REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Evakuotas prekybos centras Kaune – dirba specialiosios tarnybos

Pareigūnams apžiūrėjus prekybos centrą ir jo prieigas, neaptikus jokių įtarimą keliančių daiktų, planas Skydas 19.20 val. buvo nutrauktas, praneša Kauno policija. 

Pareigūnams apžiūrėjus prekybos centrą ir jo prieigas, neaptikus jokių įtarimą keliančių daiktų, planas Skydas 19.20 val. buvo nutrauktas, praneša Kauno policija. 

REKLAMA

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso straipsnį 285 str. 2 d. Už tai gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Primename, kad apie 16.07 val. gautas pranešimas, jog K. Baršausko gatvėje esančiame prekybos centre gali būti sprogmuo.

16.37 val. įvestas planas „Skydas, visi prekybos centre buvę asmenys buvo evakuoti.

„Mole“ – tai pirmas kartas 

Pirmadienį 16:07 Kauno policija gavo pranešimą, kad prekybos centre „Molas“ esančiame restorane „Forto dvaras“ padėtas sprogmuo. Į įvykio vietą operatyviai atvyko gausios policijos pajėgos, ugniagesių ir medikų ekipažai. Evakuota apie 400 prekybos centro lankytojų ir darbuotojų. Atvykę antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai patikrino prekybos centrą ir sprogmenų nerado.

„Sulaukę skambučio pareigūnai reagavo itin operatyviai. Buvo paskelbta prekybos centro evakuacija. Žmonės be trukdžių per kelias minutes paliko patalpas. Kol kas neturime informacijos nei apie skambinusį asmenį, nei apie jo intencijas, tačiau svarbiausia, kad operacijos metu niekas nenukentėjo, o evakuacija praėjo sklandžiai“, - sako prekybos centro „Molas“ rinkodaros projektų vadybininkė Monika Ambrazevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl pranešimo apie sprogmenį buvo įvestas planas „Skydas“, o prekybos centras nedirbo daugiau nei tris valandas. „Molas“ duris lankytojams atvėrė 19.30 val.

„Tokios situacijos anksčiau nėra pasitaikę, tačiau prekybos centro darbuotojai ir personalas yra apmokyti, kaip elgtis ekstremaliomis aplinkybėmis, taip pat instruktuoti apie artimiausius evakuacinius išėjimus“, - teigia M. Ambrazevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų