REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
51
Rungtynių akimirkos (nuotr. SCANPIX)

Užknisa. Taip eilinį Toronto „Raptors“ sugriuvimą atkrintamosiose varžybose apibūdino lietuvis Jonas Valančiūnas. Trečius metus iš eilės „Raptors“ komandą iš kovos dėl titulo išmetė LeBronas Jamesas ir Klivlando „Cavaliers“.

51

Užknisa. Taip eilinį Toronto „Raptors“ sugriuvimą atkrintamosiose varžybose apibūdino lietuvis Jonas Valančiūnas. Trečius metus iš eilės „Raptors“ komandą iš kovos dėl titulo išmetė LeBronas Jamesas ir Klivlando „Cavaliers“.

REKLAMA

0:4. Taip beviltiškai silpnesni buvo Toronto krepšininkai.

„Užknisa. Blogas jausmas. Nežinau, ką daugiau pasakyti. Tiesiog užknisa pralaimėti 0:4“, – po mačo sunkiai žodžius rinko J. Valančiūnas.

Lietuvis kilo nuo suolo ir žaidė vos 16 minučių, bet buvo rezultatyviausias komandoje – pelnė 18 taškų. Jo pastangų buvo mažai ir paskutinį sezono mūšį „Raptors“ pralaimėjo 93:128.

„Norėjome nugalėti, bet kartais buvome pametę galvas. Pralaimėjome ne dėl krepšinio, o psichologijos. Po rungtynių daugiau kalbėjome apie vasarą – ką turime padaryti, kad taptume geresniais. Reikia žiūrėti ne vienam į kitą, o į save. Turime būti pasiruošę laimėti, vėl daryti didelius darbus“, – kalbėjo J. Valančiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Šis pralaimėjimas dar kartą pasėjo daugybę klausimų apie „Raptors“ ateitį. Pirmasis jų –  gal jau metas parodyti duris treneriui Dwane’ui Casey?

REKLAMA

Tai sudėtingas klausimas, nes vienareikšmišką atsakymą rasti sunku. Taip, D.Casey pliekiamas už tai, kad dažnai supanikuoja ir priima keistus bei nepasiteisinančius sprendimus.

Šiame sezone D.Casey padarė milžinišką darbą, pakeisdamas Toronto klubo puolimą, suteikdamas daug šansų jauniems žaidėjams ir pasiekdamas rekordines 59 pergales.

Jis net privertė patikėti kamuolio dalijimosi idėja DeMarą DeRozaną ir Kyle’ą Lowry.

Iki serijos su „Cavaliers“. Tada grįžo senieji „Raptors“, nesidalinantys kamuoliu ir pasimetę. Bet ar galima visą kaltę versti D.Casey? Juk LeBronas Rytų konferencijoje karaliauja jau dešimtmetį.

REKLAMA
REKLAMA

Ši „Raptors“ ekipa tiesiog neturi tiek daug talento ir galbūt jau pasiekė savo galimybių viršūnę. JAV pasklidus gandams, kad D.Casey vasarą neteks darbo, vieni apžvalgininkai tokį kelią vadino beprotišku, kiti nerado atsakymo, ar tai išspręstų „Raptors“ bėdas.

Atleisti D.Casey būtų lengviausias būdas įnešti permainų, tačiau klausimas lieka atviras, ar toks sprendimas duotų apčiuopiamos naudos.

Net jei LeBronas vasarą persikels į Vakarų konferencijos komandą, Rytuose favoritais taps Bostono „Celtics“, o ne dabartinės sudėties „Raptors“.

Galbūt metas pradėti kapitalinį atsinaujinimą? Tai padaryti bus sunku, nors tai greičiausiai būtų teisingiausias sprendimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bandyti iškeisti didžiausią klubo žvaigždę D.DeRozaną? Jis dar turi trejų metų, 84 mln. dolerių vertės sutartį. Gan nemaža suma už žaidėją, kuris nelabai moka mesti iš trijų taškų zonos ir gan dažnai susimauna per svarbiausius mačus. Iškeisti jį būtų tiesiausias žingsnis į persitvarkymą, bet panašu, kad „Raptors“ neketina to daryti.

Eilėje tarp keičiamų žaidėjų – Kyle’as Lowry. Taip, jis keturis paskutinius sezonus žaidė Visų žvaigždžių rungtynėse, bet jam jau 32-eji, o per ateinančius du sezonus uždirbs net 64 milijonus. Todėl iškeisti jį bus labai sunku.

Kaip ir dar du žaidėjus – Joną Valančiūną bei Serge’ą Ibaką. Per ateinančius dvejus metus jie atitinkamai susižers 34 ir 40 mln. dolerių. Dar du milžiniški kontraktai, kurių nelabai kas norės priimti.

REKLAMA

JV yra lėtų kojų tradicinis vidurio puolėjas, nors ir praplėtęs žaidimo arsenalą ir patobulėjęs, šiandieninio krepšinio tendencijomis sekantiems NBA vadybininkams jis nėra labai įdomus pirkinys.

J.Valančiūnas beveik visos karjeros metu buvo tas žaidėjas, kurį „Raptors“ būtų nieko prieš iškeisti, tačiau nenori jo atiduoti pusvelčiui.

Šių keturių arba bent trijų (K.Lowry, J.Valančiūno ir S.Ibakos) žaidėjų iškeitimas leistų pradėti persitvarkymą lubas pasiekusiai „Raptors“ ekipai, bet panašu, kad teks palaukti kelis metus, kol baigsis jų sutartys.

Vilčių galima dėti į jaunų žaidėjų tobulėjimą – ypač OG Anunoby ir Jakobo Poeltlo, nes laisvų agentų rinkoje Toronto klubas neturės nei svorio, nei pinigų kažką nuveikti.

REKLAMA

Ekipai bus būtina pratęsti sutartį su atsiskleidusiu Fredu VanVleetu. Tą padarius jau teks mokėti prabangos mokestį, tad didelių galimybių laviruoti sudėtimi Torontas neturi.

Greičiausiai šios komandos laukia dar keletas skambiai prasidėjusių, bet galiausiai nuvylusių sezonų. O J.Valančiūnas turės dar vieną neramų laikotarpį iki pat vasario vidurio, kol bus leidžiama mainytis žaidėjais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų