REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Policininkas Alytuje (nuotr. facebook.com)

Tai tik dar vienas iš pavyzdžių, kaip Lietuvoje galima iš degtukų dėžutės priskaldyti malkų vežimą. Penktadienį socialinio tinklo „Facebook“ vienoje grupių buvo patalpinta nuotrauka, kuri sukėlė diskusiją tarp internautų.

29

Tai tik dar vienas iš pavyzdžių, kaip Lietuvoje galima iš degtukų dėžutės priskaldyti malkų vežimą. Penktadienį socialinio tinklo „Facebook“ vienoje grupių buvo patalpinta nuotrauka, kuri sukėlė diskusiją tarp internautų.

REKLAMA

Nuotraukoje buvo užfiksuotas policijos pareigūnas, kuris su žiūronais iš už namo stebi pažeidėjus. Anot nuotraukos autoriaus, policijos automobilis buvo „paslėptas“ giliai kieme.

Dalis internautų tokį pareigūno elgesį įvertino neigiamai. Anot jų, tokie metodai esą buvo patelkiami dar „prie ruso“. Arba: „Oj kaip dar toli „angelams sargams“ iki Europos...“, „Ir dar sako gerbti juos reikia... Šunys...“.

Tikime, kad pakanka šių komentarų, jog susidarytumėte bendrą įspūdį. Naujienų portalas kreipėsi į Lietuvos kelių policijos tarnybą (LKPT) ir paprašė pakomentuoti šią įvairių nuomonių sulaukusią nuotrauką.

REKLAMA
REKLAMA

Dirbo pagal planą

„Informuojame, kad nuotraukoje užfiksuotas viešai dirbantis policijos pareigūnas, vilkintis uniformą ir ryškiaspalvę liemenę, dirbo pagal planą, vykdydamas eismo priežiūrą pagal pasirinktą darbo metodą.

REKLAMA

Nemanome, kad kelyje dirbantis, eismą stebintis pareigūnas padarė pažeidimą. Atkreipiame dėmesį, kad šiuo metu šalies keliuose vykdoma vairuotojų, naudojančių mobiliojo ryšio telefonus vairuojant, sustiprinta kontrolė, taip pat vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu, kontrolė“, - atsakymą tv3.lt pateikė LKPT atstovė Marija Kazanovič.

Kas numatyta gegužę

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad Lietuvos policija gegužę yra numačiusi vykdyti sustiprintas vairuotojų kontrolės priemones. Jomis siekiama gerinti eismo saugumą ir mažinti avaringumą šalies keliuose, pranešė Kelių policijos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 1 dieną ir gegužės 25–29 dienomis policija planuoja vykdyti sustiprintą vairuotojų blaivumo ir apsvaigimo nuo narkotinių medžiagų kontrolę, taip pat tikrins, ar nevairuoja asmenys, neturintys tokios teisės.

Gegužės 1–10 dienomis bus tikrinama, ar vairuotojai nesinaudoja mobiliaisiais telefonais.

Gegužės 14–20 dienomis ruošiamasi vykdyti krovininių automobilių, autobusų, motociklų, pradedančiųjų vairuotojų kontrolę. Šis reidas bus tarptautinis, jį vienu metu vykdys ir pareigūnai Estijoje, Suomijoje, Didžiojoje Britanijoje, Lenkijoje, Vengrijoje, Belgijoje ir Vokietijoje.

Visą mėnesį policijos pareigūnai taip pat žada skirti ypatingą dėmesį pėsčiųjų ir dviračių vairuotojų eismo saugumo užtikrinimo priemonėms. Bus vykdoma ir sustiprinta vairuotojų pareigų pėstiesiems ir pėsčiųjų bei dviračių vairuotojų pareigų vykdymo kontrolė.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų