REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinė darbo diena Europoje ir pasaulyje pažyma protestais ir demonstracijomis. Kai kurios iš jų baigėsi ir susirėmimais su policijos pareigūnais.

Tarptautinė darbo diena Europoje ir pasaulyje pažyma protestais ir demonstracijomis. Kai kurios iš jų baigėsi ir susirėmimais su policijos pareigūnais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maskvoje, Gegužės pirmosios parade į gatves išėjo daugiau nei 100 tūkstančių žmonių. Šis valdžios kruopščiai surežisuotas renginys jau ne pirmus metus tapęs įrankiu valdžios pareigūnams pademonstruoti žmonių lojalumą šaliai. Nešini plakatais ir transparantais komunistų partijos rėmėjai ir Maskvos profsąjungų federacijos nariai kaip įprasta žygiavo pagrindinėms miesto gatvėmis. Tuo tarpu daugelis apžvalgininkų šiuose eisenose pastebi nemažai paralelių su sovietinėmis tradicijomis.

REKLAMA

O čia Prancūzija. Paryžiuje dešimttūkstantinės demonstracijos nepraėjo be anarchistų ir radikalios kairės rėmėjų susirėmimų su policijos pareigūnais. Jų duomenimis per tūkstantį juodai vilkinčių radikalų padeginėjo automobilius ir daužė McDonald's restoranų langus. Tuo tarpu visoje šalyje demonstracijose dalyvavo dešimtys tūkstančių žmonių. Daugelis iš jų piktinosi šalies prezidento Emmanuelio Macrono vykdoma politika siekiančia apkarpyti profsąjungų galias.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Graikijoje vien sostinėje Atėnuose surengta net trys atskiros demonstracijos skirtos palaikyti taikai pasaulyje ir išreikšti nepasitenkinimui Graikijos valdžios įgyvendinama taupymo politika. Protestuoti žmonės patraukė ir prie Jungtinių Valstijų ambasados. Tradiciškai gegužės pirma Graikijoje pažymėta ir streiku. Šalyje uždaryti muziejai, uoste neveikė keltai ir kitos susisiekimo priemonės.

Didžiulės demonstracijos surengtos ir Ispanijoje Madride ispanai reikalavo ne tik didesnių algų, bet ir pensijų.

Turkijoje, Vokietijoje taip pat skambėjo reikalavimai spręsti įvairias su darbu susijusias problemas. Įvarūs renginiai skirti Tarptautinei darbininkų dienai skambiai pažymėti Filipinuose, Pietų Korėjoje, Indonezijoje ir kituose Azijos šalyse

Plačiau apie tai TV3 reportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų