REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Šrekas (nuotr. TV3)

Kad ir kokiais mielais atrodytų pagrindiniai animacinių filmų personažai, didžiąją dalį žiūrovų simpatijų susižeria kino ekrane šunybes krečiantys veikėjai.

13

Kad ir kokiais mielais atrodytų pagrindiniai animacinių filmų personažai, didžiąją dalį žiūrovų simpatijų susižeria kino ekrane šunybes krečiantys veikėjai.

REKLAMA

Jiems kuriami atskiri filmai ir knygos, o jų veidais pažymėti žaislai ir suvenyrai parduodami ne ką prasčiau negu princesių atvaizdais papuoštos prekės vaikams.

Visų laikų mylimiausiais piktadariais apklausos įvardija geltonuosius pakalikus arba „pimpačkiukus“, bet tokių pavyzdžių yra ir daugiau. Vieni jų ima kenkti tyčia, kiti bėdas prisišaukia tiesiog nenustygdami vietoje ir desperatiškai bandydami „padėti“, tad šiandien renkame šauniausius animacinius piktadarius ir patrakėlius! Blogio imperija, virtusi sėkmingiausiu visų laikų animaciniu filmu

Net trijuose „Bjaurusis aš“ (angl. „Despicable Me“) filmuose pasirodęs Gru mielai vagia žmonijai reikšmingus meno kūrinius ir architektūros statinius, tačiau pasižymi švelnumu ir turi neišsemiamą tėvystės instinktą. Vyro namuose apsigyvenus trims našlaitėms, Gru ryžtasi pamiršti praeitį, tačiau pagunda būti piktadariu kartais pasirodo esanti didesnė. Vyrui talkina būrys pačių mažiausių ir populiariausių kino ekrano patrakėlių – „Banana una papaya!“ šūkaujantys Pakalikai arba Pimpačkiukai, pasirodę ne tik „Bjaurusis aš“ serijos filmuose, bet ir turintys jiems dedikuotą filmą „Pakalikai“ (angl. „Minions“). Vaizdo transliacijų internetu platformoje viaplay.lt ir TV1000 Premium kanale rodomas animacinis filmas „Bjaurusis aš 3“ tituluojamas ne tik sėkmingiausiu animaciniu projektu, bet ir pelningiausia visų laikų animacine franšize!

REKLAMA
REKLAMA

Sniegelis ir jo sėbrai

Komedijose žibančiam aktoriui Kevin‘ui Hart‘ui garsinant animacinį filmą „Slaptas augintinių gyvenimas“ (angl. „The Secret Life of Pets“), atiteko tikrai neeilinis personažas. Vos 163 cm ūgio vyras įgarsino mažytį pūkuotą triušį Sniegelį, svajojantį išžudyti aplinkinius, taip atkeršijant kadaise jį palikusiems šeimininkams. Meistriškai mielu apsimetantis baltapūkis suburia įtakingą piktadarių grupuotę, kuri pasiryžusi sunaikinti visus naminius gyvūnus ir juos mylinčius šeimininkus. Kaip paaiškėja, Sniegeliui tereikėjo žiupsnio meilės, tad jau netrukus pagrindinių filmo veikėjų dėka piktadarys triušis virsta miela ir džiuginančia būtybe. Pingvinų Specialiųjų operacijų pajėgos „Madagaskare“

REKLAMA

Moksliukas Kovalskis, tylenis Riko, naivusis Eilinis ir lyderis Škiperis pelnytai galėtų būti pavadinti Pingvinų Specialiųjų operacijų pajėgomis. Pabėgimą iš zoologijos sodo filmo „Madagaskaras“ (angl. „Madagascar“) veikėjams suorganizavusi ketveriukė, savo draugus ne sykį priverčia kaip reikiant paprakaituoti, o kai kurie jų sprendimai ir poelgiai balansuoja ant gėrio, blogio ir net absurdo ribos. Pingvinai, kurie bėdas traukia tarsi magnetas, buvo taip pamilti žiūrovų, kad jau netrukus pasirodė tik jiems dedikuotame filme „Madagaskaro pingvinai“ (angl. „Penguins of Madagascar“), pelniusiame ne ką mažesnę sėkmę negu „Madagaskaro“ serijos filmai.

REKLAMA
REKLAMA

Istorija apie 101 šunelį, turėjusį virsti kailiniais

Apie dalmatinų kailinius svajojanti ekscentriška, išlepinta aristokratė Cruella De Vil filme „101 dalmatinas“ (angl. „101 Dalmatians“) pirmąsyk pasirodė 1961-aisiais ir kaip reikiant išgąsdino tiek mažuosius žiūrovus, tiek jų tėvus. 1995-aisiais animaciniame filme sugrįžusi moteris pasižymi nemalonia išvaizda, šaižiu juoku ir stilistams šiurpą keliančiu aprangos stiliumi. Vienok, visa tai nesutrukdė jai pelnyti žiūrovų meilės – vaikai ėjo iš proto dėl moters manierų ir juoko, jų mamos nebijo plaukų dažyti dviem spalvomis, o tėčiams beliko mažiesiems pirkti šunyčius, kurių paklausa filmo dėka pasiekė stulbinančias aukštumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žalia“ meilė

Nei piktadarių, nei padykėlių netrūksta ir „Šreko“ (angl. „Shrek“) istorijose. Pirmajame serijos filme pasirodęs ir visas pasakų būtybes išvijęs bei Meduolį kankinęs lordas Farguadas dega troškimu tapti karaliumi. Žaliajam žmogėdrai Šrekui paliepęs išlaisvinti bokšte įkalintą princesę Fioną, piktadarys ruošiasi vestuvėms, tačiau nė nenumano, kad koją jo planams pakiš Šreko ir Fionos meilė. Sunaikinti pasakų būtybėms grasinusį lordą žaliajam žmogėdrai padeda geriausias jo draugas – vietoje nenustygstantis Asilas, kurį įgarsino legendinis Eddie Murphy žodžius beriantis įspūdingu greičiu! Draugiškas ir naivus gyvūnas nuolatos stengiasi padėti ir skuba į pagalbą, tačiau negalėjimas nustygti vietoje ne sykį prišaukia bėdą, srėbti kurią tenka visiems drauge.

REKLAMA

Kai išvaizda neatitinka charakterio arba kodėl rožinė spalva ne visuomet reiškia gėrį

Bene garsiausia kino studijos Pixar franšizė „Žaislų istorija“ (angl. „Toy Story“) neturi vieno piktadario, su malonumu griaunančio pagrindinių veikėjų planus. Vienu pikčiausių čia pasirodo esantis rožinės spalvos pliušinis meškinas Lotso, dėl keistų aplinkybių pavirtęs žiaurių ketinimų turinčiu tironu. Mielas ir minkštas žvėrelis, kadaise gatvėje paliktas šeimininko, šiandien vadovauja kalėjimui prilygstančiam vaikų dienos centrui, pabėgti iš kurio atrodo neįmanoma. Na, bent jau tol, kol į pagalbą neatskuba šaunieji herojai Vudis ir Bazas. Lotso pasirodo esąs sulipdytas iš to paties molio kaip ir filme „Slaptas augintinių gyvenimas“ pasirodantis Sniegelis – žiupsnis meilės ir grubus tironas virsta mylinčiu ir mielu meškinu.

REKLAMA

Broliai šaunuoliai

Chuliganiški ir kvailoki oposumai Krešas ir Edis nenustygsta vietoje – kvailysčių nuolatos prisigalvojantys gyvūnėliai – nuolatiniai nemalonumų draugai. Animaciniame filme „Ledynmetis“ (angl. „Ice Age“) herojai trykšta gyvenimo džiaugsmu ir meile, tačiau kartkartėmis juos ir judviejų draugus lydinčios problemos pasirodo esančios kur kas didesnėmis už mažylių norą dūkti. Kaip ir Šreko draugas Asilas ar Madagaskaro Pingvinų ketveriukė, broliai šaunuoliai Krešas ir Edis bėdas prisišaukia tarsi netyčia, daugeliu atveju norėdami gero, tačiau juk visi žinome kur link veda gerais norais grįstas kelias?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų