REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jonas Valančiūnas buvo akivaizdžiai susikrimtęs po pralaimėjimo Klvilando „Cavaliers“ krepšininkams pirmose Rytų konferencijos pusfinalio rungtynėse, bet didelio apmaudo neliejo.

Jonas Valančiūnas buvo akivaizdžiai susikrimtęs po pralaimėjimo Klvilando „Cavaliers“ krepšininkams pirmose Rytų konferencijos pusfinalio rungtynėse, bet didelio apmaudo neliejo.

REKLAMA

Toronto „Raptors“ pralaimėjo po pratęsimo 112:113 ir jau pirmose rungtynėse prarado namų aikštės pranašumą prieš LeBrono Jameso kompaniją.

Už patį pralaimėjimą skaudžiau tai, kaip jis buvo patirtas. „Cavaliers“ per visą pagrindinį rungtynių laiką nė karto nepirmavo, o „Raptors“ per paskutines dešimt sekundžių atliko net keturis metimus, kurių nė vienas taip ir nepasiekė tikslo.

Auksinį šansą turėjo ir J.Valančiūnas, taisęs netaiklų ekipos draugo bandymą, bet tą daręs netiksliai iš itin patogios padėties.

Po šio epizodo lietuvis krito ant kelių ir susiėmė už galvos. Tačiau po rungtynių centras, pelnęs 21 tašką ir atkovojęs 21 kamuolį, tik nusijuokė, išgirdęs klausimą, ar gailisi dėl nesėkmės.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinoma, žinoma“, – ironiškai šyptelėjo jis. - Bet tai krepšinis ir taip nutinka. Kartais kamuolys tiesiog neįkrenta. Vieną dieną tu pataikai viską, kitą dieną prameti“.

REKLAMA

Kaip pagrindinę pralaimėjimo priežastį jis ir įvardijo netaiklius metimus.

„Prametėme lengvus metimus ir tai buvo pralaimėjimo esmė. Jie daug keitėsi gynyboje, buvo agresyvūs, bet vis tiek esame patys kalti.

Tiesiog reikia pataikyti metimus ir išpildyti situacijas. Turime išlikti kartu, pasirengę ir privalome pasimokyti iš šio pralaimėjimo. Serija juk nebaigta, tai tik vienerios rungtynės. Esame geroje sportinėje formoje.

Pasitikime savimi prieš antras rungtynes ir tikime, kad laimėsime. Pralaimėjome tik tašku. Jie juk nebuvo geresni visa galva. Turime pataikyti ir viskas bus gerai“, – tikras buvo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvis tapo pirmuoju „Raptors“ žaidėju, kuriam atkrintamosiose pavyko pelnyti bent 20 taškų ir atkovoti 20 kamuolių.

Apskritai, NBA atkrintamosiose paskutinis tokį rezultatą fiksavo Dwightas Howardas, padaręs tą dar 2008 metais.

Toks lietuvio dominavimas sužavėjo ir trigubą dublį surinkusį, bet itin prastai krepšį atakuvsį „Cavs“ veidą LeBroną Jamesą.

Puolėjas pelnė 26 taškus (11/22 dvit., 1/8 trit., 1/6 baud.), atkovojo 11 kamuolių ir atliko 13 rezultatyvių perdavimų.

„Trečiajame kėlinyje jis mums spardė užpakalius. Gerai, kad ketvirtame kėlinyje jis atrodė kiek pavargęs ir metimai iš gerų progų neįkrito“, – po mačo sakė L.Jamesas.

Vien per trečią rungtynių ketvirtį J.Valančiūnas surinko 13 taškų ir 8 atkovotus kamuolius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų