REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Andrėjus Kirilenko (nuotr. SCANPIX)

Europos krepšinio padangę šiame sezone nustebinęs Kauno „Žalgiris“ pavergė ne vieno širdį.

24

Europos krepšinio padangę šiame sezone nustebinęs Kauno „Žalgiris“ pavergė ne vieno širdį.

REKLAMA

Gegužės 18-20 dienomis Belgrade vyks Eurolygos finalo ketvertas, kuriame po devyniolikos metų pertraukos matysime ir žalgiriečius.

Rusijos sporto legenda ir dabartinis šalies krepšinio federacijos prezidentas Andrejus Kirilenko žiniasklaidai atskleidė, jog Eurolygos finale tikisi išvysti Maskvos CSKA ir „Žalgirio“ akistatą.

„Visos keturios Eurolygos finalo ketverto komandos skirtingos ir pasižymi aukščiausiu meistriškumu. Asmeniškai aš norėčiau, kad finale žaistų CSKA ir „Žalgiris“. Trokštu matyti raudonųjų ir žaliųjų akistatą.“ – atviravo rusas

Ir nors ne vienas krepšinio ekspertas tvirtina, jog kauniečiai jau pasiekė savo šio sezono „lubus“, A.Kirilenko mąsto kitaip.

REKLAMA
REKLAMA

„Neverta galvoti, kad „Žalgiris“ ženkliai silpnesnis už kitus finalo ketverto dalyvius. Tai puikiai trenerio valdoma sisteminė komanda, kuri išspaudžia maksimumą iš tų resursų, kuriuos turi.“ – kauniečius įkvėpė Rusijos krepšinio legenda.

REKLAMA

Anot jo, visos keturios pusfinalio komandos turi lygius šansus laimėti Eurolygą. A.Kirilenko pažymėjo, jog turnyro istorijoje jau ne kartą buvę atvejų, kai lemiamas sezono kovas laimi ekspertų prasčiau vertinti klubai.

Rusijos ir NBA klubuose per savo karjerą rungtyniavęs Kirilenko 2012 metais buvo pripažintas naudingiausiu Eurolygos krepšininku.

Būtent tą sezoną rusas vienintelį kartą dalyvavo finalinėse Eurolygos varžybose, o tuo metu jo atstovaujama CSKA komanda buvo laikoma akivaizdžia favorite.

Tačiau viskas baigėsi Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkų triumfu.

Įdomu, jog tada graikų komandą treniravo Jonas Kazlauskas, kurio vadovaujami žaidėjai finale minimaliu skirtumu (62:61) palaužė Kirilenko į priekį vedamą CSKA.

2007 metais krepšininkas kartu su Rusijos vyrų rinktine iškovojo Europos čempionato medalius ir buvo pripažintas naudingiausiu finalo rungtynių žaidėju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų