REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
31
Romantika (nuotr. 123rf.com)

Yra manoma, kad pavasaris sukelia padidintą norą mylėtis. Kaip gi yra iš tiesų? Psichologė Ramunė Murauskienė kviečia pasikalbėti šia tema. 

31

Yra manoma, kad pavasaris sukelia padidintą norą mylėtis. Kaip gi yra iš tiesų? Psichologė Ramunė Murauskienė kviečia pasikalbėti šia tema. 

REKLAMA

Mes – ne visai gyvūnai

Nors žmogus tam tikrose mokslinėse teorijose yra laikomas gyvūnu, mes nesame gyvūnai. Mes esame žmonės, todėl žmonėms nėra būdingas "morčius", siejamas su pavasariu.

Katinas yra katinas ir nieko negali pakeisti. Todėl patinas ir patelė neišvengiamai susitiks. Žmogus, gyvendamas savo n-tąjį pavasarį nebūtinai susitiks kitą žmogų. Dėl įvairiausių priežasčių.

Yra tik viena energija

Pavasarį sveikas žmogus jaučia natūralų energijos antplūdį. Ką su ja daro, priklauso nuo individo išsivystymo lygio. Vieni ieško sugulovų ir padidėjusią energiją ištaško tiesiogiai. Kitiems gimsta idėjos, ką jie galėtų nuveikti gero šeimoje, darbe ar visuomenėje ir stengiasi idėjas įgyvendinti.

Dar kitiems kyla noras gilintis į save, augti, tobulėti, todėl žmonės gali ieškoti dvasinių lyderių ir pan. Atminkime: yra tik viena energija. Todėl su ja galime daug malkų priskaldyti, gėlių prisodinti, straipsnių prirašyti arba paskęsti buduaruose, taip ir neatradę ko nors geriau. Energija yra priemonė išreikšti save. Ir kiekvienas save išreiškia pagal savo brandos lygį.

REKLAMA
REKLAMA

Išnaudojai, prisikaupk

Kai individas išnaudojo savo energiją veltui, pvz. užsiėmė atsitiktiniu seksu, svaiginosi, jis neturės energijos kasdienei atsakomybei. Todėl turės palaukti, kol energijos vėl bus. Kai kurie taip ir gyvena – nuo pavasario iki pavasario. Tai nėra nei gerai, nei blogai.

REKLAMA

Tiesiog verta žinoti, kad jei šiuo metu esi vienišas ir neturi žmogaus, su kuriuo galėtum tenkinti savo intymius poreikius, tenkink kitokius poreikius, o galimą savo energijos perteklių, kas ypač būdinga jauniems žmonėms, atiduok geriems darbams. Todėl vienišiams rekomenduoju susigalvoti įdomios, prasmingos ir smagios saviraiškos.

Tai bus puikus būdas susitikti su žmonėmis, susipažinti su naujais bendraminčiais ir pan.

Pavasaris poroje

Jei turi partnerį, nesitikėk, kad pavasarį būtinai turi pajusti didesnę aistrą savo partneriui. Viskas priklauso nuo konkrečios situacijos šeimoje, nuo kiekvieno partnerio būsenos, psichinės pusiausvyros ir pan. Jei neseniai gimė vaikelis, tai šis pavasaris mamai praeis be didesnio aistros antplūdžio.

REKLAMA
REKLAMA

Ir tai yra labai normalu. Jei vyras tiki, kad žmona jį visaip menkina ir jo negerbia, pavasarį jo potencija bus tokia pati, kaip ir žiemą. Mat potencija – tai yra individo smegenų darnos gražioji pasekmė. Jei vyras savo žmonai nuolat sako pastabas, kritikuoja moterį, tai moteris nenorės mylėtis su savo vyru ir tai dar nereiškia, kad jis taps frigidiška.

Kiekvienas elgesys turi savas pasekmes ir tik nuo mūsų priklauso, kaip mes elgiamės su savimi ir su savo artimu. Likimo transformacija yra mūsų valioje.

O su ja galime pasitikti pavasarį ir atsinaujinti, sustiprėti, užaugti, arba galime pakartoti tas istorijas, kurios buvo būdingos mums praeityje. Kad ir kas benutiktų, atminkime - mes nesame gyvūnai ir sąmonė mums duota ne tam, kad bėgiotume paskui savo primityviuosius instinktus, bet kai kam daugiau. Būkime laimingi. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų