REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Pora (nuotr. 123rf.com)

Nori turėti tvarius santykius? Jei esi vyras, tau verta žinoti, ko nori moteris. Jei esi moteris, tau verta žinoti, ko nori vyras. Tik 5 dalykai ir tavo santuoka bus ilgaamžė.

18

Nori turėti tvarius santykius? Jei esi vyras, tau verta žinoti, ko nori moteris. Jei esi moteris, tau verta žinoti, ko nori vyras. Tik 5 dalykai ir tavo santuoka bus ilgaamžė.

REKLAMA

Psichologė Ramunė Murauskienė sako, kad būtina atkreipti dėmesį į šiuos dalykus.

Prieš veikdamas, pasitikslink, ar tavo moteriai tikrai svarbūs įvardinti 5 poreikiai. Prieš veikdama, sužinok, ar tavo vyrui tikrai svarbūs įvardinti 5 poreikiai. 

Švelnumas ir seksas

Moterims labai svarbu patirti švelnų vyrą. Švelnumas - tai ne tik preliudija prieš seksą. Švelnumas - tai ir apkabinimas, laikymas už rankos, gėlių dovanojimas ir pan. Kai moteris mato vyro švelnumą, ji jaučiasi saugi ir globojama. Ir tuomet moteris šalia tokio švelnaus ir atidaus jai vyro bus labiau atsipalaidavusi.

Kai moteris bus atsipalaidavusi, vyrui pasiseks dažniau tenkinti savo seksualinius poreikius. Gali būti, kad moteris, kuriai trūksta vyriško švelnumo, dažnai atsisako mylėtis su vyru.

REKLAMA
REKLAMA

Taip partneriai patenka į užburtą ratą: kai vyras negali patenkinti savo seksualinio poreikio, jis nenori būti švelnus; kai moteris negauna švelnumo, ji atsisako mylėtis. Ką daryti? Kas vyresnis, tas ir išmintingesnis. Kas išmintingesnis, tas ir pirmas. Neverta nesimylėti iš principo.

REKLAMA

Neverta nebūti švelniam iš principo. Atsiduokime vyrams, kai galime. Būkite su moterimis švelnūs, kai tik galite. Jei lauksime iš partnerio jo žingsnių, galime praleisti progą žengti savuosius.

Dėmesio! Jei esi moteris, suprask, kad moterų yra daugiau nei vyrų. Kai vyro moralė yra žema, negavęs sekso šeimoje, jis gali ieškoti sekso už šeimos ribų.

Kai vyras turėjo neištikimybės patirties, rizikuoti atsisakymu mylėtis iš principo neverta niekada. Jei atsisakai mylėtis ne iš principo, o dėl nuovargio, nėštumo ar žindymo, o vyras atsisako priimti realybę tokią, kokia ji yra, pasistenk pasidalinti atsakomybe už šeimą ir rūpesčius po lygiai, kad vyras labiau pavargtų ir stokotų energijos mylėjimuisi, kaip ir tu.

REKLAMA
REKLAMA

Jei vyras atkakliai siekia tenkinti savo seksualinius poreikius, neprisiima atsakomybės už šeimos buitį, nelengvina tavo kasdienybės, neišduok savęs, neprievartauk savęs, leisk jam būti tokiu, koks jis yra.

Būk savimi ir nenuolaidžiauk iš baimės likti viena. Jei esi vyras, atmink, kad moteris nelauks amžinai tavojo švelnumo. Tai nereiškia, kad ji susiras meilužį. Žemos moralės moteris - gali.

Dažniausiai žmonos susiranda, ką veikti ir be švelnaus vyro. Greičiausiai, kad jos jau turi ką veikti: augina jūsų bendrus vaikus, tvarko jūsų bendrus namus, gamina visiems valgyti ir, greičiausiai, kaip ir tu, eina į darbą. Kai vaikai paauga, moteris pradeda intensyviai užsiimti saviraiška. Moterys retai kada lieka tuščios ir vienišos be vyriškojo švelnumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išklausymas ir gera kompanija

Moteriai svarbu būti išklausytai. Todėl, jei esi vyras, skirk savo moteriai laiko. Išklausyk, nepatark, bet reaguok empatiškai. Moteriai svarbiausiai jausminė tavo reakcija. Kai moteris liūdi, negali jos kaltinti. kai moteris suserga, belieka ja tik pasirūpinti.

Kai moteris pavargsta, negali prašyti jos nepavargti, nes tu nebeturi su kuo pasimylėti; svarbiausia sudaryti sąlygas moteriai pailsėti. Kai neturi ką pasakyti, kai nežinai kaip jausmiškai reaguoti, tiesiog būk šalia. Kiek? Maždaug 2 valandas per dieną. Negali sau tiek leisti? Tai kam tuomet tau reikalinga moteris? S

upraskime: romantinio laikotarpio metu domėtis moterimi yra paprasta, tam nereikia valios pastangų; gyvenant nuosekliai ir ilgai, domėtis labai artimu žmogumi gali prireikti valios pastangų. Nelauk moters nepasitenkinimo, būk jai dėmesingas.

REKLAMA

Jei esi moteris, atmink: vyrui reikia tavo geros kompanijos. Vyrui patinka, kai tu esi nerūpestinga, linksma. Žinoma, jei jis tavęs neišklauso, nebūna su tavimi švelnus, tau sunku atsipalaiduoti ir būti nerūpestingai. Visgi, labai svarbu taip organizuoti šeimyninį gyvenimą, kad tu ir tavo vyras galėtumėte smagiai leisti laiką kartu: be vaikų, be draugų, be giminių, be šunų ir katinų.

Atvirumas ir išorinis patrauklumas

Moteriai labai svarbu, kad vyras būtų atviras ir nuoširdus. Kai moteris stebi vyrą, kuris meluoja, nutyli, nepasako visos informacijos iki galo, moteris negali pasitikėti vyru iš esmės

. Nesvarbu, ar vyras neatviras yra smulkiuose reikaluose ar stambiuose, šeimoje ar darbe, su artimais ar su svetimais. Vyrai labai greitai gali sugriauti pasitikėjimą juo žmonos akyse. Verta žinoti: kai žmona nepasitiki vyru, tai nėra žmonos problemos; jei vyru pasitiki visas likęs pasaulis, be savo žmonos pasikliovimo jis žemėje bus Niekuo. Todėl ir sakoma: šeima yra pagrindinė žmogiškumo treniruotė.

REKLAMA

Vyrui labai svarbi patraukli moters išvaizda. Drastiškai ir greitai negalima keisti nei aprangos, nei šukuosenos. Verta atsižvelgti, kas patinka vyrui.

Tačiau svarbiausia - būti savimi. Nebūtina pildyti visų vyro troškimų išduodant save. Taip jau yra, kad daugumai vyrų yra labai svarbi moters išorė, todėl gražaus moters vidaus jiems yra maža.

Tai keičiasi su metais, jei su jais ateina ir išmintis. Išmintingas ir brandus vyras, o tokių jaunų yra reta, domisi vidiniu moters pasauliu, jo grožiu, nes puikiai suvokia, jog jo mylimos moters išorė - nesvarbi, nes labai greitai kintanti. Išmintingas ir brandus vyras ieško amžinojo šaltinio.

Pinigai ir namų jaukumas

Moteriai reikia daug pinigų. Moterys yra labai skirtingos ir "daug" taip pat skiriasi. Norėti pinigų ir komforto yra normalu, ne nuodėmė. Ir tą vyrams suvokti verta. Kvaila moterį kaltinti materializmu. Vyras, kuris nenori globoti moters ir jai suteikti komforto, negali vesti. Mat vienam vyrui reikia labai mažai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyrams svarbus namų jaukumas ir ramybė. Dauguma vyrų svajoja, kaip kiekvieną vakarą juos pasitinka švelni, mylinti žmona, o ant stalo garuoja gardi vakarienė. Žinoma, tai gali būti panašu ir į realybę. Tačiau dauguma moterų taip pat eina į darbą, augina vaikus, tvarko namus, todėl gali grįžti iš darbo pavargusi ir suirzusi. Kai į darbą eina du šeimos nariai, vedinės fantazijos netenka prasmės. Šiuolaikinė moteris turi pasirinkimo laisvę tarp šeimos ir karjeros. Ir vargas tam vyrui, kuris negeba ar nenori susitaikyti su šių laikų realybe.

Geras tėvas ir žavėjimasis

Moterys dažniausiai būna ir mamos. Todėl joms svarbu, kad vyras būtų geras tėvas jos visiems vaikams. Moterys nori ne gero tėvo moralisto, o tokio vyro, kuris savo elgesiu rodytų vaikams tinkamą pavyzdį. Tad, jei nesiruoši būti, gali liautis atrodyti. Gyvenant su moterimi autoritetu prieš vaikus tau tapti nepavyks. Apsimetinėti gali gyvendamas vienas ir prieš tuos, kurie tavęs nemato kas dieną. Vyrams svarbu, kad jais žavėtųsi. Moterys painioja vertinimą su žavėjimusi. Vyro pavadinimas šaunuoliu - tai yra vertinimas. Žavėjimasis yra jausmas, kuris gali būti išreiškiamas ir be žodžių. Kai moteris žavisi savo vyru, vyras nuolat yra jos žavėjimosi lauke.

Tačiau verta atminti: sumani, nuovoki ir išmintinga moteris žavisi ne įvaizdžiu, o realybe. Todėl jei nori, kad tavimi žavėtųsi, būk vyriškas, būk tikras, neapsimetinėk. Tuomet tau pavyks tapti autoritetu savo vaikams. Nes savo žmonai tu negali būti autoritetu dėl lyties skirtumo. Pabandykite su partneriu pasikalbėti apie šiuos 5 punktus. Jei jie jums svarbūs, tai žinote, ką galite padaryti dėl partnerio. Sėkmės!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų