REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinė prokuratūra trečiadienį baigė 3,5 metų trukusį ikiteisminį tyrimą, kuriame įtarimai pareikšti partijai „Tvarka ir teisingumas“ ir dar šešiems fiziniams asmenims.

Generalinė prokuratūra trečiadienį baigė 3,5 metų trukusį ikiteisminį tyrimą, kuriame įtarimai pareikšti partijai „Tvarka ir teisingumas“ ir dar šešiems fiziniams asmenims.

REKLAMA

Ikiteisminis tyrimas dėl galimo turto iššvaistymo, apgaulingo ir aplaidaus apskaitos tvarkymo, prekybos poveikiu, dokumento suklastojimo pradėtas 2014 metais. Nusikaltimai vyko 2013-2014 metais.

Pareiškė įtarimus

Ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro nuomone, STT pareigūnai surinko pakankamai duomenų, pagrindžiančių įtariamųjų kaltę dėl jiems inkriminuojamų nusikalstamų veikų padarymo.

Partijai „Tvarka ir teisingumas“ yra pareikšti įtarimai prekyba poveikiu, turto iššvaistymu, dokumento suklastojimu ir disponavimu suklastotu dokumentu, veikiant bendrininkų grupėje bei apgaulingu tvarkymu.

„Norėtume paminėti, kad šioje byloje yra įtariama, kad politinė partija gavo daugiau nei 1,2 mln. litų naudos. Apribota partijos nuosavybės teisė į maždaug 250 tūkst. eurų sumą“, - žurnalistams trečiadienį sakė Generalinės prokuratūros prokuroras Martynas Jovaiša.

REKLAMA
REKLAMA

Kyšis per renginį

Partija veikė per savo atsakingąjį sekretorių, kuris galimai siekdamas neteisėto politinės partijos finansavimo, veikdamas partijos naudai ir interesais, pažadėjo ir susitarė su verslininku R. S. priimti kyšį – paramos koncertą „Pirk dramblį“.

REKLAMA

Už tai partijos atstovas galimai pažadėjo paveikti Vidaus reikalų ir Aplinkos ministerijų valstybės tarnautojus, kad jie sudarytų išskirtines sąlygas laimėti nurodytoms įmonėms organizuojamus viešuosius pirkimus.

„Buvo ne tik prekiaujama poveikiu, bet ir klastojami dokumentai, pervedamos lėšos prisidengiant viena įmone į kitą įmones. Būtent taip buvo apmokamos politinės partijos viešinimo paslaugos. Galimai taip partija gavo per 150 tūkst. eurų. Įtariama, kad partija sukurstė vieną iš verslininkų pervesti lėšas į kito verslininko sąskaitas ir tokiu būdu apmokėti už suteiktas viešinimo paslaugas“, - žurnalistams sakė STT Vilniaus valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriaus viršininkas Ramūnas Lukošius.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo duomenimis, įtariamasis R. A. R. galimai priėmė 65 205 eurų kyšį – paramos koncertą „Pirk dramblį“, kuriame buvo viešinama politinė partija „Tvarka ir teisingumas“ ir jos lyderiai.

Įtariama, kad partijos neteisėtos veiklos rezultatas - daugiau nei 350 tūkst. eurų, kurie buvo panaudoti viešinimo finansavimui.

„Pažymėsiu ir tai, kad tai didelis tyrimas su gausybe versijų, patikrinimų, per 550 apklausų atlikta. Atlikti pagal tyrėjų suformuotas užduotis finansiniai patikrinimai. Skirta ir teismo ekspertizių centrui ne viena užduotis. Gausybės finansinių dokumentų apžiūra, kratų dideli kiekiai“, - apie tyrimą pasakojo R. Lukošius.

Toliau ketinama supažindinti įtariamuosius su ikiteisminio tyrimo medžiaga. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų