REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Trečiadienį Pietryčių Lietuvoje pradėtos nemokamai rodyti penkios lenkiškos televizijos.

 

Premjeras Saulius Skvernelis, Lenkijos ambasadorė Lietuvoje Urszula Doroszewska (Uršula Doroševska) bei lenkiškų televizijų kanalų atstovai trečiadienį Vilniuje, Televizijos bokšte simboliškai įjungė penkis priedėlius, taip pažymėdami transliacijų pradžią.

REKLAMA
REKLAMA

„Informaciniai karai, propaganda, melagingos naujienos yra šių dienų iššūkis daugeliui demokratinių valstybių, dėl to kiekvienos valstybės garbės reikalas yra padaryti kuo platesnį tikros, objektyvios informacijos lauką. Džiaugiuosi, kad Lietuva pasirinko teisingą kryptį“, – pažymėjo premjeras.

REKLAMA

Anot premjero, Pietryčių Lietuvos gyventojai ilgą laiką turėjo geresnes galimybes stebėti „ne visiškai mums draugiškų televizijų kanalus, o ne Lietuvos, Lenkijos valstybių kanalus“.

Antžeminės skaitmeninės televizijos tinklais šiame daugiausia lenkų tautybės žmonių gyvenamame Lietuvos regione valstybės valdomas Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) pradeda retransliuoti penkis nekoduotus Lenkijos TV kanalus: informacinį – pramoginį kanalą „TVP Polonia“, informacinį „TVP Info“, pažintinį, istorijai skirtą „TVP Historia“, bei du pramoginius muzikinius kanalus – „NUTA.TV„ ir „Power TV“.

REKLAMA
REKLAMA

„Net neabejoju, kad mūsų piliečiai, gyvenantys Pietryčių Lietuvoje, naudodami televizijos pultą, pasirinks penkis naujus kanalus prie lietuviškų, kurie transliuojami, o ne žiūrės tuos, kuriais skleidžiama antilietuviška, antilenkiška, antivalstybinė propaganda“, – sakė jis.

Telecentro vadovas Remigijus Šeris sako, kad siųstuvai sumontuoti Vilniuje, Švenčionyse ir Šalčininkuose, tad visuose regiono miestuose, miesteliuose ir gyvenvietėse bus galima matyti šias penkias programas.

U. Doroszewska pažymėjo, kad ši iniciatyva parodo, kad lietuviai ir lenkai gali veikti išvien.

„Tai turės įtakos geresniam tarpusavio supratimui ir geresnei mūsų šalių sąveikai nelengvame, sudėtingame dabartiniame pasaulyje. Ypatingai džiaugiuosi, kad Lietuvoje gyvenantys lenkai turės prieigą prie informacijos, prie kultūros savo gimtąja kalba“, – sakė ambasadorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie iniciatyvą nemokamai transliuoti penkis lenkiškus kanalus Vyriausybė pranešė kovą.

Lenkiškos televizijos programos bus transliuojamos nekoduotu būdu – tai reiškia, kad programas Lietuvos pietryčiuose gyventojai nuo šiol galės žiūrėti nemokamai. Tam Vyriausybė žada per metus skirti apie 350 tūkst. eurų.

Lietuvoje gyvena apie 200 tūkst. lenkų tautybės žmonių. Iki šiol Lietuvoje nemokamai galima matyti tik „TV Polonia“ programą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų