimtai žmonių šoko prie Tel Avivo rotušės, o kai kurie apsirengę šoko į seklų vandenį šalia pastato esančios esplanados.

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu telefonu pasveikino „Eurovizijos“ laimėtoją ir pasakė, kad ji yra „geriausia Izraelio ambasadorė. Mes tave mylime“.

„Eurovizijos“ dainų konkursas pirmą kartą buvo surengtas 1956 metais siekiant suvienyti Europą po Antrojo pasaulinio karo. Šiandien šį konkursą visame pasaulyje žiūri maždaug 200 mln. žmonių, jis davė pradžią tokių legendų, kaip ABBA ir Celine Dion, muzikinei karjerai.

N. Barzilai sakė atšvęsianti savo pergalę su savo gerbėjais, kurie atvyko į Lisaboną iš Izraelio jos palaikyti. „Nėra nieko geriau už izraelietišką vakarėlį. Pamatysite ateinančiais metais“, – sakė ji.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų