REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išviešinta VSD medžiaga apie koncerno „MG Baltic“ nurodymus politikams užkūrė tikrą pirtį.

Išviešinta VSD medžiaga apie koncerno „MG Baltic“ nurodymus politikams užkūrė tikrą pirtį.

REKLAMA

Koncernas, kaip aiškėja, Liberalų sąjūdžiui esant valdžioje, iš valstybės įstaigų užsakymų susižėrė šimtus milijonų eurų. Liberalų sąjūdis ir pats koncernas jau puola patį VSD.

Esą paviešitna VSD pažyma pakenks teisme bylai dėl Elgijijaus Masiulio vadInamosios „paskolos“ alkoholio butelyje. Ekspertai sako, kad dabar visi bando sukti uodegas, nes naivu tikėti, kad politikai nesupranta, ko iš jų nori verslas.

Kai 2006 metais įsikūrė Liberalų sąjūdis, vieni tikėjosi naujos liberalios politinės jėgos, o koncernas „MG Baltic“ partiją tikriausiai matė kaip puikų įrankį pasipelnyti.

Skaičius pateikia pats Valstybės saugumo departamentas, kurio medžiaga išviešinta. Jau po dvejų metų, kai įkurta partija, Eligijus Masiulis tapo Kubiliaus Vyriausybės susisiekimo ministru.

REKLAMA
REKLAMA

O „MG Baltic“ įmonėms pradėjo puikiai sektis. Per Masiulio kadenciją koncernas gavo šimtų milijonų eurų vertės užsakymų. 290 milijonų eurų konkursų būdu įkapsėjo iš „Lietuvos geležinkelių“. Tiesa, juos įmonė dalijosi su kita laimėtoja – „Kauno tiltais.“ Dar šimtas milijonų uždirbta iš gydymo ir švietimo įstaigų pastatų statybų.

REKLAMA

Čia ypač sekėsi „MG Baltic“ įmonei „Mitnija“.

O prieš 8-erius metus koncerno valdoma LNK televizija neskelbiamų derybų būdu iš „Lietuvos geležinkelių“ gavo kelių šimtų tūkstančių eurų kontraktą. Kaip teigia VSD, Dariaus Mockaus valdomas koncernas siekė valdyti kone visą Lietuvą: aukščiausius šalies vadovus, partijas, ministerijas, teisėsaugą, žiniasklaidą ir nesirinko priemonių savo tikslams.

Saugumas koncerno veiklą tiesiai šviesiai vadina destruktyvia, galinčia destabilizuoti valstybę ir keliančia grėsmę nacionaliniam saugumui. Labai rimtai gautą informaciją vertina ir dabartiniai politikai.

Išsamiau - reportaže:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų