REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
136
„Eurovizijos“ finalas (nuotr. SCANPIX)

Šį vakarą Lisabonoje vyksta didžiausias kasmetinis muzikos renginys. Tai – „Eurovizijos“ dainų konkurso finalas.

136

Šį vakarą Lisabonoje vyksta didžiausias kasmetinis muzikos renginys. Tai – „Eurovizijos“ dainų konkurso finalas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po ypatingų 26 pasirodymų ir balsavimo, pagaliau paaiškėjo, kas tapo 2018-ųjų metų „Eurovizijos“ nugalėtoju. 

REKLAMA

Laimė šįkart nusišypsojo Izraeliui.

Tuo tarpu itin gerai vertinta Lietuvos atstovė Ieva Zasimauskaitė užėmė 12-ąją vietą.

Iškart po pusfinalio paaiškėjo, kad Ieva pasirodys pirmoje šio renginio dalyje. Po antrojo pusfinalio, paryčiais, buvo nuspręsta, kokia tvarka pasirodys visi 26 finalo atlikėjai. Renginio organizatoriai juos suskirstė taip, kad nebūtų panašaus žanro dainos pasirodymas vienas po kito.

REKLAMA
REKLAMA

I. Zasimauskaitė pasirodė itin puikiai – mergina iškart sulaukė didžiulio palaikymo socialiniuose tinkluose. Oficialiame „Eurovizijos“ „Facebook“ puslapyje iškart po kiekvieno dalyvio pasirodymo talpinamas trumpas įrašas iš finalo. Čia didžiausi gerbėjai iškart gali spausti „patinka“ bei įrašą komentuoti.

Mūsų šalies atstovė kol kas sulaukė didžiausio palaikymo. Vos per porą minučių ji ėmė ryškiai lenkti kitus savo varžovus. Per pirmąsias 8 minutes daugiau nei 4 tūkstančiai paspaudė „patinka“, o maždaug 400 pasidalijo vaizdo įrašu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, šį vakarą neapsieita ir be nesklandumų. 9-oji pasirodė Didžiosios Britanijos atstovė SuRie. Ant scenos stovėjusi ir dainavusi SuRie net nenutuokė, kad jos pasirodymas pasisuks netikėta linkme. Iš jos buvo atimtas mikrofonas. 

Ant scenos užšokęs žiūrovas pribėgo prie Didžiosios Britanijos atlikėjos ir atėmė jos mikrofoną. Renginio organizatoriai kaipmat sureagavo į šį netikėtumą, dėl to buvo nukreiptos kameros kitur. Kelias akimirkas trukusi tyla, galiausiai, buvo nutraukta – jai buvo duotas kitas mikrofonas.

REKLAMA

Netrukus po to pasirodė ir naujausia informacija apie nedorėlį – jis buvo sulaikytas, o Didžiosios Britanijos atstovė nusprendė, kad pasirodymo nekartos, nepaisant to, kad po šio išpuolio jai buvo suteikta tokia galimybė.

Ypatingo dėmesio sulaukė ir kiti dalyviai. Pavyzdžiui, anksčiau žiaurią traumą patyręs čekas Mikolas Josef šįkart judėjo kaip niekada puikiai – atrodo, jog traumos nė nebūta. 

Primename, kad pirmųjų repeticijų metu, dainuodamas savo dainą „Lie to me“, M. Josef turėjo atlikti salto, tačiau triukas nepasisekė ir jis nusileido ne taip, kaip turėjo. Vaikinas iškart buvo išvežtas į ligoninę ir nors iš pradžių nė negalėjo paeiti, jo sveikata greitai pasitaisė.

REKLAMA

Kaip ir buvęs modelis M. Josef, taip ir kitas „Eurovizijos“ dalyvis – švedas Benjamin Ingrosso privertė silpnosios lyties atstovių širdis greičiau plakti. Vaikino pasirodymas – itin seksualus, o jis pats laikomas vienu gražiausių šių metų „Eurovizijos“ dalyvių.

Puikiai pasirodė ir nugalėtoja tapusi ekscentriškoji Izraelio atstovė. Nepaisant to, kad mergina staiga tapo labai populiari ir viso konkurso metu buvo laikoma viena iš lyderių, jai kritikos nepagailėjo praėjusių metų „Eurovizijos“ nugalėtojas Salvadoras Sobralis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienam iš „Eurovizijos“ gerbėjų tinklaraščių jis netgi pabrėžė, kad jaučiasi be galo laimingas, kad jam netenka klausytis jokių šiais metais konkurse pasirodančių dainų. „YouTube“ platforma man pasiūlė pasiklausyti Izraelio atstovės dainos. Paleidau dainą ir supratau, kokia ji siaubinga. Džiaugiuosi, kad šiais metais man netenka nieko panašaus klausytis“, – kritikos negailėjo jis.

Net teikdamas apdovanojimą jis didesnio džiaugsmo dėl Nettos pergalės neparodė.

Viena paskutiniųjų šįvakar pasirodė ir favorite laikyta Kipro atstovė Eleni Foureira. Į Leoną Lewis itin panaši atlikėja pristatoma kaip gražiausia 2018-ųjų „Eurovizijos“ moteris, o jos daina – itin „karšta“. 

REKLAMA

„Aš kaistu ir neketinu atvėsti“, – dainoje pakartojama bent keliskart.

Finalo pasirodymų tvarka:

1. Ukraina

2. Ispanija

3. Slovėnija

4. Lietuva

5. Austrija

6. Estija

7. Norvegija

8. Portugalija

9. Jungtinė Karalystė

10. Serbija

11. Vokietija

12. Albanija

13. Prancūzija

14. Čekija

15. Danija

16. Australija

17. Suomija

18. Bulgarija

19. Moldova

20. Švedija

21. Vengrija

22. Izraelis

23. Olandija

24. Airija

25. Kipras

26. Italija

Primename, kad I. Zasimauskaitės vertinimas pagal lažybininkus kardinaliai pasikeitė. Iki pirmojo pusfinalio jai buvo prognozuojama 23 vieta „Eurovizijos“ dainų konkurso finale, vis dėlto iškart po pasirodymo ji šoko aukštai į viršų. Iš pradžių 6, vėliau 5 vietą užėmusi I. Zasimauskaitė buvo pasiekusi ir 3 vietą: prieš ją buvo likusios tik Kipro ir Izraelio atstovės, įvardijamos stipriausiomis konkurentėmis nugalėti. 

REKLAMA

I. Zasimauskaitė prieš generalinę repeticiją Lisabonos „Altice“ arenoje turėjo keblumų: lipdama laiptais užmynė suknelę, jos balsas buvo kiek prikimęs.  „Mus laikė labai ilgai arenoje, kurioje įjungtas kondicionierius. Buvo labai šalta. Vienas vyras priėjo ir davė man savo striukę, nes matė, kad esu sušalusi. Estė davė savo šaliką. Prikimo balsas, bet iki vakaro turėtų susitvarkyti“, - šyptelėjo I. Zasimauskaitė.

Nors I. Zasimauskaitės pasirodymas išliko visiškai toks pats, šįkart ji ant scenos nepravirko – tam buvo kita priežastis: „Labai išgyvenau, kad susvyravau ant scenos, dėl to galvoje buvo labai daug minčių, galvojau apie tai. Per repeticiją tu ne taip įsijauti į emociją, stebi, ar garsas gerai, ar esi geroje vietoje, ar gerai stovi“, - pasakojo ji.

Tiesiogiai „Euroviziją“ galite stebėti čia:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų