REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį „Šiauliai“ pradės didžiausią intrigą keliančią „Betsafe-LKL“ ketvirtfinalio seriją su aikštės pranašumą turinčiu Panevėžio „Lietkabeliu“. Tris šio sezono tarpusavio akistatas laimėjo panevėžiečiai, sykį, paskutiniame rate, pergalę savo žiūrovų akivaizdoje šventė Šaulių miesto komanda.

Šeštadienį „Šiauliai“ pradės didžiausią intrigą keliančią „Betsafe-LKL“ ketvirtfinalio seriją su aikštės pranašumą turinčiu Panevėžio „Lietkabeliu“. Tris šio sezono tarpusavio akistatas laimėjo panevėžiečiai, sykį, paskutiniame rate, pergalę savo žiūrovų akivaizdoje šventė Šaulių miesto komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors ekspertai sėkmę šioje ketvirtfinalio poroje žada ketvirtąją vietą reguliariajame čempionate užėmusiam „Lietkabeliui“, šiandien 62-ąjį gimtadienį švenčiantis „Šiaulių“ komandos vyriausiasis treneris Antanas Sireika yra įsitikinęs, kad atkrintamosiose varžybose nugalėtoją lemia visai kiti faktoriai. Svarbu sutramdyti auklėtinių jaunatvišką entuziazmą bei tikėtis, kad sėkmė bus šiauliečių pusėje.

REKLAMA

„Turime komandą su daug parako. Stengsimės daryti taip, kad tas parakas svarbiausiu momentu nesudrėktų. Negalime duoti varžovams lengvų šansų. Atkrintamosios varžybos tuo ir ypatingos, kad laimėtoją lemia ne deriniai, o protas, individualus meistriškumas ir mažesnis klaidų skaičius. Todėl neturime leisti varžovams skristi. Tikiuosi, mums pasiseks, nes esame jaunesni, energingesni, bet „Lietkabelis“ – labai patyrusi komanda, kuri tikrai neduos mums atsipūsti. Tikiuosi geros ir sėkmingos kovos, nors kaip ir kiekviename sporte, daug ką lemia fortūna. Savo komandai linkiu daugiau ramybės. Turi būti ledinė galva, bet deganti širdis“, – kalbėjo treneris.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, svarbiausios ketvirtfinalyje bus pirmosios rungtynės, po kurių bus galima spręsti apie komandų pasirengimo lygį. Prieš jas turi būti dedamas brūkšnys, todėl, kalbėdamas apie paskutinę komandų akistatą, kurią „Šiauliai“ laimėjo 22 taškų persvara, A. Sireika jos nesureikšmina. Lygiai taip pat treneris nekreipia dėmesio ir į neva sezono pabaigoje suprastėjusius panevėžiečių rezultatus.

„Paskutines rungtynes reikia užmiršti, jomis tegul džiaugiasi artimieji, o žaidėjas turi ateiti kaip švari lenta, bandyti sudrumsti švarią varžovo lentą, o ne gyventi prisiminimais. Jei pasakysiu, kad mano komanda yra pasiekusi žaidimo piką, tai galiu iškart eiti į pensiją. Niekada nebūna piko, visada turi atrasti kitų rezervų, kitų išeičių. Galima pasidžiaugti, kokia yra jos fizinė, techninė ar psichologinė pusė, tačiau yra daug kur tobulėti. Aš tikrai nenuvertinčiau „Lietkabelio“, galbūt vizualiai taip pasirodė, kad jų forma suprastėjo. Galbūt pasitaikė stipresni varžovai. Bet mes taip pat neblizgėjome“, – teigė krepšinio specialistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis nesiryžo spėlioti, kaip su įtampa susitvarkys jo auklėtiniai, tačiau tikisi, kad sezono metu įgavę pasitikėjimą „Šiaulių“ krepšininkai jį pademonstruos ir svarbiausiame sezono mūšyje dėl patekimo į pusfinalį.

„Niekas negimė žvaigžde. Žvaigžde yra tampama. Ir jiems dabar šansas parodyti, kad apie juos kalbėtų kitaip. Vienus žmones tai gali slėgti, kitus – pakylėti. Privalomas veiksnys, kad žaidėjas pagalvotų, jog jis pasikeitė, patobulėjo, tapo geresnis. Aš visada propaguoju laisvę, bet niekada nežinai, kaip ji gali suveikti. Svarbiausia į ketvirtfinalį eiti su šypsena. O šypsena turi kilti iš pasitikėjimo, kurio turėjome sukaupti“, – apibendrino A. Sireika.

Pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes „Šiauliai“ žais gegužės 12 d., šeštadienį, Panevėžyje (pradžia – 17.20 val.). Antroji serijos dvikova įvyks gegužės 15 d. Šiauliuose, trečioji – gegužės 19 d. vėl Panevėžyje. Jei prireiks, į Šiauliuose ketvirtosios rungtynės bus žaidžiamos gegužės 24 d., o penktosios Panevėžyje – gegužės 26 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų