REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europa aikčioja ne tik dėl Kauno „Žalgirio“ rezultatų, o ir to, kaip Lietuvos čempionai žaidžia rungtynių pabaigas. Liaupsinamas neįtikėtinas komandos fizinis pasiruošimas. Vienas pagrindinių šios stiprybės kalvių – 29-erių Justinas Grainys.

Europa aikčioja ne tik dėl Kauno „Žalgirio“ rezultatų, o ir to, kaip Lietuvos čempionai žaidžia rungtynių pabaigas. Liaupsinamas neįtikėtinas komandos fizinis pasiruošimas. Vienas pagrindinių šios stiprybės kalvių – 29-erių Justinas Grainys.

REKLAMA

Treneris „Žalgiryje“ dirba kartu su 36-erių Nerijumi Navicku.

„Justinu ir Nerijumi esame labai patenkinti. Kiek teko girdėti, reta komanda turi du šios srities specialistus. Mums tai suteikia galimybę puikiai pasinaudoti laiku prieš treniruotes ir po jų. Treneriai gali skirti daugiau dėmesio individualiam darbui su žaidėjais. Visą laiką gauname specialius, kiekvienam asmeniškai pritaikytus fizinių pratimų planus, todėl ir būname taip gerai pasiruošę rungtynėms“, – tv3.lt sakė žalgirietis Artūras Milaknis.

Tiek pačiam snaiperiui, tiek jo komandos draugams viso sezono metu pavyko išvengti rimtų traumų.

„Žalgirio“ fizinį pasiruošimą vertinu puikiai. Tai – viena pagrindinių „Žalgirio“ sėkmės Eurolygoje priežasčių. Kauniečiai daugelį rungtynių laimėjo varžovus palaužę antrojoje mačo pusėje. Net veteranas Paulius Jankūnas trečiajame ir ketvirtajame kėliniuose jaučiasi nuostabiai“, – vertino „Viasat Sport Baltic“ komentatorius Vaidas Čeponis.

REKLAMA
REKLAMA

Baterijų krauti nebus kada

Apie „Žalgirio“ fizinį pasiruošimą, stipriausias komandos krepšininkų savybes ir darbą su Šarūnu Jasikevičiumi papasakojo pats J. Grainys.

REKLAMA

– Treneri, kaip vertinate „Žalgirio“ fizinį pasiruošimą?

– Sezonas tikrai ilgas. Ir jas dar nesibaigė. Buvo įvairių tarpsnių, tiek kalbant apie individualią žaidėjų formos kaitą, tiek apie bendrą komandos būseną. Todėl vertinti ir daryti apibendrinimą reikėtų pasibaigus sezonui.

– „Žalgirio“ fizinis pasirengimas šiame sezone sulaukia pagyrų. Ar sutinkate, kad tai viena sėkmės priežasčių? Kaip pavyko taip gerai paruošti komandą?

– Tai yra tik vienas iš daugelio aspektų, lemiančių rezultatą aikštelėje. Esu minėjęs ir dar sykį pasikartosiu – žaidėjų fizinis pasiruošimas geras tada, kai jie tiki visa sistema: trenerių taktiniu planu, treniruočių procesu, medicina, vadyba ir taip toliau.

REKLAMA
REKLAMA

Sezono metu tikrai nėra laiko daryti atskirų fizinio rengimo treniruočių. Pagrindinis krūvio derinimas vyksta per krepšinio treniruočių procesą ir individualias treniruotes.

Š. Jasikevičius skundėsi sunkiu tvarkaraščiu iki finalo ketverto. Koks pasiruošimas laukia?

– Turime tikrai įtemptą grafiką iki finalo ketverto – penkerias Lietuvos krepšinio lygos rungtynes per 11 dienų.

Pagrindinis aspektas – krūvio individualizavimas. Teks koreguoti žaidėjų rungtynių rotaciją, individualizuoti krūvį tiems, kurie nežais arba rungtyniaus daugiau. Baterijų krovimo treniruočių visai komandai daryti nebus kada. Pagrindinis krūvis bus gaunamas treniruočių metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kokia yra pirmoji varžovė finalo ketverte Stambulo „Fenerbahče“? Ar ji išsiskiria fiziniu pasiruošimu, o galbūt kažkokiais kitais aspektais?

– Ekipoje žaidžia keli tikrai atletiški žaidėjai – Janas Vesely, Jasonas Thompsonas. Mano nuomone, „Fenerbahče“ stipri savo patyrusiais žaidėjais, išlaikytu komandos branduoliu ir ne vieną titulą laimėjusiu treneriu.

Įvardijo stipriausias žalgiriečių puses

– Be jūsų klube dirba ir kolega N. Navickas. Kaip dalijatės pareigomis?

– Nerijus atsakingas už jėgos treniruotes. Tačiau visais klausimais diskutuojame ir tariamės. Kartu dirbame jau šeštus metus. Turime savo sistemą, todėl klausimų dėl darbo pasidalijimo nėra.

REKLAMA

– Kas komandoje fiziškai stipriausi?

– Kiekvienas žaidėjas turi savo silpnąsias ir stipriąsias puses. Pavyzdžiui, jėgos rodikliais pranašesni Paulius Jankūnas, Antanas Kavaliauskas, Martynas Sajus. Ištvermės – Artūras Milaknis, Edgaras Ulanovas. Sprogstamosios jėgos – Aaronas White’as, Brandonas Daviesas. Vikrumo bei greičio – Kevinas Pangosas, Paulius Valinskas. Taigi išskirti vieno ir teigti, kad jis fiziškai stipriausias negalime.

– Ar krepšininkai klauso jūsų, jauno trenerio?

– Kaip ir kiekvienoje srityje darbu bei atsidavimu jam reikia įtikinti, kad esi vertas, jog tavęs kažkas klausytų.

„Žalgirio“ sistemoje esu aštuntus metus, o pagrindinėje komandoje – šeštus. Visi žaidėjai yra profesionalai. Niekada neteko susidurti su tuo, kad kažkas neklausytų. Kiekvienas ateiname atlikti savo darbo.

REKLAMA

– „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Š. Jasikevičius garsėja griežtumu ir reiklumu. Nesunku jo štabe?

– Su juo dirbti smagu. Jis visada atviras ir pasako, ką galvoja. Tai padeda greitai padaryti išvadas. Manau, mūsų, fizinio rengimo trenerių, darbe vyriausiojo stratego reiklumas yra tik privalumas. Visada esi priverstas atlikti savo darbą kuo geriau, o tai reiškia, kad nuolat tobulėji.

– Jeigu neklystu, esate buvęs lengvaatletis – šuolininkas į tolį. Kaip atsidūrėte „Žalgiryje“?

– Prieš aštuonerius metus pradėjau dirbti atletinio rengimo treneriu „Žalgirio“ jaunimo komandoje, kuriai vadovavo Arūnas Visockas. Tada šešiolikmečiais buvo Marius Grigonis, Lukas Lekavičius, Tomas Dimša, Justas Tamulis ir daugelis kitų dabar aukšto lygio žaidėjų. Vėliau pradėjau darbuotis dublerių komandoje ir taip laiptelis po laiptelio atsiradau pagrindinėje komandoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų