REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
66
Michaelis Schumacheris ir sūnus Mickas (nuotr. asm. archyvo)

Būsiu greitas ir atviras – kalbame ne apie legendinį septynis kartus Formulės-1 čempioną Michaelį, o jo sūnų Micką, kuris mums visiems ruošia malonią staigmeną.

66

Būsiu greitas ir atviras – kalbame ne apie legendinį septynis kartus Formulės-1 čempioną Michaelį, o jo sūnų Micką, kuris mums visiems ruošia malonią staigmeną.

REKLAMA

Po nelemtos tragedijos Alpių kalnyne praėjo jau daugiau nei 50 mėnesių. Per šį laiką apie Šumio sveikatos būklę sužinojome vos pora tikslesnių faktų, kurių būtume geriau neišgirdę niekada.

Michaelis negali vaikščioti, nesugeba rišliai kalbėti, jo raumenys sunykę, kūno svoris pavojingai sumažėjęs ir jis nė iš tolo neprimena to Schumacherio, kokį buvo įpratusios matyti mūsų akys.

Kol ištikimiausi vokiečio gerbėjai vis dar laukia stebuklo, sūnus Mickas pildo savo svajonę startuoti Formulės-1 lenktynėse.

Vairavo tėvo bolidą

Mickui buvo tik 18 metų, kai jis pirmą kartą atsisėdo už F-1 bolido vairo!

Praėjusią vasarą, likus valandai iki Formulės-1 lenktynių starto Belgijoje, jis vairavo „Benetton“ B194 bolidą.

REKLAMA
REKLAMA

Tą patį, su kuriuo Michaelis Schumacheris 1994 metų sezone laimėjo 8 lenktynes ir pirmą kartą tapo pasaulio čempionu.

Belgijos trasa visada užėmė ypatingą vietą legendinio čempiono karjeroje. Čia 1991 m. įvyko jo debiutinės F-1 lenktynės.

REKLAMA

Praėjus lygiai metams šiame lenktynių žiede jis mėgavosi pirmosios pergalės skoniu, o 2004 metais užsitikrino paskutinį, septintąjį pasaulio čempiono titulą.

Belgijos lenktynių organizatoriai norėdami paminėti pirmosios Šumio pergalės 25-ąsias metines suteikė istorinę progą legendos sūnui bent trumpam pasijausti tėčio kailyje.

Vos tik išlipęs iš bolido Mickas neslėpė susižavėjimo Formulės-1 automobilio greičiu ir viešai prisipažino, jog vieną dieną norėtų tapti motosporto karalienės dalimi.

Panašu, jog šiai svajonei lemta išsipildyti ir artimiausiu metu paaiškinsiu kodėl.

Mickas Schumacheris – kas jis toks?

19-tą gimtadienį kovo mėnesį paminėjęs jaunuolis motosporto pasaulyje anaiptol nėra naujokas.

Mickas profesionalaus lenktynininko karjerą pradėjo 2008 metais kartingų varžybose.

REKLAMA
REKLAMA

Siekdamas išvengti papildomo dėmesio, vaikystėje jis lenktyniavo naudodamas Mick Betsch pseudonimą.

Šis slapyvardis pasirinktas neatsitiktinai – Betsch yra piloto mamos Corinnos pirmoji pavardė.

2015 metais jis pirmą kartą dalyvavo formulių klasės varžybose.

Vokietijos F-4 čempionate startavęs Mickas laimėjo vienerias lenktynes ir sulaukė „Prema“ komandos pasiūlymo.

Vairuodamas šios ekipos bolidą jis šventė 5-ias pergales ir tapo vicečempionu.

Netrukus „Prema” pasiūlė Schumacheriui atstovauti jų komandą F-3 čempionate.

Persikėlęs į aukštesnį lygį Mickas 2017-ais metais iškovojo vieną pergalę ir užėmė galutinę 12-ą vietą čempionate.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nešioja greičiausią pasaulio pavardę

Šių metų vasario mėnesį Mickas pratęsė sutartį su „Prema“ ekipa ir šiemet mes jį vėl išvysime F-3 pirmenybėse, kurios gegužės 12-ą dieną startuoja Prancūzijoje.

Akivaizdu, jog bent jau kol kas Micko pavardė yra greitesnė už jį patį, tačiau tai yra geriausia „problema“, kokią jis tik gali turėti.

Ilgamečiai Michaelio Schumacherio draugai ir buvę „Ferrari“ komandos vadovai Jeanas Todtas ir Rossas Brownas šiuo metu užima aukštus postus Formulės-1 virtuvėje.

Prancūzas J.Todtas yra FIA (tarptautinė automobilių federacija) prezidentas, o britas R.Brownas neseniai prisijungė prie Formulės-1 valdymą perėmusios „Liberty“ kompanijos ir šiuo metu užima F-1 sporto direktoriaus pareigas.

REKLAMA

Abu jie, kaip ir daugelis šio sporto atstovų, dega noru vėl išvysti Schumacherio pavardę lenktynių starto rikiuotėje.

Būtent pase nurodyta pavardė ir Formulės-1 vadovų požiūris yra pagrindiniai Micko koziriai praverti motosporto karalienės duris.

Ir jeigu vokiečiui artimiausiu metu pavyks sukaupti reikiamos patirties, sutrukdyti jam patekti į Formulę-1 galėtų nebent pašalinės problemos, kurias aptarsime vėliau.

Formulė-1 laukia išskėstomis rankomis

Pradžioje pasižvalgykime, kokios yra realiausios Micko Schumacherio opcijos F-1 rikiuotėje.

Jo tėtis Michaelis geriausius karjeros laikus praleido „Ferrari“ ekipoje ir ši italų komanda jau dabar stebi kiekvieną legendinio piloto sūnaus žingsnį.

REKLAMA

Micko ir „Ferrari“ projektas tikrai nėra tik rožinė svajonė. Dabartinė vokiečio ekipa „Prema“ yra „Ferrari“ dublerė, kurios vienas pagrindinių tikslų yra paruošti pilotus Formulės-1 lenktynėms.

Be to, patys italai su mielu noru į savo šeimą ir vėl priimtų Schumacherių atstovą, dėl to net neturėtų kilti jokių abejonių.

Kita reali karjeros kryptis – gimtosios Vokietijos „Mercedes“ komanda, laimėjusi keturis paskutinius Formulės-1 čempionatus.

Mickas Schumacheris jau yra dalyvavęs šios ekipos jaunųjų talentų programoje, tačiau po sutarties pasirašymo su „Prema“ kiek nutolo nuo „sidabrinių strėlių“ projekto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mercedes“ komanda visada geidžia savo sudėtyje turėti nors vieną pilotą iš Vokietijos ir tikrai nenuleis akių stebėdami jaunojo vokiečio progresą.

Tinkamu laiku – tinkamoje vietoje

Ir visgi realiausia vieta Micko debiutui Formulėje-1 yra „Sauber“ ekipa.

Būtent šioje komandoje savo pirmąjį karjeros sezoną F-1 šiemet vairuoja ir Charlesas Leclercas, kuris praėjusiais metais pilotavo tos pačios „Prema“ ekipos bolidą ir tapo F-2 čempionu.

Vieša paslaptis, jog „Sauber“ yra tarsi „Ferrari“ dublerių komanda Formulėje-1 ir savo gretose suteikė galimybes subręsti ne vienam aukšto lygio pilotui.

Šiai finansiškai silpnai ekipai būtų labai naudinga savo sudėtyje turėti Schumacherio pavardę.

REKLAMA

Jeigu Mickui pavyks patekti į Formulės-1 virtuvę žiniasklaidos skiriamas dėmesys jam bus milžiniškas, atsiras ne viena rėmimo sutartį siūlanti kompanija, o iš viso šurmulio skanų pyrago kąsnį nugvelbtų ir „Sauber“.

Tiesa, iki tol jaunajam Schumacheriui dar reikia patekti į F-2 čempionatą ir jame kovoti dėl pergalių bei kantriai laukti F-1 komandų pakvietimo sudalyvauti laisvosiose penktadienio treniruotėse ir tik tada įrodžius savo vertę startuoti lenktynėse.

Būtent panašiu keliu į motosporto karalienės šeimą pateko daugelis pilotų ir Mickas neturėtų tapti išimtimi.

Formulės-1 vairo vis tiek teks nusipelnyti, nors sąlygos jam yra šiek tiek „švelnesnės“ nei likusiems jauniems pilotams.

REKLAMA

Svarbiausia neforsuoti įvykių ir tinkamu laiku atsisėsti į F-1 bolidą, o ne tada, kai dar abejojama dėl savo galimybių.

Privalo užaugti

Formulės-1 komentatorius Vytautas Jasutis praktiškai neabejoja, jog Micką Schumacherį vieną dieną pamatysime lenktynių starto rikiuotėje, tačiau tam reikia išpildyti kelias sąlygas.

„Visų pirma šiam jaunam pilotui dar reikia užaugti. Kol kas jis dar visiškai nieko neįrodė ir privalo sunkiai dirbti. Tačiau faktas, jog jis yra septynis kartus pasaulio čempiono sūnus jam suteikia papildomą pranašumą prieš kitus.“ – portalui tv3.lt teigė V.Jasutis.

Anot jo Mickas Schumacheris turi stiprų užnugarį iš ne bet ko, o šį sportą valdančių asmenų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Senieji Michaelio draugai Jeanas Todtas ir Rossas Brownas šiuo metu užima aukštas pareigas F-1 grietinėlėje ir trokšta išvysti Micką startuojantį lenktynėse. Beveik neabejoju, kad jie padarys viską, kad Schumacherio vardas sugrįžtų į Formulę-1.” – Mickui žalią šviesą uždegė ekspertas.

Vytautas Jasutis pastebėjo, kad nereikėtų Micko lyginti su jo tėvu Michaeliu, nes tai du visiškai skirtingos kategorijos lenktynininkai.

Tačiau kyla pagrįstų abejonių, ar šiems jo žodžiams bus lemta išsipildyti.

Ištikimiausi Michaelio Schumacherio gerbėjai sunkiai išgyvena savo dievaičio nelaimę ir lyg iš giedro dangaus pasirodęs Mickas suteikia jiems papildomų vilčių.

REKLAMA

Neišvengtų milžiniško dėmesio

Patekęs į Formulę-1 jis sulauktų daugybės palyginimų su savo tėvu ir nuo to jis niekur nepabėgtų, o privalėtų išmokti su tuo kovoti.

Tačiau, kaip į šią situaciją sureaguotų jaunojo piloto mama Corinna išlieka didelis klaustukas.

Pastaruoju metu Šumio žmona viešumoje nesidalina apie savo vyrą jokiomis naujienomis ir netgi paprašė legendos gerbėjų nebesikišti į asmeninį šeimos gyvenimą.

Vis dažniau pasirodo pranešimai, kuriuose buvę Michaelio draugai skundžiasi, jog Corinna jiems draudžia lankyti sunkų gyvenimo tarpsnį išgyvenantį pilotą jo namuose, nors prieš tai situacija buvo priešinga.

REKLAMA

Mickui patekus į Formulę-1 žiniasklaidos atstovai turėtų ne vieną klausimą apie Michaelio sveikatos būklę, papildomo dėmesio sulauktų ir Corinna.

Greičiausiai ji nėra per daug sužavėta savo vaiko noru sekti tėvo pėdomis, tačiau galiausiai jai tektų su tuo susitaikyti, kad ir kaip sunku bebūtų.

Užsienio žiniasklaida mirga pranešimais, jog per metus Schumacherio šeima dėl Michaelio sveikatos išleidžia daugiau nei 5-is mln. JAV dolerių ir šie skaičiai linkę augti.

Šįkart matematika nesudėtinga: išsaugoti tokios sunkios būklės Michaelį bent 10 metų kainuos mažiausiai 50 mln. JAV dolerių, o veikiausiai ir kur kas daugiau.

Be to, Schumacheriams vis dar priklauso daug nekilnojamo turto, kurio išlaikymas reikalauja nemažai lėšų, kaip ir asmeninių šeimos narių poreikių patenkinimas.

REKLAMA
REKLAMA

Akivaizdu, jog Michaelio uždirbti pinigai sparčiai tirpsta ir šeimai reikalingas naujas pajamų šaltinis ir labai panašu, kad juo dar kartą pretenduoja tapti Formulė-1.

O ką pasakytų Šumis, jei kalbėtų?

Ir vis tik skaudžiausia šios gražios svajonės detale išlieka prasta Michaelio Schumacherio sveikatos būklė.

Nors Michaelis niekada nebuvo per daug sužavėtas savo sūnaus galimybėmis sekti jo pėdomis, galima net neabejoti, jog šiandien didžiuotųsi pamatęs, ką po tragedijos Alpėse spėjo nuveikti jo atžala.

Mickas buvo tas žmogus, kuris Alpių kalnyne slidinėjo kartu su sportininku ir tėvo nelaimė smarkiai pakeitė jo požiūrį į gyvenimą.

Jam buvo vos keturiolika, kai paskutinį kartą turėjo progą pakalbėti su visas gyvenimo spalvas tada dar supratusiu tėčiu.

Galima net neabejoti, jog Michaelio patarimai ir palaikymas sūnui dabar būtų labai vertingi įgyvendinant Formulės-1 svajonę.

Kita vertus, susidaro įspūdis, jog tėvo nelaimė stipriai paveikė Micką, nes būtent po tragedijos Alpėse jo dėmesys formulių sportui žymiai išaugo.

Labai realu, kad, jei Schumacheris dabar būtų sveikas, mes net nekalbėtume apie jo sūnaus galimybes pilotuoti F-1 bolidą.

Ateitis – piloto rankose

Tačiau realybė yra kitokia ir apie galimą Micko Schumacherio kelionę į Formulę-1 kalba vis daugiau žmonių.

REKLAMA

Devyniolikmetis sportininkas turi labai didelį įtakingų motosporto vadovų, ekspertų ir gerbėjų palaikymą.

Viskas ko reikia – atkakliai dirbti ir neprarasti noro patekti į F-1 lenktynes, o likusiais reikalais už jį jau anksčiau pasirūpino tėtis Michaelis.

Micko Schumacherio Formulės-1 vizija milijonams jo tėvo gerbėjų pažadino naujas svajones.

Tai lyg papildoma viltis, jog į Schumacherių namus pagaliau sugrįš šviesios nuotaikos.

Galbūt laukdami naujienų apie Micko debiutą Formulėje-1, mes pagaliau išgirsime žinių ir apie gerėjančią Michaelio sveikatos būklę.

O tada jis visiems mums papasakos, kaip didžiuojasi savo sūnumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų