REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
43
Neįtikėtinas patiklumas: maniaką iš kalėjimo paleido triskart, o tas ir vėl nužudė (nuotr. Gamintojo)

Suomijoje policija sulaikė žmogžudyste įtariamą maniaką, kuris jau spėjo triskart atlikti bausmę dėl nužudymų ir kitų nusikaltimų, skelbia HBL.

43

Suomijoje policija sulaikė žmogžudyste įtariamą maniaką, kuris jau spėjo triskart atlikti bausmę dėl nužudymų ir kitų nusikaltimų, skelbia HBL.

REKLAMA

52-ejų Michaelas Penttila buvo suimtas gegužės 8-ąją, o sulaikytas keliomis dienomis anksčiau. Jam pateikti kaltinimai nužudžius 52-ejų moterį, kurios kūną pareigūnai aptiko praėjusią savaitę kai dėl keisto kvapo pasiskundė kaimynai. Pasirodo, moteris buvo nužudyta dar balandį. Teisėsaugininkai iškart įtarė žmogžudystę, vėliau tai patvirtino ir skrodimas. Manoma, kad žmogžudystė buvo itin kruopščiai planuojama. Įtariamasis savo kaltę neigia.

Anksčiau M. Penttila vadinosi kitu vardu – Jukka Lindholmo. Pagal amerikiečių FTB klasifikaciją, jis yra vienintelis suomis – serijinis žudikas. Tačiau pačioje Suomijoje jo žudiku oficialiai niekas nevadina, nes teismų metu jis nebuvo teisiamas dėl tyčinių nusikaltimų.

REKLAMA
REKLAMA

 

Penttilä, Michael

Pirmą sykį į kalėjimą jis pateko 1986 metais kuomet pasmaugė 12-metę mergaitę. Tyrimo metu jis prisipažino ir dėl to, kad metais anksčiau susidorojo su savo motina: iki tol policija nesugebėjo įrodyti jo dalyvavimo šiame nusikaltime. Vyras buvo išsiųstas į kalėjimą dėl nužudymo, įvykdyto nepakaltinamoje būsenoje, netyčinės žmogžudystės ir kitų nusikaltimų.

REKLAMA

1992 metais jis išėjo iš kalėjimo anksčiau laiko ir jau po poros metų pateko į kalėjimą dėl to, kad pasmaugė 42-ejų moterį. Teismas ir vėl nepalaikė šio nusikaltimo tyčiniu, nors ir nustatė, kad M. Penttila suvokė, kas vyksta. 2009-aisiais jis ir vėl atsidūrė laisvėje, kur ir toliau vykdė nusikaltimus ir smaugė aukas. Neilgai trukus eilinį sykį atsidūrė kalėjime. Tačiau vėliau teisininkams pavyko kaltinimus jam sumažinti: teismas nusprendė, kad tai buvo užpuolimai su lengvinančiomis aplinkybėmis. Vyrą taip pat teisė dėl kelių išprievartavimų, grubių pažeidimų ir neteisėto laisvės apribojimo.

Paskutinį sykį iš kalėjimo jis išėjo 2016-ųjų gruodį. Jis gyveno specialiame bendrabutyje, tačiau judėti galėjo nevaržomas. 2017-aisiais buvo ne sykį sulaikytas įtariant jį nusikaltimų planavimu, tačiau būdavo paleidžiamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų