REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors ministras pirmininkas Saulius Skvernelis nemato būtinybės Seimui sudarinėti komisijos tirti prezidentės Dalios Grybauskaitės ir buvusio liberalų lyderio Eligijaus Masiulio susirašinėjimo, valdantieji vis tiek ketina imtis tyrimo.

Nors ministras pirmininkas Saulius Skvernelis nemato būtinybės Seimui sudarinėti komisijos tirti prezidentės Dalios Grybauskaitės ir buvusio liberalų lyderio Eligijaus Masiulio susirašinėjimo, valdantieji vis tiek ketina imtis tyrimo.

REKLAMA

S. Skvernelis interviu „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė nematantis pagrindo pradėti parlamentinį tyrimą dėl paviešinto D. Grybauskaitės susirašinėjimo su E. Masiuliu.

Tyrimą paves vienam iš komitetų

Tuo tarpu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis žurnalistams Seime patvirtino, kad toks tyrimas būtų deleguojamas Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui.

„Čia yra rimta situacija, bet kokiu atveju, pasiryžimas yra suprasti autentiškumą šitų laiškų ir tai bus padaryta Seime. Mes suprantame, kad tie laiškai yra prokuratūroje, turėtų būti Seimo serveriuose, bet yra vienoje iš žiniasklaidos redakcijų. Bet kuriuo atveju pirmi du patvirtins jų autentiškumą“, - tv3.lt sakė R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

R. Karbauskis nemano, kad neetiška skaityti privačius prezidentės ir buvusio Seimo nario laiškus, nes laiškų turinys, jei jie tikri, šokiruojantis, o laiškuose aptariami klausimai svarbūs Lietuvos politikai.

REKLAMA

„Jau iš publikacijų žinome, kad susirašinėjo visa eilė žmonių. Aišku, kaip minima, kontekstas, iš kurio išimamas vienas ar kitas laiškas gali nerodyti bendro laiško. Bet ir tas kontekstas, jei tai teisybė, yra šokiruojantis“, - sakė R. Karbauskis.

Koalicijos partnerių nuomonė išsiskyrė

Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos pirmininkas Gediminas Kirkilas nemano, kad tirti laiškus reikia sudaryti specialios komisijos, tam pakaktų ir jau egzistuojančio komiteto.

„Aš dėl to neprieštaraučiau. Jeigu kolegos taip galvoja, gali tai padaryti dėl šventos ramybės. Dar kartą sakau – mano požiūris yra vienas. Aš rekomenduočiau į visus klausimus atsakyti visiems žurnalistams ir nepalikti klausimų“, - tv3.lt sakė G. Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos narys Algirdas Butkevičius apskritai nemano, kad laiškus reikėtų tirti.

„Aš manau, kad nereikėtų, nebent, jeigu iškilo tam tikrų klausimų, lygtai laiškų turinys kažką paveiktų, sukurtų komandą, kaip turėtų veikti politiniame lauke vienus kompromituojant. Susirašinėjimas nėra blogas dalykas. Bet jei laiškai rašomi su tikslu organizuoti visuomenės informavimo priemonėse, kaip ką sukritikuoti arba sukurti siužetus artėjant rinkimams, tai vertinu neigiamai“, - tv3.lt sakė A. Butkevičius.

Po tylos prabilo ir prezidentė

Portalas tv3.lt primena, kad praėjusią savaitę laikraštis „Lietuvos rytas“ paviešino D. Grybauskaitės ir E. Masiulio susirašinėjimo ištraukas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia diskusijų sulaukė ištrauka iš 2015 metų gruodžio mėnesio laiško, kai D. Grybauskaitė E. Masiuliui rašė, kad LNK žurnalistas Tomas Dapkus „kalba nesąmones“ apie kandidatą į generalinius prokurorus Evaldą Pašilį, ir pasiūlė „perduoti linkėjimus“ televiziją valdančio koncerno „MG Baltic“ vadovui Dariui Mockui, „kad patrauktų savo skaliką“.

D. Grybauskaitė LRT televizijai sakė, jog tuo metu turėjo „pagrįstų įtarimų, kad į generalinio prokuroro paskyrimą kišasi ir viena interesų grupė vieno žurnalisto rankomis“, ir tokia žinutė „galėjo būti nusiųsta, kad žinau, ką kas daro“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų