REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Aria Sheikas (Olandija) – Laurynas Urbonavičius (Lietuva)  (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Bene didžiausia Lietuvos mišrių kovos menų (MMA) žvaigždė Laurynas Urbonavičius įsirašė dar vieną pergalę prie savo vardo, kai penktadienį „Siemens“ arenoje per dvi minutes sudorojo olandą Sheikhą Hosseini.

11

Bene didžiausia Lietuvos mišrių kovos menų (MMA) žvaigždė Laurynas Urbonavičius įsirašė dar vieną pergalę prie savo vardo, kai penktadienį „Siemens“ arenoje per dvi minutes sudorojo olandą Sheikhą Hosseini.

REKLAMA

Tai buvo dešimtoji „Kapitono Lietuvos“ pergalė profesionalioje karjeroje per 11 kovų. Olandas liko pralaimėjęs visas keturias.

Jis iš pradžių bandė prispausti Lauryną prie narvo sienos ir eiti į imtynes, kurios yra lietuvio duona.

„Varžovas yra stambus ir dažnai puola imtyniauti iš karto. Jeigu pargriauna, tada dirba, bet jeigu nepavyksta, jam gan greitai baigiasi jėgos. O imtyniauti ant narvo sienos yra mano duona.

Žinojau, kad bandys griauti ir apsigyniau. Kai pajutau, kad atleidžia mane, perėjau į puolimą ir parverčiau. Turėjome planą ir jį įvykdėme. Visur yra strategija. Jeigu esi protingas kovotojas, reikia sukovoti taip, kad patirtum kuo mažiau žalos“, – tv3.lt pasakojo jis.

REKLAMA
REKLAMA

O patirti mažiau žalos jam buvo būtina – sportininkas į narvą žengė traumuotas. „Kapitonui Lietuvai“ buvo stipriai ištinusi dešinė ranka. Taip stipriai, kad nesimatė net krumplių. Todėl ir parvertęs varžovą jis smūgiavo rankos apačia, o ne tiesius smūgius.

REKLAMA

Traumą L.Urbonavičius patyrė prieš keletą savaičių kovodamas Lenkijoje, kur teisėjų sprendimu įveikė Ireneushą Cholewą.

„Tada penkiolika minučių tvarkingai mušiau ir tiek stiprių smūgių paleidau į jo kietą galvą, kad ištino žiauriai. Grįžęs persišviečiau, jokių lūžių nerado, tik stipriai pažeisti audiniai. Galvojau, kad per tris savaites turėtų praeiti. Bet aš šiek tiek kvailas, nešaldžiau jos, laukiau, gėriau kažkokius vaistus ir lengvai sparingavausi. Atėjo kova ir matau, kad negaliu mušti, skauda žiauriai.

Bet buvo reklama padaryta, tai galvojau, kad neatšaukinėsime ir padarysime darbą. Pamačiau, kad priešininkas imtynių bazės atstovas, nusprendėme, kad mano imtynės bus stipresnės. Tikėjomės, kad bus mažai smūgių“, – sakė Laurynas.

REKLAMA
REKLAMA

Nemaža dalis „Siemens“ arenos buvo uždaryta, o į kovas susirinko 2-3 tūkst. žiūrovų, itin aktyviai palaikę L.Urbonavičių.

Pats kovotojas girdėjo tik skanduojamą savo vardą.

„Narve tu nieko nematai aplink. Tik grotas ir priešininką. Kažką girdi, bet koncentruojiesi į savo tikslą“, – pasakojos sportininkas.

MMA žvaigždės po kovos laukia kelionė ir poilsis, kol sugis ranka.

„Dabar bus atostogos“,  – nusišypsojo jis. Į narvą L.Urbonavičius planuoja grįžti vasarą arba rudenio pradžioje.

„Greičiausiai jos vyks ne Lietuvoje. Aš visada treniruojuosi ir esu geroje sportinėje formoje, tad jei pasakys kovoti – ir kovosiu“, – teigia jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų