REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
351
Namas „vaiduoklis“ (nuotr. skrastas.lt/Loretos Ripskytės) (nuotr. Balsas.lt)

Šie beveik 20 metų senumo įvykiai aprašomi kriminalinių naujienų laikraštyje „Akistata“. Straipsnyje aprašomi įvykiai nutikę Zapyškių seniūnijos Altoniškių kaime (Kauno raj.), kur jauno vienišiaus Laimio Č. (27 m.) namuose, lovoje, buvo rastas degantis šeimininko lavonas.

351

Šie beveik 20 metų senumo įvykiai aprašomi kriminalinių naujienų laikraštyje „Akistata“. Straipsnyje aprašomi įvykiai nutikę Zapyškių seniūnijos Altoniškių kaime (Kauno raj.), kur jauno vienišiaus Laimio Č. (27 m.) namuose, lovoje, buvo rastas degantis šeimininko lavonas.

REKLAMA

Kito kambario, vedančio į lauko verandą, tarpduryje be gyvybės ženklų gulėjo kaimynystėje gyvenęs dviejų vaikų tėvas Zenonas M. (36 m.). Šiam medikų pagalba taip pat jau buvo nereikalinga. Vyriškis mirė apsinuodijęs dūmais ir smalkėmis.

„Draugai“ iškeliavo kartu

Netoliese, kitoje gatvės pusėje, gyvenęs Laimis su Zenonu susitikdavo gana dažnai, išlenkdavo ne po vieną taurelę. Tad nenuostabu, jog ir mirtis juodu užklupo atsidūrusius vienoje draugijoje. Zenono žmona pasakojo, jog antradienio vakarą, apie 19 valandą, pažadėjęs netrukus grįžti vyras išėjo iš namų.

Moteris nebuvo pratusi klausinėti ir sekioti sutuoktiniui iš paskos, todėl net nepasidomėjo, kur pastarasis susiruošė šįkart. Tiktai mintyse pagalvojo, jog jis tikriausiai nusprendė aplankyti kurį nors kaimyną. Laikas bėgo, tačiau Zenonas vis nesirodė. Apie devintą vakaro vaikai išėjo į gatvę pasižiūrėti, ar kur nematyti tėvo.

REKLAMA
REKLAMA

Aplink buvo ramu. Daugiau Zenono ieškoti niekas nedrįso – juo labiau, jog net nenutuokė, kur šis galįs būti. Net jo žmonai nekilo mintis nueiti pas Laimį, nes pastarojo namai jai kėlė kažkokią baimę, o ypač buvo nejaukūs nusileidus sutemoms. Taip ir nesulaukusi grįžtančio vyro, moteris atsigulė.

REKLAMA

Bet net ir gerokai prašvitus vyro lova vis dar buvo tuščia. Apsvarsčiusi visas galimybes, moteris padarė vienintelę išvadą, jog vyras galėjo užsibūti tik pas Laimį, todėl ten ir pasiuntė sūnų. Netrukus baisiai išsigandęs jis sugrįžo namo.

Vaikinukas buvo tvirtai įsitikinęs, jog matė liepsnojantį tėvo kūną ir dėl to negalėjo atsigauti nuo patirto šoko. Į Laimio namus išskubėjo visa šeima. Vaizdas, kurį išvydo įžengus į kambarį, buvo klaikus. Pro tirštus dūmų gumulus ji pamatė lovoje rusenančio žmogaus palaikus. Ugnis jau buvo užgesinta, nes vėliau paaiškėjo, jog nors ir labai išsigandęs, sūnus vis dėlto griebė kibirą su vandeniu ir užpylė ant degančio žmogaus.

REKLAMA
REKLAMA

Nors lavonas buvo neatpažįstamai subjaurotas ugnies, moteris iškart suprato, jog tai ne jos vyras, o greičiausiai Laimis. Pilni namai dūmų ir neapsakoma baimė vijo moterį į lauką, taip ir nespėjusią gerai apžiūrėti kitų patalpų. Ji tuoj pat paskambino į policiją.

Kieme jau ėmė buriuotis kaimynai. Eidama aplink namą ir bandydama pro langus įžvelgti, kas darosi viduje, stiklinės verandos tarpduryje moteris išvydo sukniubusį savo vyrą. Jis jau buvo nebegyvas.

Atvykusiems gaisrininkams beveik nebuvo ką gesinti – jie tiesiog liejo vandenį, kol visiškai nustojo rūkti gerokai apdegusi lova ir joje gulintys žmogaus palaikai. Daugiau šiuose namuose niekas nesudegė – tiktai storu juodų suodžių sluoksniu pasidengė visas namo vidus, langų stiklai. Nors šįkart dėl mirtino gaisro kaltas alkoholis ir rūkymas namuose, bet žmonės prisiminė ir daugiau siaubingų nelaimių, kurios neaplenkė šios vietos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Namuose – net kelios mirtys

Dabar altoniškiams sudegusio šeimininko namas primena vaiduoklį. Čia jau anksčiau buvo ne viena mirtis. Žmonės pasakojo, jog prieš keliolika metų šiuose namuose Laimio tėvas užmušė savo žmoną – esą vyriškiui neišlaikę nervai, kai jo sutuoktinė pradėjusi be saiko girtauti.

Kažkur 1999-siais nuo alkoholio mirė ir savo žmonos žudikas. Šio namo virtuvėje taip pat buvo aptiktas ir kaimynystėje gyvenusio dar vieno vyro lavonas. Vietos gyventojai teigė vengiantys tos vietos. Nors „vaiduoklių“ joje niekas nematė, bet neatsikratyta nuojautos, kad ši vieta gali būti prakeikta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų