REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Jonas Valančiūnas (nuotr. SCANPIX)

Gegužės 6-ąją 26-eri sukanka šiuo metu ryškiausiai šalies krepšinio žvaigždei Jonui Valančiūnui.

13

Gegužės 6-ąją 26-eri sukanka šiuo metu ryškiausiai šalies krepšinio žvaigždei Jonui Valančiūnui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vidurio puolėjas rungtyniauja Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA), kur gina Toronto „Raptors“ garbę.

REKLAMA

Lietuvio šio sezono statistika – 12,7 taško, 8,6 atkovoto kamuolio. Karjeros – atitinkamai 11,7 ir 8,5.

Nors „Raptors“ (59 pergalės / 23 pralaimėjimai) buvo geriausia reguliariajame sezone Rytuose, Toronto krepšininkai konferencijos pusfinalyje 0:3 pralaimi Klivlando „Cavaliers“.

JV 2011-ųjų NBA naujokų biržoje „Raptors“ pasirinko penktuoju šaukimu.

Prieš tai iš Utenos kilęs aukštaūgis žaidė Vilniaus „Perle“ ir „Lietuvos ryte“. Aukštaūgis 2010-aisias tapo šalies krepšinio lygos (LKL) čempionu, o 2012-aisiais – naudingiausiu sezono žaidėju.

REKLAMA
REKLAMA

Jonas triskart rinktas geriausiu Lietuvos krepšininku (2011, 2012 ir 2014 metais), dusyk – Senojo žemyno jaunuoju žaidėju (2011, 2012 m.). Puolėjui 2012-aisiais atiteko Europos taurės „Kylančios žvaigždės“ prizas.

J. Valančiūnas su nacionaline Lietuvos komanda laimėjo du Europos čempionato sidabro medalius – 2013 ir 2015 metais. Uteniškis, atstovaudamas šalies U-19 rinktinei, tapęs pasaulio, o žaisdamas U-16 bei U-18 – Europos čempionu.

„Manau, jo tikslas nugalėti NBA. Gal net ne kartą. Čia ir turėtų būti Jono lubos, – vertino krepšininką jaunystėje ugdęs Gintautas Regina. – J. Valančiūnas turi daug talento, tai rodo faktas, kad jis nenustoja tobulėti. Jonas savo lubų dar tikrai nepasiekė. Džiugu matyti, kad jis kiekviename NBA sezone parodo vis kažką naujo. Nors kartais ir gauna kritikos, ji galbūt yra varomąja jėga. Jonas subrendo kaip žmogus bei žaidėjas, supranta, kad reikia toliau kažko siekti, tobulėti. Manau, jis dar nesustos.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų