REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Lietuvoje parduodamo automobilio „kriminalas“: atsukus ridą pabrango 6 tūkst. eurų? (nuotr. skaitytojo)

Socialiniame tinkle „Facebook“ esančioje grupėje apie automobilius kilo nemenka sumaištis. Ją sukėlė vieno vartotojo patalpintos nuotraukos, kuriose užfiksuotas dviejuose skirtinguose portaluose parduodamas tas pats 2012-ųjų pabaigos gamybos automobilis „Volkswagen Polo“.

17

Socialiniame tinkle „Facebook“ esančioje grupėje apie automobilius kilo nemenka sumaištis. Ją sukėlė vieno vartotojo patalpintos nuotraukos, kuriose užfiksuotas dviejuose skirtinguose portaluose parduodamas tas pats 2012-ųjų pabaigos gamybos automobilis „Volkswagen Polo“.

REKLAMA

Įdomu tai, kad viename portale automobilio kaina – 3970 eurų (šis skelbimas jau nebegaliojantis), o kitame ji šoktelėjusi net iki 9990 eurų. Skiriasi tik vienas dalykas – ten kur kaina didesnė, automobilio rida yra 86 tūkst. km., o nebegaliojančiame rida yra 176 tūkst. km.

Abiejuose portaluose įdėtos identiškos nuotraukos. Tiesa, skiriasi tos, kur užfiksuota rida (žr. Nuotraukų galerijoje – aut. past.). Pasikalbėjus su automobilio savininku, kyla įtarimų, kad čia galėjo pasidarbuoti ir iš pirkėjų patiklumo lobstantys sukčiai. Toks nusikaltėlių taikomas modelis nėra naujiena. Reikia tik sukurti patrauklų skelbimą ir žmonės vienas po kito suskubs pervesti avansą internetu to tik ir laukiantiems sukčiams. Bet apie viską iš eilės.

Apkaltino sukčiavimu

Tokie neatitikimai skelbimuose sukėlė dalies internautų įniršį. Jie negailėjo piktų žodžių, anot jų, automobilį parduodančiam sukčiui. „Verslas nuo nulio. Šiek tiek pakoregavo ridą ir štai kiek užaugo kaina“, - piktinosi nuotraukas paviešinęs internautas.

REKLAMA
REKLAMA

Kiti pasipiktino tokiu pardavėjo įžūlumu. Ragino ir kitus dalintis panašia informacija, kad taip esą pavyktų išvengti sukčių kabliukų. Tiesa, atsirado ir tokių, kurie ragino nesikišti, esą tai pardavėjo ir potencialaus pirkėjo reikalas.

REKLAMA

Pakalbėkime šiek tiek apie kainą. Patikrinus keletą panašių pasiūlymų (2012 m., modelis „VW Polo“, hečbekas, benzinas) tuose pačiuose automobilių pardavimų portaluose, paaiškėjo, kad tokį automobilį galima įsigyti už sumą, kuri svyruoja intervale nuo 4 tūkst. iki 5750 eurų.

Tačiau, savaime suprantama, kiekvienas pardavėjas turi teisę nustatyti kainą, o jau pirkėjų reikalas pirkti arba ne. Tad susisiekėme su pačiu pardavėju ir pasiteiravome, ką jis galėtų pasakyti apie šią situaciją.

Liko nustebęs

Nurodytu numeriu atsiliepė Martyno vardu prisistatęs vyras. Jis tikino esąs nustebęs dėl kilusio ažiotažo.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu pats nustebęs dėl to, kas vyksta. Pagausėjo mūsų šeima, todėl nusipirkome didesnį automobilį. Šis tuo tarpu prastovėjo garaže keletą mėnesių. Pradinė kaina buvo apie 11 tūkst. eurų (skiriasi automobilio komplektacija). Neseniai atnaujinau tą skelbimą ir sumažinau kainą, o šiandien sulaukiau iš vieno skelbimų portalo ban‘o.

Tada paaiškėjo, kad kitame portale yra dar vienas skelbimas, kur panaudotos mano darytos nuotraukos, tiesa kaina ir rida yra kitokia. Nieko bendro su tuo skelbimu neturiu. Už 4-5 tūkst. tokio gero automobilio tikrai nepardavinėčiau, geriau sau pasiliksiu“, - aiškino Martynas.

Pašnekovas prisipažino, kad būtent šiandien sulaukė vieno asmens skambučio su priekaištais, kodėl jis esą apgaudinėja žmones: „Paaiškinau tam žmogui situaciją. Bet nežinau, kas galėjo taip pasielgti. Priešų kaip ir neturiu. Kokiu tikslu vogti nuotraukas ir kurti netikrus skelbimus? Be to, žmonės visada gali pasitikrinti automobilio istoriją pagal unikalų VIN numerį“.

Reikėtų priminti, kad kartais tokiais metodais iš tiesų veikia sukčiai. Jie pasisavina svetimas nuotraukas, sukuria itin patrauklius skelbimus, vėliau iš pirkėjų paprašo internetu pervesti užstatą ir dingsta lyg į vandenį. Tad linkime būti atidiems ir visada atidžiai tikrinti kiekvieną skelbimą, o prieš pervedant avansą, patartina bent jau susitikti su pardavėju ir pamatyti jį gyvai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų