REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
119
Peilis (nuotr. SCANPIX)

Dar 2000-siais policijai įkliuvo 16-metis Paulius (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi). Paauglys policijos akiratyje atsidūrė dėl itin sunkių nusikaltimų. Netrukus jam prilipo serijinio žudiko etiketė.

119

Dar 2000-siais policijai įkliuvo 16-metis Paulius (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi). Paauglys policijos akiratyje atsidūrė dėl itin sunkių nusikaltimų. Netrukus jam prilipo serijinio žudiko etiketė.

REKLAMA

Į nusikaltimo pasaulio metraščius savo pavardę jaunuolis įsirašė būdamas vos 13 metų. Kraupūs nusikaltimai į dienos šviesą pradėjo lįsti vienas po kito. Paskutinis nusikaltimas įvykdytas 2000-siais, rugpjūčio mėnesį. Tada Paulius su draugu nužudė mikroautobuso vairuotoją. Jaunuoliai tąkart pagrobė pinigus ir pasislėpė.

Vėliau paaiškėjo, kad prieš tai tas pats Paulius su kitais dviem draugais Klaipėdoje nužudė niekuo dėtą praeivį. Taip pat įtarta, kad dar 1997-siais, Kūčių išvakarėse, Paulius dalyvavo nužudant taksi vairuotoją.

Jam tada tebuvo vos 13 metų... Apie šiuos nusikaltimus plačiau rašoma kriminalinių naujienų laikraščio „Akistata“ archyvuose.

REKLAMA
REKLAMA

Užpuolė, kai sutemo

Paskutinis nusikaltimas po kurio tapo aišku, kad žudikas būtent Paulius (su bendrais) įvykdytas 2000-ųjų rugpjūčio 7-ąją. Tada Klaipėdos pakraštyje buvo aptiktas nuo kelio nulėkęs maršrutinis mikroautobusas.

REKLAMA

Policijos pareigūnai sureagavo laiku ir greitai pristatė subadytą vairuotoją į ligoninę. Medikams net pavyko jį atgaivinti ir šis atgavo sąmonę. Bet jo būklė buvo labai sunki, todėl pareigūnams sunkiai sekėsi išsiaiškinti įvykio aplinkybes.

Vienas iš jaunuolių įlipo paskutinėje maršruto stotelėje, kitas – kažkur už 50 metrų. Abu turėjo peilius, kuriais ir puolė vairuotoją. Šis bandė gintis ir tuo pačiu suvaldyti automobilį, bet galiausiai nulėkė į griovį. Bei prarado sąmonę.

Nepaisant atsiradusių vilčių, po dviejų savaičių vairuotojas mirė. Jis tik pasakė pareigūnams, kad vieną iš užpuolikų atpažino, mat matė laikraštyje, kriminalinėje rubrikoje, jo nuotrauką.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus gauta operatyvinė informaciją, kas galėjo įvykdyti šį nusikaltimą. Tačiau Paulių ir jo bendrą pavyko sulaikyti tik spalio pradžioje, tai yra prabėgus daugiau kaip pusantro mėnesio nuo padaryto nusikaltimo.

Darbas areštinėje „atsipirko“

Su areštinėje atsidūrusiu jau 16 metų sulaukusiu Pauliumi dirbę pareigūnai išsiaiškino gerokai daugiau nei buvo galima tikėtis. Įtariamasis prasitarė apie dar vieną nužudymą.

Tąkart jaunuolių auka tapo iš darbo vėlyvą vakar namo ėjęs 34-erių vyras. Paaiškėjo, kad vyras prieš tai įsivėlė į vieną konfliktą ir susimušė su kitais asmenimis. Konfliktą atokiau stebėjo ir Paulius su dviem pažįstamais draugais. Po trumpų muštynių jis liko gulėti ant žemės. Tuo pasinaudoję jaunuoliai vyrą mirtiną subadė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas nusikaltimas, kuriuo įtariamas Paulius – įvykdytas 1997-siais. Tąkart buvo nužudytas taksi vairuotojas. Jo pasigedo sūnus, kuris kreipėsi į policiją.

Pareigūnai jau kitą dieną rado vyrui priklausantį automobilį bei kraujo dėmes jame. Tačiau kūną pavyko surasti tik kitoje vietoje, po anoniminio skambučio. Iš pradžių kaltę dėl taksi vairuotojo prisiėmė vienas vyras, bet paaiškėjo, kad jis yra psichiškai nesveikas. Galiausiai, įtarimai užgulė to paties Pauliaus pečius.

Blogiausia, kad Paulius žinojo, kad už jo įvykdytus nusikaltimus dėl jauno amžiaus negali būti skiriama didesnė nei 10 metų bausmė. Panašią bausmę Klaipėdos apygardos teismas ir skyrė jaunuoliui. Jis už grotų buvo pasiųstas 9 metams ir 6 mėnesiams.

Nesunku paskaičiuoti, kad jei neįvykdė kitų nusikaltimų, tai Pauliui, dabar jau apie 34 metų vyras, į laisvę ištrūko apie 2010-sius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų