REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Policija nuotr. Broniaus Jablonsko

Vilniuje daugėjant į avarijas patenkančių dviratininkų, policija žada griežčiau kontroliuoti šių transporto priemonių vairuotojus.

7

Vilniuje daugėjant į avarijas patenkančių dviratininkų, policija žada griežčiau kontroliuoti šių transporto priemonių vairuotojus.

REKLAMA

Atsižvelgdama į esamą padėtį, policija teigia, kad imsis visų įmanomų eismo dalyvių kontrolės priemonių, kiek tik leidžia turimi resursai ir galimybės, skelbia Vilniaus apskrities policija.

Ketvirtadienį 13.09 val. Vilniuje, Gedvydžių gatvėje, mokyklos teritorijoje dviratininkas partrenkė 8 metų mergaitę. Jai prireikė medikų pagalbos.

12.39 val. Vilniuje, Laisvės prospekte, automobiliu partrenktas vyras dėl galvos traumos buvo nuvežtas į ligoninę.

12.12 val. Grigiškių seniūnijoje, Lentvario gatvėje, nuo dviračio nukrito ir galvos traumą patyrė girtas vyriškis.

Antradienį apie 22 val. Vilniuje, Laisvės prospektu važiavęs dviratininkas susidūrė su automobiliu - 1973 metais gimęs vyras gydomas Reanimacijos skyriuje.

REKLAMA
REKLAMA

Tą pačią dieną Širvintų rajone, Puorių kaime, parkrito ir susižalojo girtas dviratininkas.

Pirmadienį 18.20 d. Vilniuje automobilis kliudė ir sužalojo dviračių taku važiavusį ir Vilniaus gatvės važiuojamąją dalį kirtusį dviratininką.

REKLAMA

Sekmadienį Ukmergėje, A. Vienuolio-Žukausko gatvėje susidūrė automobilis „Volvo“ ir neblaivus dviratininkas.

Šeštadienį, apie 19 val., Vilniuje, Vingio parke, 14-metė mergina, vairuodama keturvietį dviratį ir važiuodama nuo kalno, nesugebėjo dviračio sustabdyti ir griuvo kartu su dviračiu.

Dviračio vairuotojai nustatytas kairės rankos lūžis, kairės pėdos, žąstikaulio lūžis. Nukentėjo ir kartu važiavusi metais jaunesnė draugė.

Balandžio 28 dieną 18.20 val. Vilniuje, Taikos gatvėje, einančią šaligatviu 69 metų moterį partrenkė ir sužalojo dviratininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Balandžio 27 dieną apie 23.29 val. Vilniuje, Didžiojoje gatvėje, vyrą partrenkė pravažiuojantis dviratininkas. Nukentėjusiajam nuskilo dantis, o dviratininkas iš įvykio vietos pasišalino.

Policija prašo tėvų nuolat įspėti vaikus apie pėstiesiems ir dviračių vairuotojams dažniausiai kylančius pavojus, keliamus reikalavimus. Taip pat bent keletą kartų stebėti ar jų mokama ir norima laikytis.

Pastebėjusius girtus, neatsargiai važiuojančius, kitiems eismo dalyviams pavojų keliančius vairuotojus būtina kuo greičiau pranešti policijai.

„Džiugu, kad tokių pranešimų skaičius nuolat didėja, tačiau pabrėžtina, kad ir dviračių vairuotojai čia neturėtų būti išimtimi“, – sako policija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Važiuoti dviračiu važiuojamąja dalimi dviračiu leidžiama ne jaunesniems kaip 14 metų asmenims, o išklausiusiems atitinkamą mokymo kursą ir turintiems mokymo įstaigos išduotą pažymėjimą, – ne jaunesniems kaip 12 metų asmenims.

Prižiūrint suaugusiajam, važiuoti važiuojamąja dalimi dviračiu leidžiama ne jaunesniems kaip 8 metų asmenims. Gyvenamojoje zonoje dviračių vairuotojų amžius neribojamas.

Dviračio vairuotojui leidžiama važiuoti keliu tik tvarkingą stabdį ir garso signalą turinčiu dviračiu. Dviračio gale turi būti raudonas šviesos atšvaitas arba raudonos šviesos žibintas, iš abiejų šonų – oranžiniai šviesos atšvaitai, pritvirtinti prie ratų stipinų. Važiuodamas važiuojamąja dalimi, dviračio vairuotojas privalo dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba dviračio priekyje turi degti baltos šviesos žibintas, o gale – raudonos šviesos žibintas.

REKLAMA

Dviračio vairuotojas (keleivis) iki 18 metų, važiuodamas (vežamas) keliu, privalo būti užsidėjęs ir užsisegęs dviratininko šalmą. Vyresniam kaip 18 metų asmeniui, dviračiu važiuojančiam keliu, rekomenduojama būti užsidėjus ir užsisegus dviratininko šalmą.

Važiuoti dviračiu leidžiama tik dviračių takais arba dviračių juostomis, o kur jų nėra, – tam tinkamu (su asfalto arba betono danga) kelkraščiu pagal eismo kryptį.

Kai dviračių tako, dviračių juostos, kelkraščio nėra arba jais važiuoti negalima (duobėti ir panašiai), leidžiama važiuoti šaligatviu arba viena eile važiuojamosios dalies kraštine dešine eismo juosta, kuo arčiau jos dešiniojo krašto.

REKLAMA

Važiuodamas kelkraščiu, pėsčiųjų ir dviračių taku, šaligatviu, dviračio vairuotojas privalo duoti kelią pėstiesiems, neturi jiems trukdyti ar kelti pavojaus, o pro pat pėsčiąjį leidžiama važiuoti greičiu, kuris yra artimas pėsčiojo judėjimo greičiui (3–7 km/h), paliekant tokį tarpą iš šono, kad eismas būtų saugus.

Dviračio vairuotojui, važiuojančiam važiuojamąja dalimi, prireikus pasukti į kairę, apsisukti ar pervažiuoti į kitą kelio pusę, rekomenduojama nulipti nuo dviračio ir kirsti važiuojamąją dalį vedantis dviratį, jeigu eismo sąlygos to reikalauja.

Dviračių vairuotojams draudžiama važiuoti dviračiams esant girtiems, važiuoti važiuojamąja dalimi, jeigu įrengti dviračių takai, važiuoti automagistralėmis ir greitkeliais, važiuoti nelaikant bent viena ranka vairo, važiuoti pėsčiųjų perėjomis, vežti keleivius, jeigu nėra įrengtų specialių sėdėjimo vietų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų