REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Stichija keliauja po Lietuvą (tv3.lt fotomontažas)

Artimiausia para Lietuvoje numatoma labai karšta, tačiau ją lydės staiga kilusi perkūnija ir stiprus vėjas. Klaipėdoje jau juntami šie reiškiniai. Netrukus jie atkeliaus ir į kitus rajonus.

3

Artimiausia para Lietuvoje numatoma labai karšta, tačiau ją lydės staiga kilusi perkūnija ir stiprus vėjas. Klaipėdoje jau juntami šie reiškiniai. Netrukus jie atkeliaus ir į kitus rajonus.

REKLAMA

Šiandien daug kur trumpai palis, vietomis smarkiai, numatoma perkūnija. Vėjas pietryčių, rytų, 5–10 m/s, vakariniuose rajonuose vakarų, šiaurės vakarų, 7–12 m/s, per perkūniją gūsiai sieks 15–18 m/s.

Aukščiausia temperatūra 25–28, Kuršių nerijoje 19–21 laipsniai šilumos.

„Didžiausias orų masių maišymasis bus šiandien ir ryt. Dvi dienas iš eilės. Šiandien perkūnijos užkliudys vakarinius rajonus. Kitus regionus jos kabins antroje šios nakties pusėje ir pirmoje penktadienio dienos pusėje“,– kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

Šiuo metu Klaipėdą merkiantis lietus ir perkūnijos pasitrauks link Latvijos. Tačiau dėl didelės temperatūros kils kitų perkūnijų. Stipresnės, ar silpnesnės šią naktį jos aplankys didžiausius Lietuvos miestus: Vilnių, Kauną, Klaipėdą, Šiaulius. 

REKLAMA
REKLAMA

Artimiausią naktį daugelyje rajonų galimi trumpi lietūs, vietomis perkūnija, kai kur rūkas. Vėjas pietryčių pereinantis į pietvakarių, vakarų, 5–10 m/s, per perkūniją kai kur vėjo gūsiai sieks 15–18 m/s.

REKLAMA

Temperatūra kris iki 11–13 laipsnių, šiaurės vakariniame šalies pakraštyje iki 5–7 laipsnių.

Penktadienio dieną rytų Lietuvoje numatomi trumpi lietūs, vietomis su perkūnija. Temperatūra kils iki 19–21, kraštiniuose vakariniuose rajonuose 12–14 laipsnių šilumos.

Šeštadienis bus ramesnis 

Šeštadienio dieną vyraus daugiausia debesuoti su pragiedruliais orai, krituliai jau neprognozuojami. Naktį temperatūra kris iki 7–9 laipsnių, nakties metu kai kur, daugiausia rytų ir šiaurės Lietuvoje, gali trumpai palyti.

REKLAMA
REKLAMA

Dieną šils iki 16-17 laipsnių šilumos, pajūryje keliais laipsniais mažiau.

„Penktadienį pro Lietuvą praeis atmosferos frontas, tai bus lietučio, o po to iš vakarų artėja aukšto slėgio sritis, tai bus ramūs, saulėti ir sausi orai. Saulėta, šilta, tik ne taip karšta, bus gaiviau. Bus gaivios, gražios dienos. Ir jokių vėjų stipresnių nebus“,– kalbėjo pridūrė sinoptikas.

Vandens telkinių temperatūra 

Pagal Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose temperatūra yra labai įvairi. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos 10 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragnų ežere – 9 laipsniai, Totoriškių ežere (Trakuose) – 13 laipsnių šiluma, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra 14 laipsnių, Neryje (Vilniuje) – 14 laipsnių šilumos, Nemune (Druskininkuose) – 15 laipsnių, Šventojoje (Anykščiuose) – 14 laipsnių, Kuršių mariose – 9– 10 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų