REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
tv3.lt koliažas

Nepaisant to, kaip Vilniaus meras Remigijus Šimašius didžiavosi naująja sostinės atliekų išvežimo tvarka, ši netruko jam užtarnauti „Šiukšlių mero“ etiketės. Gyventojų skundai plūsta į už atliekų tvarkymą atsakingą įmonę, tačiau jau kelias dienas situacija nesikeičia – vilniečiai po savo langais mato tikrus šiukšlynus.

12

Nepaisant to, kaip Vilniaus meras Remigijus Šimašius didžiavosi naująja sostinės atliekų išvežimo tvarka, ši netruko jam užtarnauti „Šiukšlių mero“ etiketės. Gyventojų skundai plūsta į už atliekų tvarkymą atsakingą įmonę, tačiau jau kelias dienas situacija nesikeičia – vilniečiai po savo langais mato tikrus šiukšlynus.

REKLAMA

Į portalą tv3.lt kreipėsi vilnietė Dovilė, prie kurios namų šiukšlės kaupiasi jau keturias dienas, bet niekas nesivargina jų išvežti.

„Nuo gegužės 1 d. pasikeitus vežėjui ir įvedus vietinę rinkliavą nebeišvežamos šiukšlės. Bandant kam nors prisiskambinti niekas nekelia, gyvenam kaip šiukšlyne, baisu pagalvoti, kad tuoj pradės žiurkės veistis. Už šiukšles dabar atsakinga savivaldybė, bet ir jie niekuo padėti negali. Pagal grafiką sudarytą šiukšlės turi būti vežamos kiekvieną dieną“, - laiške tv3.lt rašė Dovilė.

Moteris pasakoja skambinusi ir šiukšles turėjusiai išvežti įmonei, ir savivaldybei – su niekuo susisiekti nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA

Piktinasi ir politikai

Mieste besikaupiančios šiukšlės atkreipė ir politikų dėmesį – nuotrauka, kurioje įamžinti Vilniaus Vingrių gatvėje perpildyti konteineriai pasidalino ir Seimo narė konservatorė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

REKLAMA

„Kas tai per neišsprendžiamas raketų mokslas, kad nuolat toks jovalas?! Mere Remigijau Šimašiau? Administracijos direktoriau Povilai Poderski? Ar jums atliekų išvėžėjai atsiskaito už darbus?“, - savo „Facebook“ paskyroje rašė Seimo narė. 

„Facebook“ kilo ginčas su meru

Apie sparčiai prie namų besikaupiančias, bet taip ir neišvežamas šiukšles „Facebook“ pasakojo ir telekomunikacijų ekspertas Liudvikas Andriulis, titulavęs Vilniaus merą „Šiukšlių meru“.

„Šimašių nuo šiol galima vadinti Šiukšlių Meru, ir duoti Neapolio garbės piliečio vardą. <...> Vilniuje dingo kassavaitinis šiukšlių išvežimas. Dabar veš kas dvi savaitės, ir opcijos pasirikti kassavaitinį išvežimą nėra ir nebus“, - savo „Facebook“ paskyroje rašė L. Andriulis. 

REKLAMA
REKLAMA

Jis piktinosi, kad pasikeitus šiukšlių išvežimo tvarkai, šiukšlės išvežama per retai, todėl šeimose, kur gyvena daugiau žmonių, augai vaikai šiukšlių prie namų susikaupia apsčiai.

Į L. Andriulio kritiką „Facebook“ atsakė ir pats R. Šimašius.

„O, vėl dangus griūva!? Gal kažkam ir patiko betvarkė su besiplaikstančiomis aplink nudrengtus konteinerius šiukšlėmis. <...> Bet man tai padėtis nepatinka. Todėl šitą porą dešimtmečių užleistą reikalą aš sutvarkysiu. Pakeliui dar bus visko, bus verksniam ašarų upeliai“, - „Facebook“ rašė meras.

Reikia laiko prisitaikyti

Tuo tarpu „VASA“ direktorius Rimantas Juknevičius tikina, kad pastarosiomis dienomis matomos atliekų sankaupos mieste – pereinamojo laikotarpio ir žmogiškųjų klaidų rezultatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Reformos eigoje nuo gegužės 1 d. iš keturių vežėjų liko trys. Be to persiskirstyta zonomis, kuriose dirba trys vežėjai. Kai kurios teritorijos yra naujos, galbūt vairuotojai dar neįprato, kad kai kur konteineris stovi už kampo, už medžio, gal nerado. Tų klausimų yra įvairių. Reaguojame į gyventojų visus nusiskundimus, pastebėjimus, signalus ir išvežame atliekas“, - tv3.lt sakė R. Juknevičius.

Įmonės vadovo teigimu, per artimiausias 2-3 dienas perpildytų konteinerių problema bus išspręsta ir pasikartoti nebeturėtų.

Keitėsi atliekų rinkimo tvarka

Nuo gegužės 1 d. sostinėje įdiegta nauja komunalinių atliekų surinkimo ir vežimo sistema. Pagal naująją tvarką atliekų vežėjai sudaro sutartis tiesiogiai su savivaldybe, o ne su gyventojais, todėl ir mokėjimo pranešimus atliekų turėtojai gauna tiesiogiai iš savivaldybės įmonės „VASA“.

Visi Vilniaus mikrorajonai padalinti į kelias zonas, o kiekvienai jų priskirta po vieną atliekų administratorių. Konteineriai ištuštinami ne dažniau kaip kartą per parą ir ne rečiau kaip kartą per dvi savaites, o tikslų grafiką galite rasti „VASA“ puslapyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų